title

ارزیابی وضعیت تغذیه زنان یائسه

نعمتی, علی (1384) ارزیابی وضعیت تغذیه زنان یائسه. مجله طب و تزکیه ــ 14 (56). ص.ص.24-29. شاپا 2397-1608

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
223kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://tazkiyeh.behdasht.gov.ir

خلاصه فارسی

تغذيه بهينه زنان پايه و اساس سلامتي آنهاست و تحت تاثير عوامل مختلفي قرار مي‌گيرد. كانون سلامت زنان، تغذيه آنهاست. نيازها و مسائل تغذيه‌اي زنان بر پايه متغير‌هاي مختلف مانند سن، مرحله‌رشد و تكامل، عوامل اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي است. علاوه بر اين متغيرها زنان نيازهاي مشخص و ويژه‌اي در ارتباط با قاعدگي، باروري، شيردهي و يائسگي دارند. الگوي غذاي مناسب زنان تمامي مواد مغذي مورد نياز فعاليتهاي بهينه آنها را در طول زندگي فراهم مي‌سازد. تغذيه صحيح نقطه اصلي و مركزي ارتقاء بهداشت، پيشگيري از بيماريها و درمان بيماريهاست. هدف از اين بررسي: 1- تعيين الگوي مصرف مواد غذايي زنان يائسه در شهر و روستا، 2- تعيين ميزان دريافت كالري و ساير ريز مغذي‌هاي زنان يائسه و 3- مقايسه ميزان دريافت كالري و ريزمغذيها و نيز الگوي مصرف مواد غذايي زنان يائسه در شهر و روستا بود. در اين بررسي 120 زن يائسه از شهر و روستاهاي اطراف اردبيل ( 60 زن شهري و 60 زن روستايي) جهت مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات غذايي بوسيله پرسشنامه ياد آمد خوراك 24 ساعته و تكرار مصرف مواد غذايي جمع آوري شد. داده‌ها بوسيله نرم افزارهاي كامپيوتري FP2, EPI6 وSPSS و برنامه آماري ANOVA مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. نتايج نشان داد كه دريافت كالري و پروتئين زنان روستايي از نظر آماري بيشتر از زنان شهري بود (p<0.05) ، همچنين ميزان ويتامين دريافتي زنان روستايي بيشتر از زنان شهري بود (p<0.01) و دريافت آهن در زنان روستايي از نظر آماري بيشتر از زنان شهري بود(p<0.001). مقادير دريافت ويتامينهاي ، فولاسين و A و املاح فسفر، منيزيم و سلنيم در زنان روستايي از نظر آماري كمتر از مقادير توصيه شده بهداشت جهاني بود (p<0.001).ميزان دريافت كالري، ويتامين A،ويتامين ، فولاسين و فيبر در زنان شهري از نظر آماري كمتر از مقادير توصيه شده بهداشت جهاني بود (p<0.05). نتايج حاصل از بسامد خوراك مواد غذايي نشان داد كه به ترتيب غلات مخصوصا نان لواش، سيب زميني، تخم مرغ، شير، ماست، پنير، سير وپياز، روغن نباتي و كره عمده غذاي مصرفي زنان شهري و روستايي بود. الگوي تغذيه زنان يائسه در شهر و روستا نزديك هم مي‌باشند. با توجه به كمبود برخي از ريز مغذيها در برنامه غذايي زنان يائسه در شهر و روستا بهبود وضعيت تغذيه ميتواند نقش موثري در ارتقاي سلامت زنان يائسه داشته باشد.

عنوان انگليسي

Nutritional assessment in menopuase women

خلاصه انگلیسی

Optimal nutrition for women is based on health and influence by variety of factors. Nutrition of women is the health them. Nutritional needs and concers of women are based on a varity of determinates such as age, stage of growth and development,socieconomic, and cultural factors. Furthermore, women’s need specific have associated with menstrution, pregnancy, lactation and menopause. The appropriate pattern for women supplies adequate amounts of all nutrients essential for life and optimal function. Optimal nutrition is point of health promotion, prevention and treatment of disease. The aim of this study was determine and comparison dietary pattern, calorie and other nutrients intake in menopause women in rural and urban of Ardebil district. 120 menopause women of rural and urban (60 of rural and 60 urban) of Ardebil distric were select for study. Food frequency and 24 hour recall was use nutritional study. Data analyzed with Fp2,Epi6,SPSS and ANOVA. The mean of calorie and protein intake in rural menopause women was more than urban menopause women (p<0.05), also intake of vitamin B3 in rural women was more than urban women (p<0.01). The mean of iron intake in rural women was more than urban women (p<0.001). The mean of vitamin (B2,B6,folacin and A) and minerals (phosphorous,magnesium and selenium) intake in rural women were less than recommended dietary of WHO (p<0.001). Then mean of calorie, vitamin (A,B2, and folacin) and fiber intake in urban women were less than recommended dietary of WHO (p<0.05). Food frequeney questionnaire was show cereal, particularly domestic bread (Lavash), potato, egg, milk, yogurt, cheese, garlic and onion, vegetables oil and butter the most of food intake in menopause women in rural and urban, respectively. Dietary pattern in menopause women was similar in rural and urban. There was some nutrients deficiency in food program of menopause women. Therefore,improve of nutritional status effect can promotion of health menopause women in rural and urban

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :علی نعمتی
کلید واژه ها:وضعیت تغذیه، الگوی مصرف، زنان یائسه، روستا، شهر
کلید واژه ها (انگلیسی):nutritional status, consumption pattern, menopause women, rural, urban ,
موضوعات :WP بیماریهای زنان
WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
کد شناسایی :1589
ارائه شده توسط : دکتر علی نعمتی
ارائه شده در تاریخ :13 مهر 1389 00:46
آخرین تغییر :28 مرداد 1392 12:48

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...