title

اثر نوع محیط کشت و دما بر اثر ضد باکتریایی آلیسین

ارزنلو, محسن ، پیری دوگاهه, هادی ، رواجی, صابر (1392) اثر نوع محیط کشت و دما بر اثر ضد باکتریایی آلیسین. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل





[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
79kB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
295kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

زمینه و هدف : آلیسین مهمترین ترکیب فعال موجود در عصاره سیر است. این ماده دارای اثر ضد میکروبی علیه میکروارگانیسم های مختلف است. آلیسین هنوز به عنوان ماده ضد میکروبی در درمان عفونت ها استفاده نمی شود و روش استانداری برای مطالعه اثر ضد میکروبی آن وجود ندارد . این مطالعه با هدف تعیین اثر محیط کشت ودما بر اثر ضد باکتریایی آلیسین انجام شد. روش ها: عصاره متانولی سیر تهیه شد و آلیسین به روش HPLC نیمه کمی استخراج گردید. در 6 محیط کشت (مولر هنیتون براث، تاد هویت براث، بروسلا براث، برین هارت اینفیوژن، تریپتی کیس سوی براث و لوریا برتانی) و در سه دمای (37 و 30 ،25 درجه سانتی گراد) ،مطابق با پروتکل CLSI ، به روش میکرودایلوشن MIC و MBC آلیسین برای 12 سوش باکتری استاندارد تعیین شد. نتایج : براساس نوع محیط کشت بکاررفته، در دمای مشابه، میزان MIC برای اکثر سوش ها به تنهایی متفاوت بود. به طور کلی MIC برای باکتری های رشد کرده در محیط کشت های تاد هویت براث و بروسلا براث بیشترین و در محیط کشت لوریا برتانی کمترین میزان در مقایسه با سایر محیط کشت ها بود. دمای گرم خانه گذاری بر میزان MIC موثر بود بدین صورت که برای اکثر باکتری ها میزان MIC در دمای 37 درجه سانتی گراد بیشتر از دماهای 30 و 25 درجه سانتی گراد بود. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که محیط کشت و دما هر دو بر میزان MIC آلیسین موثرهستند. بر اساس نتایج بدست آمده به نظر می رسد، لوریا برتانی محیط کشت مناسبی در آزمایش آلیسین بر روی باکتری ها باشد.

عنوان انگليسی

Effect of different media and temperatures on the antibacterial activity of allicin

خلاصه انگلیسی

Background and Objectives: Allicin is the main active component of garlic extract. It has got potential antimicrobial activity against variety of microorganisms. To date, Allicin is not used as therapeutic agent in treatment of infectious diseases and there is not standardized working protocol for evaluation of its antimicrobial activity. The aim of this study was to evaluate the influence of culture media and temperature for determining MIC of allicin against specific bacterial pathogens. Methods: Garlic methanol extract was prepared and allicin was purified using semi-preparative HPLC procedure. MICs and MBCs of allicin were determined for 12 standard bacterial strains by microdilution method according to CLSI protocol, using 6 culture media (Mueller-Hinton broth, Todd-Hewitt broth, Brucella broth, Brain-Heart infusion broth, Trypticase soy broth and Luria-Bertani) and three incubation temperatures (25ºC, 30ºC and 37ºC). Results: The MICs for most individual isolates at the same temperature varied with the type of media used. In general bacteria grown in Todd-Hewitt broth and Brucella broth showed, the highest and Luria-Bertani showed the least MICs in comparison to other media. The incubation temperature influenced the MICs, with, in general, higher MICs at 37°C than at 30 °C and 25 °C in given specific bacterium. Conclusion: The results showed that both the culture media and temperature influence on MICs of allicin. According the results LB medium appears to be a suitable medium for susceptibility testing of allicn with bacteria.

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :محسن ارزنلو
استاد مشاور :هادی پیری دوگاهه
نگارنده:صابر رواجی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:شماره پایان نامه: 0468
کلیدواژه ها (فارسی):آلیسین ، دما ، محیط کشت ، اثر ضد میکروبی
کلیدواژه ها (انگلیسی):Allicin , Temperature , Culture Media , Antimicrobial activity
موضوعات :QW میکروب شناسی و ایمنی شناسی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > واحد پژوهش > پايان نامه هاي دفاع شده
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی
کد شناسایی :5359
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :19 بهمن 1392 12:32
آخرین تغییر :18 اردبهشت 1399 08:13

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...