title

کنترل و پیشگیری از بروز پوسیدگیهای دندانی کودکان با استفاده از مصرف خمیر دندانهای مناسب

صبا, نسیم (1388) کنترل و پیشگیری از بروز پوسیدگیهای دندانی کودکان با استفاده از مصرف خمیر دندانهای مناسب. در: همایش کودک-دندانپزشک و سلامت دهان, 24-25 اردیبهشت 1388, رشت-هتل کادوس.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
1MB
[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
293kB

خلاصه فارسی

تاریخچه بهداشت دهان ودندان به دوران باستان باز می گردد .یکی از قدیمی ترین مدارک نوشتاری در دست مربوط به دوران بودا می باشد . در آن دوران استفاده از خلال دندان رایج بوده و پس از آن موادی که از آنها به صورت دهانشویه استفاده می کردند .ولی قدیمی ترین سند خمیر دندان واقعی ،مربوط به قرن 18می باشد که مواد اصلی آن نان سوخته بوده !در قرن 19از زغال برای تمیز کردن دندان استفاده می شد . در قرن 20دهانشویه و خمیر دندان بسیار رواج یافت. از مهمترین خاصیت خمیر دندان که در کنترل و پیشگیری پوسیدگی دندان نقش دارد ،خاصیت سایندگی آن است .ماده ساینده خمیر دندان همان دی کلسیم فسفات نام دارد که5/1کل لوله خمیر دندان را تشکیل می دهد.ماده اصلی دیگر نوعی چسب است که از آب و موادی برای راحت پخش شدن خمیر دندان در دهان تشکیل شده است که این مواد سازنده کف و دلیل براق شدن دندانهاست .طعم خمیر دندان از گیاهانی چون نعنا،دارچین و پونه گرفته می شود و شیرینی آن از نوعی قندهای مصنوعی است. امروزه خمیر دندانها با شکل و طعم های گوناگون وارد بازار شده است . خصوصا خمیر دندانهای کودکان با ظاهری شاد و متنوع در جلب کردن هر چه بیشتر کودکان به بازار عرضه می شود . که با توجه به اهمیت مصرف آنها و مسواک زدن کودکانمان ،انتخاب را برای والدین دشوار می کند .به هر جهت بهتر است برای این منظور به موارد زیر دقت کرد تا محصول مناسبی را برای فرزندان دلبندمان تهیه نماییم : 1-خاصیت آنتی باکتریال خمیر دندان که حاوی ترکیبات ضد باکتری ملایم برای کودکان است و می تواند به کنترل پوسیدگی ها کمک بیشتری نماید. 2-قبل از دو سالگی کودک شما باید از خمیر دندان بدون فلوراید استفاده کند .زیرا جذب خمیر دندان و فلوراید آن در بدن می تواند موجب مسمومیت کودک شود ویا سبب بد رنگ شدن دندانهایش شود که این عارضه فلوئوروزیس نام دارد . 3-برای کودک لازم نیست خمیر دندان با تیوپ بزرگ خریداری کرد.چون کودک در هر بار مسواک زدن نیاز چندانی به خمیر دندان ندارد و اگر تیوپ آن بزرگ باشد ،علاوه بر اینکه کودک از طعم و مزه آن خسته می شود ،خمیر دندان هم مدت زیادی باقی نخواهد ماند و فاسد خواهد شد.



نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :نسیم صبا
کلیدواژه ها (فارسی):پیشگیری پوسیدگی ، آنتی باکتریال ، فلوراید، خمیر دندان
موضوعات :QW میکروب شناسی و ایمنی شناسی
QZ آسیب شناسی
WU دندانپزشکی .جراحی دهان
بخش های دانشگاهی :?? 157 ??
کد شناسایی :4992
ارائه شده توسط : نسیم صبا
ارائه شده در تاریخ :30 آذر 1392 12:25
آخرین تغییر :30 آذر 1392 12:25

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...