title

اثر دارچین بر کنترل قند خون و مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی

خادم حقیقیان, حسین ، فرساد نعیمی, علیرضا ، پورقاسم گرگری, بهرام ، علی عسگرزاده, اکبر ، نعمتی, علی (1389) اثر دارچین بر کنترل قند خون و مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اردبيل ــ 10 (4). ص.ص.295-302. شاپا 2228-7280

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
246kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journals.arums.ac.ir/index.php/jarums/artic...

خلاصه فارسی

مقدمه و هدف: جهت کاهش گلوکز خون، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، رژیمهاي غذایی متفاوت، داروهاي شیمیایی و گیاهی متعددي وجود دارند. گیاهان دارویی مانند دارچین جهت کنترل دیابت مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به نادر بودن مطالعات در سایر کشورها و نیز متناقض بودن نتایج این مطالعات و اینکه اکثر مطالعات موجود در مدل حیوانی و یا در محیط آزمایشگاه انجام شده اند، در این راستا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی دارچین بر روي گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در افراد ایرانی مبتلا به دیابت نوع دو طراحی گردید. روش کار: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روي 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو ( 30 نفر گروه مداخله و 30 نفر گروه کنترل) در شهر تبریز در سال 1388 انجام گردید.گروه مداخله روزانه 1/5 گرم پودر دارچین که در داخل کپسولهاي 500 میلیگرمی پر شده بود (روزانه 3 عدد به همراه وعدههاي غذایی اصلی) و گروه کنترل دارونما به مدت 60 روز دریافت کردند. نمونه هاي خون وریدي در آغاز و پایان مطالعه جهت اندازه گیري میزان گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و انسولین سرم گرفته شد. مقاومت انسولینی با استفاده از اسکور(Homeostasis Model Assessment( HOMA محاسبه گردید. نتایج بصورت میانگین ± انحراف معیار ارائه گردید. براي مقایسه میانگین متغیرها قبل و بعد از مداخله از آزمون تی زوجی و براي مقایسه میانگین بین گروهها از آزمون تی استفاده گردید. سطح معنی دار آماري براي کلیه آزمونها 0/05 >p در نظر گرفته شد. یافته ها: پس از 60 روز مداخله، میانگین سطوح گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنیداري کاهش یافت( 0/05 >p ) هیچ تغییر معنیداري در میانگین سطح گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت به انسولین در گروه کنترل بعد از 60 روز مشاهده نگردید. نتیجه گیري: این مطالعه نشان میدهد که مصرف دارچین میتواند در کنترل گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و کاهش مقاومت انسولینی در بیماران دیابت نوع دو موثر باشد.

عنوان انگليسي

Effect of cinnamon on glycemic control and insulin resistance in type II diabetes patients: A randomized clinical trial

خلاصه انگلیسی

Background & Objectives: Different types of diets and several chemical and herbal drugs are used for decreasing the fasting blood glucose, glycosylated hemoglobin and insulin resistance in type II diabetic patients. New herbal medicines including cinnamon have been considered for controlling diabetes. Since few reports have been presented in other countries and many studies have been done in animal models in laboratory condition, this study was aimed to investigate cinnamon supplementation effects on fasting blood glucose, glycosylated hemoglobin and insulin resistance among type II diabetic patients. Methods: In a clinical trial study, 60 male and female patients with type II diabetes mellitus (30 patients in control and 30 patients in treatment group) were selected in Tabriz city, during 1388. The intervention group received 1.5 g of cinnamon (as a capsule containing 500 mg powder, three times daily) for 60 days and control group received placebo. Blood samples obtained from patients to determine the levels of fasting blood glucose, the glycosylated hemoglobin and insulin, before and after cinnamon consumption. Insulin resistance was measured by HOMA score and data were expressed as Mean ± SD and analyzed statistically by Student t-test. p<0.05 was considered as significant. Results: After 60 days, the fasting blood glucose levels, the glycosylated hemoglobin and the insulin resistance decreased significantly in the intervention group compared to controls (p<0.05). There was no significant change in the fasting blood glucose levels, the glycosylated hemoglobin and the insulin resistance in the control group at the end of 60 days. Conclusion: This study showed the consumption of cinnamon can be useful in the fasting blood glucose, the glycosylated hemoglobin and the insulin resistance control among type II diabetic patients.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :حسین خادم حقیقیان
کلید واژه ها:دارچین ؛ گلوکز خون ؛ هموگلوبین گلیکوزیله ؛ مقاومت انسولینی ؛ دیابت
کلید واژه ها (انگلیسی):Cinnamon ; Blood glucose ; Glycosylated hemoglobin ; Insulin resistance ; Diabetes
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
WK سیستم غدد
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
کد شناسایی :3077
ارائه شده توسط : دکتر علی نعمتی
ارائه شده در تاریخ :24 بهمن 1390 07:33
آخرین تغییر :10 مهر 1393 06:59

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...