title

الگوی مصرف صبحانه و میان‏ وعده و عوامل موثر بر آن در بین دانش‏ آموزان ابتدایی مدارس شهر قزوین

رضا خانی مقدم, حامد ، سهیلی آزاد, علی اکبر ، رزاقی مقدم, مریم ، نعمتی, علی (1390) الگوی مصرف صبحانه و میان‏ وعده و عوامل موثر بر آن در بین دانش‏ آموزان ابتدایی مدارس شهر قزوین. مجله سلامت و بهداشت اردبیل ــ 2 (4). ص.ص.60-67. شاپا 7183-2228

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
214kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journals.arums.ac.ir/index.php/health/artic...

خلاصه فارسی

زمینه و هدف: تغذیه به‏ عنوان یک عامل مهم در تعیین سلامتی می‏تواند بر موفقیت تحصیلی دانش ‏آموزان موثر باشد. مطالعات نشان می‏دهد که مصرف صبحانه و میان‏ وعده تاثیر مهمی بر یادگیری دانش‏ آموزان دارد. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی الگوی مصرف صبحانه و میان‏ وعده و همچنین عوامل موثر بر مصرف آن‏ها در بین دانش‏ آموزان شهر قزوین بود. روش کار: پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی در سال تحصیلی 88-87 در بین 1300 دانش‏ آموز 11- 7 ساله مدارس ابتدایی شهر قزوین صورت گرفت. داده‏ ها از طریق مصاحبه و پرسش‏نامه جمع‏ آوری گردیدند. تجزیه و تحلیل داده ‏ها با استفاده از نرم ‏افزار آماریspss و با بهره ‏گیری از آزمون کای دو انجام گرفت. یافته‏ ها: 89/5% از دانش‏ آموزان با صرف صبحانه به مدرسه آمده بودند. مهمترین علت عدم مصرف صبحانه نیز دیر بیدار شدن بود. 85/4% دانش‏ آموزان در وعده صبحانه نان و پنیر و تنها 20/1% شیر مصرف می‏ کردند. همچنین تنها 8/5% از دانش‏ آموزان در ساعات حضور در مدرسه هیچ نوع خوراکی مصرف نکرده بودند. مهمترین علت عدم مصرف صبحانه نیز دیر بیدار شدن بود. کیک و کلوچه با 58/1% بیشترین ماده مصرفی در میان‏ وعده بود. نتیجه‏گیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر این است که اکثر دانش ‏آموزان قبل از آمدن به مدرسه صبحانه مصرف می‏ کردند. معمولترین غذای مصرفی در وعده صبحانه نان و پنیر بود که به‏ عنوان غذای مرسوم و معمول در فرهنگ ایرانی بیشتر مورد استفاده قرار می‏ گیرد. با توجه به اینکه شیر در بین دانش‏ آموزان کمتر استفاده می شد، توصیه می‏گردد برنامه‏ های آموزشی گسترده برای تشویق مصرف روزانه این مواد صورت پذیرد.

عنوان انگليسي

Pattern of Breakfast and Snack Consumption and Their Effective Factors among Primary School Students, Qazvin

خلاصه انگلیسی

Background & Objectives: Nutrition as an important factor in body health can affect student’s educational progress at school. Studies show that breakfast and snack consumption has an important effect on students’ learning capacity. Therefore, the goal of this study was to investigate pattern of breakfast and snack consumption and their effective factors among primary school students in Qazvin. Method: This descriptive-analytical study was performed on 1300, 7-11 years old students in primary schools of Qazvin in 1387-8. Data were gathered through interview and using a questionnaire. X2 test was applied to analyze data using SPSS software. Results: 89.5 percent of students had eaten their breakfast before going to school. The most important reason for not having breakfast was late waking up in the morning. 85.4 % of the students had bread and cheese and only 20.1% had milk for breakfast. In addition, only 8.5% of students have eaten no snack during school time. Cakes and cookies was the most frequent snack consumed (85.1 %) among students. Conclusion: The results of the present study show that most of the students consume breakfast before going to school. Cheese and bread, commonly consumed food in Iranian culture, were the abundant food consumed at breakfast. As milk was less frequently consumed among the students, it is recommended to implement wide ranging educational programs to encourage daily milk consumption

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :حامد رضا خانی مقدم
کلید واژه ها:دانش آموزان ، صبحانه ، میان وعده.
کلید واژه ها (انگلیسی):students , breakfast , snack
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
WS بیماریهای کودکان
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
کد شناسایی :3102
ارائه شده توسط : دکتر علی نعمتی
ارائه شده در تاریخ :23 بهمن 1390 09:54
آخرین تغییر :28 مرداد 1392 12:17

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...