title

تاثیر مصرف مکمل اسیدهای چرب 3ω روی استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی

مهدوی, رضا ، نعمتی, علی ، فیضی, ایرج ، امانی, مجتبی ، علیمحمدی, حسین ، مأذنی, محمد ، نقی زاده باقی, عباس ، شادمان فرد, علی ، علی پناه مقدم, رضا ، پیرزاده, اصغر ، غیورنهند, موسی (1390) تاثیر مصرف مکمل اسیدهای چرب 3ω روی استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اردبيل ــ 11 (2). ص.ص.166-175. شاپا 2228-7280

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
253kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_id=186&sid=...

خلاصه فارسی

زمینه و هدف: نظر بر این است که مکمل اسیدهای چرب 3ω باعث مهار آسیب استرس های اکسیداتیو، افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیز سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در بیماران مبتلا به سرطان معده می شود. بنابراین مطالعه اخیر با هدف تاثیر مصرف مکمل اسیدهای چرب 3ω روی استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی انجام گردید. روش کار: پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور در شهر اردبیل در سال 1389 انجام شد. بدین منظور 15 نفر از بیماران داوطلب مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی برای گروه مورد و 15 دیگر نفر برای گروه شاهد بعد از مصاحبه به صورت تصادفی جهت مطالعه انتخاب گردیدند. سپس به گروه مورد، مکمل اسیدهای چرب 3ω به میزان 3 گرم (محتوی ایکوزا پنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک اسید به ترتیب 8/1 و 2/1گرم) و به گروه شاهد ماده دارونما بمدت یک و نیم ماه داده شد. پس از ثبت اطلاعات آنتروپومتریک از هر دو گروه نمونه های خونی در سه مرحله (در شروع، 30 و 45 روز بعد) در حالت ناشتا جمع آوری شد. از نمونه های خونی برای انجام آزمایش مالون دی آلدئید، ظرفیت کل آنتی اکسیدانی، کلسترول، تری گلسیرید، LDL، VLDL و HDL خون استفاده گردید. نتایج بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و اندازه گیری های مکرر مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: وزن و نمایه توده بدنی گروه مصرف کننده مکمل اسیدهای چرب 3 ω بعد از مداخله در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنی داری نشان داد (p<0/05). در گروه کنترل وزن و نمایه توده بدنی و میزان مالون دی آلدئید سرم بعد از مداخله نسبت به قبل از آن کاهش معنی داری نشان داد، در صورتی در گروه مصرف کننده مکمل اسیدهای چرب ω3 وزن، نمایه توده بدنی و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی در روزهای 30 و 45 پس از مداخله نسبت به شروع مطالعه افزایش معنی داری را نشان داد (p<0/05) . هیچ اختلاف معنی داری در سایر فاکتورهای بیوشیمیائی اندازه گیری شده در انتهای مطالعه در بین گروه ها مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که تجویز اسیدهای چرب 3ω در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی باعث افزایش ظرفیت کل آنتی اکسیدانی سرم شده و مانع از تشدید استرس اکسیداتیو می گردد.

عنوان انگليسي

Effect of ω 3 Fatty Acid Supplementation on Oxidative Stress in Gastric Cancer Patients Undergoing Chemotherapy

خلاصه انگلیسی

Background & Objectives: Consumption of ω3 fatty acids supplementation inhibits oxidative stress injury, increases activity of antioxidant enzymes and decreases lipid peroxidation in gastric cancer patients. In this study, we examined effects of ω-3 fatty acid intakes on oxidative stress in gastric cancer patients undergoing chemotherapy. Methods: This double blind clinical trial study was conducted on 30 adult patients (15 cases and 15 controls) with gastric cancer during chemotherapy in Ardabil city in 2010. Case and control groups were selected by randomized allocation. Three grams ω-3 fatty acid supplementation (1.8 g EPA & 1.2 g DHA in 10 g fish oil) and placebo were given case and control groups for 45 days, respectively. Anthropometric indices (weight, height & BMI) were measured. Blood samples were taken and then biochemical factors including triglycerides, total cholesterol, HDL and LDL cholesterol, MDA, and total antioxidants were evaluated at the beginning, middle and end of the study. The data were analyzed by using Paired sample t-test, Independent sample t-test and repeated measures test. Results: MDA, Weight and BMI of omega group after intervention were significantly more than control group at the end of the study (p<0.05). Weight and BMI were decreased but serum MDA was significantly increased in control group during the study (p<0.05). Weight, BMI, and total antioxidants were significantly increased in omega group during day 30-45, (p <0.05). There were no significant differences in other biochemical factors at the end of study. Conclusion: The present investigation shows administration of ω3 fatty acid supplements to gastric cancer patients during chemotherapy increases the total antioxidants capacity and prevents the enhancement of oxidative stress.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :رضا مهدوی
نویسنده مسئول :علی نعمتی
اطلاعات اضافی :Indexing in : Magiran, Google Scholar, Index Copernicus ، Iran Medex ، SID ، ISC
کلید واژه ها:استرس اکسیداتیو ، سرطان معده ، شیمی درمانی ، اسیدهای چرب 3ω
کلید واژه ها (انگلیسی):ω-3 fatty acid ، gastric cancer ، oxidative stress chemotherapy
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
WI سیستم گوارشی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه عمومی
دانشكده پزشكي > گروه جراحی
دانشكده پزشكي > گروه داخلی ، قلب ، عفونی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوفیزیک
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی
کد شناسایی :2477
ارائه شده توسط : دکتر حسین علیمحمدی
ارائه شده در تاریخ :30 تیر 1390 07:59
آخرین تغییر :31 فروردین 1394 08:55

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...