title

بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنج‌های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو

تذکری, زهرا ، زارع, مریم ، ایرانپرور, منوچهر ، محرابی, یداله (1385) بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنج‌های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو. مجله‌ي غدد درون‌ ريز و متابوليسم ايران ــ 8 (2). ص.ص.169-174. شاپا 1683-4844

[img]
پیش نمایش
متنی
272kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://ijem.sbmu.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه: دیابت قندی شایع‌ترین بیماری غدد درون ریز است. اخیراً بیماران دیابتی را به افزایش دریافت فیبر غذایی تشویق می‌کنند، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی بیماران دیابتی نوع دو بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بود که بر روی 60 بیمار دیابتی، غیر سیگاری 65-30 ساله که فاقد بیماری قلبی، کبدی و کلیوی بودند و فشار خون بالا نداشتند، انجام شد. بیماران به طور تصادفی در 2 گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند که گروه مداخله 10 گرم سبوس برنج در 2 وعده (صبح و قبل از خواب) و گروه کنترل به همان ترتیب دارونما دریافت کردند. به بیماران توصیه شد در مدت مطالعه فعالیت و رژیم غذایی خود را تغییر ندهند و یادآمد غذایی قبل، حین و بعد مداخله‌ی آن‌‌‌ها کنترل شد. قند خون و لیپیدهای پلاسمای بیماران قبل و بعد مطالعه با آزمون تی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS و Food processor تجزیه و تحلیل شد. نتایج: قند خون ناشتای بیماران گروه مداخله از 69±177 به 45±142/6میلی‌گرم در دسی‌لیتر رسید که کاهش آماری معنی‌داری را نشان داد (001/0 p<). میزان تری گلیسرید کاهش و سطح HDL افزایش آماری معنی‌داری را نشان دادند (001/0 p<) و (01/0 p<) سطح LDL و کلسترول هم کاهش داشت ولی از نظر آماری معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: سبوس برنج کاهش معنی‌داری در قند خون و تری‌گلیسرید و افزایش معنی‌داری در HDL ایجاد می‌کند.

عنوان انگليسي

Effect of rice bran on blood glucose and serum lipid parameters in type II diabetic patient

خلاصه انگلیسی

Introduction: Diabetes mellitus is a common endocrine disorder recently diabetic patients are being encouraged to increase their fiber intake. The main aim of this study was to determine the of effect of rice bran on blood glucose levels and plasma lipids in type II diabetic patients. Materials and Methods: This study was a double blind clinical Trial. 60 non-smoking diabetic patients, with no history of renal or liver disorder, or hypertension were selected and randomly divided in to the intervention and control groups. The first group were given 10g soluble rice bran twice daily (morning and before sleeping) and the second group took placebos. Blood glucose and plasma lipids levels were measured before and after the study. Data were analyzed using t-test and t SPSS and Food processor software. Results: Fasting serum glucose levels reduced significantly from 177± 69 mg/dL to 142±42 mg/dL (P<0.001). Triglyceride levles reduced and HDL levels increased significantly (P<0.001) and (P<0.01). LDL and chlesterol also reduced, though not significantly. Conclusion: While rice bran had a significant reducing effect on blood glucose and triglyceride levels it increased HDL levels.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :زهرا تذکری
نویسنده :منوچهر ایرانپرور
اطلاعات اضافی :Indexed in:Chemical Abstracts Services (CAS), Index Copernicus , DOAJ, ، EBSCO , SID, ISC, Magiran
کلید واژه ها:دیابت نوع دو، سبوس برنج، قند خون، لیپیدهای پلاسما
کلید واژه ها (انگلیسی):Diabetes type II, Rice bran, Blood Glucose, Plasma Lipid
موضوعات :WK سیستم غدد
WY پرستاری
بخش های دانشگاهی :دانشکده پرستاری و مامایی
کد شناسایی :8434
ارائه شده توسط : دکتر زهرا تذکری
ارائه شده در تاریخ :23 دی 1395 07:03
آخرین تغییر :23 دی 1395 07:03

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...