title

بررسی تغییرات شاخص های کمّی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست

رستمی, روح اله ، نبئی, امير ، اسلامی, اکبر ، نجفی, حسین ، فضل زاده دویل, مهدی (1389) بررسی تغییرات شاخص های کمّی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست. مجله سلامت و بهداشت اردبیل ــ 1 (3). ص.ص.16-22. شاپا 2228-7183

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
192kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journals.arums.ac.ir/index.php/health/artic...

خلاصه فارسی

زمينه و هدف: امروزه شناخت عموم از فرآیند ورمی کمپوست افزایش یافته و به کارگیری آن جهت تبدیل پسماند های آلی به کود ورمی کمپوست گسترش فزاینده ای یافته است. این گسترش کاربرد نیازمند دانش هر چه بیشتر از فرآیند ورمی کمپوست و همچنین تاثیر آن بر شاخص های مهم در کنترل کیفی کود آلی و همچنین مقدار کود حاصله از پسماند اولیه می باشد. لذا در این مطالعه تاثیر فرآیند ورمی کمپوست که در آن فعالیت کرم های خاکی نقش محوری دارد بر شاخص هايي مانند مقدار کربن و نيتروژن، نسبت C/N، pH و حجم پسماندها در طول فرآیند تولید ورمی کمپوست مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسي: در مطالعه حاضر از پسماند های غذایی به عنوان ماده اولیه استفاده شد، پسماندهاي غذايي پس از آماده سازي اوليه، با استفاده از کرم هاي گونه Eisenia foetida مورد فرآیند ورمی کمپوست قرار داده شدند و به مدت یک ماه از لحاظ شاخص های مذکور مورد پایش قرار گرفتند. يافته ها: ميزان pH و نسبت C/N نهايي پس از 1 ماه انجام فرآيند ورمي کمپوست برابر 7.53 و 20.82 به دست آمد. کاهش حجم برابر با 56 % در مرحله آماده سازي و 11.75% در مرحله فرآيند ورمي کمپوست به دست آمد. نتيجه گيري: نتايج حاصله نشان دهنده كارايي فرآيند ورمي كمپوست در تغيير مناسب فاكتورهاي ذكر شده به جهت استفاده به عنوان كود گياهي مي باشد و در برخي موارد مانند pH حتي در عرض 1 ماه انجام فرآيند مقدار آن به حد مطلوب كلاس A كمپوست رسيده است.

عنوان انگليسي

Variation of Compost's Qualitative and Quantitative Indices in Vermicomposting Process

خلاصه انگلیسی

Background & Objectives: Nowadays, public undrstanding on vermicompost process has increased and its deployment to convert organic waste into vermicompost has been ncreasingly expanded. Widely application of vermicompost requiers high level of knowledge on its process as well as the its effect on major indicators of quality control and organic ertilizer volume obtained from the raw waste. In this study the effect of vermicompost process, in which earth worm activity has substantial effect, on the indices such as the amount of carbon and nitrogen, C/N ratio, pH and volume of waste during the vermicompost production process was investigated. Methods: In this study food waste used as raw material for vermicompost. After initial preparation, food wastes were composted using Eisenia foetida species for one month and the above mentioned indicators were monitored. Results: final pH and C/N ratio after 1 month vermicomposting process were 7.53 and 20.82,respectively. There was 56% reduction in waste volume in preparation stage and 11.75% in vermicompost process. Conclusion: Results showed the ability of vermicomposting to change above factors appropriately and that the final roduct can be used as fertilizer. In some cases factors like pH reaches to standard value of an A class compost during 1 month processing.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :روح اله رستمی
نویسنده مسئول :مهدی فضل زاده دویل
کلید واژه ها:کربن، نيتروژن، C/N، pH، حجم پسماند، پسماندهاي غذايي، ورمي كمپوست
کلید واژه ها (انگلیسی):Carbon, Nitrogen, C/N, pH, Waste Volume, Food Wastes, Vermicompost
موضوعات :WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط
WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط
بخش های دانشگاهی :دانشکده بهداشت > گروه بهداشت محیط
کد شناسایی :2909
ارائه شده توسط : مهندس مهدی فضل زاده دویل
ارائه شده در تاریخ :05 دی 1390 07:33
آخرین تغییر :12 بهمن 1391 12:18

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...