تذکری, زهرا ، زارع, مریم ، ایرانپرور, منوچهر ، اخوان اکبری, پوران ، نعمتی, علی (1387) اثرات سبوس برنج بر شاخص هاي ليپيدي بر قند خون و فراسنج هاي ليپيدي سرم خون بيماران ديابتي نوع 2. در: نخستين كنگره سراسري سندرم متابوليك ايران, 24-23 خرداد 1387, تبريز- ایران.
متن کامل
|
متنی
- نسخه چاپ شده
398kB | |
|
تصویر
11MB |
آدرس اینترنتی رسمی : http:www.mscon.ir
خلاصه فارسی
مقدمه و هدف:ديابت قندي شايع ترين بيماري غدد درون ريز است كه بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني حدود 135 ميليون نفر در جهان به آن مبتلا هستند و شيوع آن در ايران 4-2 % است.اخيرا" بيماران ديابتي تشويق مي شوند كه دريافت فيبر غذايي خود را افزايش دهند. هدف از اين مطالعه تعيين اثرات سبوس برنج بر قند خون و چربي هاي پلاسما بيماران ديابتي نوع II است. مواد و روش ها:اين مطالعه كارآزمايي باليني دو سو كور بود كه بر روي 60 بيمار ديابتي كه فاقد بيماري قلبي، كبدي و كليوي بودند و فشار خون بالا نداشتند، انجام شد. بيماران به طور تصادفي در دو گروه مورد مداخله و كنترل قرار گرفتند كه گروه مداخله 10 گرم سبوس برنج در 2 وعده و گروه كنترل پلاسبو دريافت كردند.به بيماران توصيه شد در مدت مطالعه فعاليت و رژيم غذايي خود را تغيير ندهند و يا درآمد غذايي قبلو حين و بعد از مداخله آنه كنترل شد. قند خون و ايپيدهاي پلاسماي بيماران قبل و بعد از مطالعه بررسي و نتايج با آزمون تي زوج و آناليز واريانس و با استفاده از نرم افزارSPSS,Food processor تجزيه و تحليل شد. يافته ها: قند خون ناشتا و 2 ساعت بعد از غذاي بيماران كاهش آماري معني داري را نشان داد(p<0/001).ميزان تري گليسريد و سطح LDLهم كاهش آماري معني داري داشت(5p<0/0 وp<0/01).سطح HDLافزايش و سطح كلسترول هم كاهش داشت ولي از نظر آماري معني دار نبود. نتيجه گيري:سبوس برنج مي تواند به عنوان مكمل غذايي در كنترل بيماري ديابت كمك كند. واژگان كليدي: ديابت نوع II، سبوس برنج، قند خون، ليپيدهاي سرم
نوع سند : | موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر ) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
نویسنده مسئول : | زهرا تذکری |
نویسنده : | مریم زارع |
نویسنده : | منوچهر ایرانپرور |
نویسنده : | پوران اخوان اکبری |
نویسنده : | علی نعمتی |
کلیدواژه ها (فارسی): | ديابت نوع II، سبوس برنج، قند خون، ليپيدهاي سرم |
موضوعات : | QT فیزیولوژی QU بیوشیمی WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی WK سیستم غدد |
بخش های دانشگاهی : | دانشكده پزشكي > گروه داخلی ، قلب ، عفونی دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه دانشکده پرستاری و مامایی > بخش مامایی دانشکده پرستاری و مامایی > بخش پرستاری |
کد شناسایی : | 3923 |
ارائه شده توسط : | دکتر پوران اخوان اکبری |
ارائه شده در تاریخ : | 18 بهمن 1394 07:53 |
آخرین تغییر : | 18 بهمن 1394 07:53 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد