title

خواص خرما از دیدگاه اسلام در مقایسه آن با علم تغذیه

معاضدی, کاظم ، اسدی, عبدالله ، نعمتی, علی ، مأذنی, محمد (1390) خواص خرما از دیدگاه اسلام در مقایسه آن با علم تغذیه. در: کنگره قرآن پژوهی و طب (همایش انسان سالم), 22 آبان 1390, سالن نوعی اقدم دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل

[img] متنی - نسخه چاپ شده
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB
[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
465kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://quran.teb.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

دین مبین اسلام همواره توجه خاص به مسایل بهداشتی و تندرستی انسان داشته که در این بین تغذیه م ناسب یکی از مهمترین آنها بوده است . بطوري که همواره در احادیث متواتر در خصوص مصرف و یا عدم مصرف برخی از غذاها تاکید بسیار می شد. یکی از این توصیه ها در مورد مصرف خرما و خواص شفا بخش آن است که در قرآن و احادیث بسیار خصوصا از رسول ختمی مرتبت به چشم می خورد. خرما محصولی است که از نظر تغذیه اي اهمیت ویژه اي در سطح دنیا دارد. خرما یک میوه ي انرژي زا و سرشار از مواد حیاتی از جمله مواد قندي، مواد معدنی، پروتئینی، ویتامین ها و نیز فیبر رژیم غذائی است. خرما داراي مواد آنتی اکسیدانی است، که در پیشگیري از بیماري هاي مز من مانند سرطان ها، عفونت ها و بیماریهاي قلبی نقش مهمی دارد. خداوند سبحان در جاي جاي قرآن نام بسیاري از میوه ها و درختان را ذکر کرده اند، اما بیش از همه نام نخل و یا خرما آمده است و از آن بعنوان یک میوه بهشتی یاد شده است . چرا که حکمت خداوند این چنین است. همچنین از فرمایشات حضرت علی (ع) است که از خرما شفا دهنده و پرخاصیت یاد نمودند. این بررسی با هدف اهمیت خرما از دیدگاه قرآن و احادیث در توصیه هاي اسلام و میزان هم خوانی آن با اصول روز آمد در علم تغذیه صورت گرفت . تحقیقات حاکی از این امر هستند که برخی از ترکیبات موجود در خرما، از آن یک ماده پیشگیري کننده از بیماریها، آنتی اکسیدان قوي و مواد ضد میکروبی درست می کنند . با توجه به منابع اسلامی و تطبیق آن با تحقیقات در زمینه خرما مشخص گردید که همه این آموزه ها با توجه به اصول علمی، تدوین و ارائه شده است و با نتایج علمی مطابقت دارد. در نهایت براساس توصیه هاي اسلامی و علم تغذیه می توان خرما را بعنوان یک ماده غذائی مغذي و حفاظت کننده سلامتی بدن در مقابل بیماریها در نظر گرفت.



نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :کاظم معاضدی
نویسنده مسئول :علی نعمتی
کلیدواژه ها (فارسی):خرما، اسلام، تغذیه
موضوعات :W حرفه پزشکی > W.20.55 H9 عناوین ویژه
WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه معارف اسلامي
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
کد شناسایی :2945
ارائه شده توسط : دکتر محمد مأذنی
ارائه شده در تاریخ :07 دی 1390 11:49
آخرین تغییر :07 مهر 1393 04:31

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...