title

برچسب حلال چالشی بزرگ در سلامت جهان

تذکری, زهرا ، یزدانی, افشین (1391) برچسب حلال چالشی بزرگ در سلامت جهان. در: اولین همایش ملی علمی پژوهشی دانشجویی قرآن پژوهی و طب, 20-21 شهریورماه 1391, سالن نوعی اقدم دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
54kB

خلاصه فارسی

مقدمه:در مورد اينكه چه بخوريم، قرآن مى‏فرمايد: «كُلُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ حَلالًا طَيِّباً» (بقره/ 168) از غذاهايي بخوريد که حلال وپاک است(1). امروزه علامت تجاري حلال بر کمتر کسي نا شناخته است الخصوص در کشورهاي غير اسلامي اين علامت بخوبي شناخته شده ومورد استقبال مي باشد. در واقع علامت تجاري حلال چيزي برتر از ايزو مي باشد چرا که برچسب حلال نه تنها به کيفيت واستاندارد بودن بلکه به پاک بودن تمامي مراحل تهميه وآماده سازي فرآورده غذايي اشاره دارد(3و2).در حال حاضر غير مسلمانان نيز تمايل زيادي به خريد محصولات غذايي با علامت تجاري حلال دارند و بدون اينکه آگاهي در مورد مزاياي مواد مصرفي حلال داشته باشند، اين محصولات را سالم تر از ساير مواد غذايي مي دانند (4) مواد وروش: مواد وروش: اين مقاله مروري بر يافته هاي پژوهشي دنيا وبرخي از آيات قرآن که در مورد بهداشت مواد غذايي وجوانب آن اشاره داشته پرداخته واز تفاسير موجود الخصوص تفسير نوردر مورد نکات مرتبط با بهداشت تغذيه بهره گرفته ومسائل فقهي واحکام تغذيه قرآني نيز استخراج ومورد بحث قرار گرفته.همچنين در اين مقاله ابتدا کلمه کلو به معني خوردن در نرم افزار قراني جستجوشد که 20 بار اين واژه در قران بکار رفته بود، البته شايان ذکر است چنانچه پسوند وپيشوندي به کلمه کلو اضافه شود نتايج جستجو بسيار بيشتر خواهد بود براي مثال کلمه فکلو 74 مرتبه درقرآن تکرار شده واين مقاله صرفا به بخش بسيار کوچک وفقط به جستجوي واژه کلو بسنده نموده است يافته ها: در قران 20 بار از کلمه کلو به معني بخوريد اشاره شده که در 4 آيه آن خداوند (بقره/ 168- مائده/ 88- انفال/ 69- نحل/ 114) «حَلالًا طَيِّباً» را آورده است. يعنى آنچه مي خوريدحلال و طيب باشد. (طيب يعنى دل پسند.) در جايى ديگرمى فرمايد: «يُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّباتِ وَ يُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبائِث» (اعراف/ 157) يعنى خداوند خواسته كه شما ازچيزهايى پاك و دل پسند بخوريد و از خبائث نخوريد.چرا که خوردن ناپاکيها در جسم وروح موثر است. اسلام به مسئله غذا و تغذيه‏، توجّه كامل داشته و بارها در مورد غذاهاى مضرّ و حرام هشدار داده است. «إِنَّما حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ ...»(4) تحريم گوشت خوك و مردار و خون، ازخوردنيهاي نا پاک و خبائث مي باشند چهار بار در قرآن تكرار شده است: سوره‏هاىبقره/ 173، مائده/ 3 و انعام/ 145 و نحل/ 115. رعايت تقوا در تغذيه‏ «... وَ اتَّقُوا اللَّهَ»( درسوره بقره/ 233و انفال/ 69 ) آمده وپرهيز از اسراف( اعراف/ 31).،فساد( بقره/ 60).،ظلم،پروي از شيطان( انعام/ 142).،طغيان (طه/ 81.) ودر مقابل اقدام به شکر گذاري( سبأ/ 15) .،عمل صالح( مومنون/ 51.)دستگيري از فقرا (حج/ 28) بدنبال خوردن نشانگر آن است که تغذيه سالم نه تنها در جسم وروح بلکه در اقتصاد،عدالت وپيشرفت جامعه نقش بسزايي دارد در اصل مقاله به چگونه خوردن وخوردني هاي حلال نيز اشاره گرديده. نتيجه گيري:طبق آيات قرآن تغذيه طيب وحلال برسلامت جسم وروح انسانها وجوامع بشري موثراست وتمايل غير مسلمانان به مصرف مواد غذايي حلال رو به افزون است ولي تاکنون تحقيقي در مورد اثرات غذاي حلال بر سلامت جسم وروح انسانها انجام نشده



نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :زهرا تذکری
نویسنده :افشین یزدانی
کلید واژه ها:غذاي حلال ، تغذیه سالم ، خوردن و آشامیدنی هاي حلال
موضوعات :W حرفه پزشکی > W.20.55 H9 عناوین ویژه
بخش های دانشگاهی :دانشکده پرستاری و مامایی > گروه پرستاری
کد شناسایی :3967
ارائه شده توسط : دکتر زهرا تذکری
ارائه شده در تاریخ :06 تیر 1392 10:21
آخرین تغییر :06 تیر 1392 10:21

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...