title

دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل

نعمتی, علی ، عباسقلی زاده, ناطق ، رحیمی, گیتی (1390) دانش و الگوی تغذیه ای در زنان استان اردبیل. مجله سلامت و بهداشت اردبیل ــ 2 (3). ص.ص.34-41. شاپا 2228-7183

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
228kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journals.arums.ac.ir/index.php/health/artic...

خلاصه فارسی

زمینه و هدف: زنان و بانوان در تهیه غذا و سلامت خانواده نقش اساسی دارند و با توجه به سلیقه خود غذای خانواده را تهیه می نمایند. آگاهی و دانش تغذیه ای زنان می تواند بر وضعیت تغذیه ای خود و خانواده تأ ثیر بگذارد . این مطالعه با هدف بررسی برخی رفتارهای تغذیه در زنان شهری و روستایی استان اردبیل انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی درسال 1384 روی 1972 خانم استان اردبیل (986 زن شهری و 986 زن روستایی )در قالب پروژه تعیین اولویتهای محلی از طریق نیازسنجی انجام شد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای بود و با استفاده از پرسشگران آموزش دیده و به وسیله پرسشنامه مخصوص در زمینه رفتارهای تغذیه ای (آگاهی، نگرش و عملکرد) اطلاعات جمع آوری شد. نتایج بررسی بوسیله آمارهای توصیفی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که اکثر افراد مورد مطالعه صبحانه را در بین وعده های غذایی با اهمیت می دانستند و آگاهی شهری ها بیشتر از روستایی ها بود(0/0001=p). بیش از 90% در شهر و روستا استفاده از نمک یددار را در پخت غذا ترجیح می دادند. زنان شهری بیشتر از زنان روستایی غذای پخته شده را تا وعده بعدی در یخچال نگهداری می کردند(0/0003=p). هم زنان شهری و هم زنان روستایی از روش سرد کردن برای نگهداری سبزیجات استفاده میکردند. زنان شهری بیشتر از زنان روستایی از سبزی یا سالاد همراه غذا استفاده می کردند(0/002=p). پاسخ دهندگان به سوال مفیدبودن مصرف ماهی دودی در زنان روستایی بیشتر از زنان شهری بود(0/00008=p). اکثر زنان استان اردبیل اعلام کردند بهترین زمان افزودن نمک یددار به غذا ابتدای پخت می باشد. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان می دهد که آگاهی و عملکرد زنان استان اردبیل در اکثر موارد در زمینه تغذیه خوب است و در برخی موارد مثل مفید دانستن مصرف ماهی دودی، چگونگی استفاده از نمک یددار در هنگام تهیه غذا و استفاده از روغن مایع نیاز به آموزش و مداخله دارد.

عنوان انگليسی

Nutritional Knowledge and Patterns of Women in Ardabil Province

خلاصه انگلیسی

Background & Objectives: Women play a vital role in food preparation and family health and they prepare family's meals according to their taste. Nutritional awareness and knowledge of women can affect family nutrition status. The aim of this study was survey on nutritional behavior of women in rural and urban areas of Ardabil province. Methods: This cross - sectional study was done on 1972 women (986 urban and 986 rural residents) in a regional priority determination project through need assessment in 2005. Samples were selected by random cluster sampling method and data on nutritional behaviors (knowledge, attitude function) were collected by trained interviewers using an appropriate questionnaire. Results were analyzed using descriptive statistics and chi-square. Results: Among the meals, consumption of breakfast was considered important by majority of subjects, and knowledge of women in urban area was higher than that of rural area (p= 0.0001). More than 90% in urban and rural areas preferred using iodized salt in cooking. Urban women stored cooked food in the refrigerator until the next meal more frequently than that of rural women (p=0.0003). Women in both urban and rural areas use cooling method for storing vegetables. Consumption of vegetables or salad with meals was higher in urban than rural area (p=0.002). Response to question on usefulness of smoked fish consumption were higher in rural than urban women (p =0.00008). Most of women in Ardabil province announced beginning of the cook as the best time for addition of iodized salt. Conclusion: This study shows that the nutritional knowledge and practice of most of the women in Ardebil province are good. However, training and intervention are required for some cases such as considering beneficial the use of smoked fish, addition time of iodized salt during food preparation, and liquid oil consumption.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :علی نعمتی
نویسنده مسئول :گیتی رحیمی
کلیدواژه ها (فارسی):دانش ، تغذیه ، زنان ، اردبیل
کلیدواژه ها (انگلیسی):Knowledge, Nutrition, Women, Ardabil
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه بیهوشی، زنان و زایمان
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
کد شناسایی :3101
ارائه شده توسط : دکتر علی نعمتی
ارائه شده در تاریخ :23 بهمن 1390 09:52
آخرین تغییر :23 اردبهشت 1399 09:13

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...