title

بررسی وضعیت تغذیه و میزان بروز سوء تغذیه در بیماران جراحی شده (شکمی، سینه ای) در بیمارستان فاطمی اردبیل

نعمتی, علی ، مأذنی, محمد ، رستمی, خلیل ، درایه, سیمین (1378) بررسی وضعیت تغذیه و میزان بروز سوء تغذیه در بیماران جراحی شده (شکمی، سینه ای) در بیمارستان فاطمی اردبیل. در: پنجمین کنگره تغذیه ایران, 1378 شهریور 22-25, تهران، ایران.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
328kB

خلاصه فارسی

سوء تغذیه بالینی ناشی از عوامل متعددی نظیر ناتوانی در مصرف مواد غذایی، سوء جذب، دفع مواد مغذی درونی واستفاده نامناسب از مواد غذایی مخلوط و مختلف و... می باشد. مطالعات نشان داده است که 50-40 درصد بیماران جراحی شده که به مدت یک هفته یا بیشتر در بیمارستانهای انگلیس و امریکا بستری بودند از سوء تغذیه رنج می بردند. از آنجایی که سوء تغذیه در بیماران جراحی شده باعث افزایش میزان مرگ و میر، افزایش میزان عفونت، تأخیر در التیام زخم، باز شدن زخم و آناستوموز می شود، بنابر این در افزایش طول بستری و افزایش هزینه بیمارستانی بیمار تأثیر دارد. به همین دلیل بر آن شدیم تا به منظور بررسی عادتهای غذایی و تأثیر آن روی بیماری و تعیین اثر جنسیت و نوع عمل جراحی بر میزان بروز سوء تغذیه، مطالعه ای را بر روی 12 بیمار جراحی شده شکمی وسینه ای انجام دهیم. در این تحقیق وضعیت تغذیه بیمار با استفاده از روش یاد آمد خوراک 24 ساعته و تکرار مصرف مواد غذایی، اندازه گیری میزان (TSF (Triceps Skinfoldو تعیین وزن بیمار قبل از عمل جراحی بررسی شد و در روز ترخیص بیمار نیز میزانTSF و وزن او اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده با استفاده از آنالیز آماری Cross Over نشان داد که کاهش وزن و کاهش میزان TSF در این بیماران از نظر آماری معنی دار می باشد(0.001> p) و افرادی که در هنگام بستری میزان TSF پایین و وزن کمی داشتند بیشتر در معرض سوء تغذیه بودند. در این مطالعه پنج بیماری که از سرطانهای مری و معده رنج می بردند مورد بررسی قرار گرفتند. با مطالعه بر روی عادتهای غذایی این بیماران مشخص شد که این افراد مصرف میوه و سبزی منظمی نداشتند و بعضی از آنها چای خیلی داغ مصرف می کردند. همچنین بررسی عادتهای غذایی در بیمارانی که سنگ صفرا داشتند، نشان داد که بعضی از این افراد، غذاهای سرخ شده، زیاد مصرف می کردند و همه این افراد چاق بودند. نتایج بدست آمده از این تحقیق مشخص می کند که وضعیت تغذیه بیمار قبل از جراحی، نوع عمل و همچنین نوع عادتهای غذایی در میزان بروز سوء تغذیه و برخی بیماریها موثر است. در نهایت با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهاد می شود وضعیت تغذیه این گونه بیماران قبل از بستری شدن و در مدت بستری شدن بهبود یابد.



نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :علی نعمتی
کلیدواژه ها (فارسی):تغذیه ، سوء تغذیه ، بیماران جراحی شده
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
WO جراحی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه جراحی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
کد شناسایی :5164
ارائه شده توسط : دکتر محمد مأذنی
ارائه شده در تاریخ :15 دی 1392 09:55
آخرین تغییر :15 دی 1392 09:55

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...