title

بررسي ميزان سوء تغذيه بر اساس معيارهاي آنتروپومتریک و بيوشيميايي در بيماران جراحي (سينه اي – شكمي) بستري با محدوده سنی 50-20 سال در مرکز پزشکی - آموزشی و درمانی بيمارستان دكتر فاطمي اردبيل 78-77

رستمی, خلیل ، نعمتی, علی (1377) بررسي ميزان سوء تغذيه بر اساس معيارهاي آنتروپومتریک و بيوشيميايي در بيماران جراحي (سينه اي – شكمي) بستري با محدوده سنی 50-20 سال در مرکز پزشکی - آموزشی و درمانی بيمارستان دكتر فاطمي اردبيل 78-77. [ طرح تحقیقاتی]

[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

263kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه : سوء تغذيه باليني از طريق عوامل متعددي مانند عدم دريافت مناسب مواد غذايي ، سوء جذب و استفاده نامناسب از موا د غذايي متنوع بوجود مي آيد . بيش از بيست مطالعه صورت گرفته نشان مي دهد كه 23-62 درصد بيماران بستري در بيمارستان هاي خارج از كشور سوء تغذيه دارند . اهداف: هدف از اين بررسي تعيين ميزان بروز سوء تغذيه ، اثرات سوء تغذيه در ايجاد عوارض و مرگ و مير ، اثر نوع عمل جراحي و طول مدت بستري روي بروز سوء تغذيه مي باشد. روش تحقيق : اين بررسي يك مطالعه توصيفي است و مطالعه در راستاي بررسي سوء تغذيه بر اساس معيارهاي تن سنجي و بيوشيميايي بر روي60 بيمار بستري شده در بيمارستان فاطمي اردبيل كه جهت انجام عمل جراحي (سينه اي – شكمي) در طي ماههاي دي ، بهمن و اسفند 77 و ماههاي فروردين ، ارديبشهت ، خرداد، تير ، مرداد و شهريور 78 بستري شده بودند انجام گرديد. نتايج : نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد 6/92% افرادي كه مورد جراحي قرار گرفته اند درجاتي از سوء تغذيه دچار بودند. 6/28 در صد بيماران سوء تغذيه شديد و 64 درصد بيماران سوء تغذيه خفيف تا متوسط داشتند. 35% از بيماراني كه قبل از بستري سوء تغذيه خفيفي داشتند، بيشتر در معرض خطر اين عارضه قرار گرفتند . در اين بررسي كاهش ميزان آلبومين سرم، وزن ، ذخاير چربي زير پوست پشت عضله سه سر بازو (TSF) در طول مدت بستري اين بيماران از نظر آماري معني دار بود (P<0.05) و همچنين ميزان دفع اوره ادرار در 24 ساعت پس از عمل جراحي افزايش يافت اين افزايش نسبت به روز بستري معني دارد بود (P<0.01) كه دال،بر تعادل ازت منفي در بيماران مي باشد. با توجه به نتايج بدست آمده پيشنهاد مي شود وضعيت تغذيه اين بيماران را قبل از بستري شدن در طول مدت بستري و بعد از عمل با روشهاي مختلف مي توان بهبود داد. نتايج بدست آمده از اين تحقيق نشان مي دهد كه وضعيت تغذيه بيماران قبل از عمل جراحي بر ميزان سوء تغذيه آنها بعد از جراحي تاثير دارد.



نوع سند : طرح تحقیقاتی
زبان سند : فارسی
وضعیت پروژه : اتمام یافته
مجری اصلی :خلیل رستمی
همکار طرح :علی نعمتی
کلید واژه ها:سوء تغذيه - بيماران - تحت عمل جراحي - بيمارستان
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
WO جراحی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه جراحی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
معاونت تحقیقات و فناوری > مديريت تحقیقات و فناوری و اطلاع رساني > طرح هاي تحقيقاتي اتمام يافته
کد شناسایی :440
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :02 آبان 1388 09:35
آخرین تغییر :28 مرداد 1392 13:07

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...