title

بررسی میزان تأثیر عصاره آبی قره قاط در رده سلولی AGS

اسمعیل زاده, مریم ، ضعیفی زاده بابلان, محمد ، عبداله زاده صفار, الهام ، احدزاده, بابک ، هوشمندی, سوسن (1396) بررسی میزان تأثیر عصاره آبی قره قاط در رده سلولی AGS. در: سومین کنفرانس ملی تازه های سلولی و مولکولی واولین سمپوزیوم ژنومیکس و پرو تئو میکس, 26-27 مهر 1396, اردبیل - ایران.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی
724kB
[img]
پیش نمایش
تصویر
272kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://www.ncncm.ir

خلاصه فارسی

چکیده سرطان معده به عنوان شایع ترین سرطان مردان و دومین سرطان شایع زنان پس از سرطان پستان در ایران است و از لحاظ درجه فروانی رتبه نخست را در مردان و رتبه سوم را در زنان تقریبا12% کل مرگ و میر ناشی از سرطان در اثر سرطان معده است و در جهان به عنوان چهارمین سرطان شایع و و دومین عامل مرگ و میر بر اثر سرطان شناخته می شود. بیشترین موارد این سرطان در کشورهای ژاپن، چین و روسیه و کمترین مقدار آن نیز مربوط به کشورهای توسعه یافته غربی می باشد. بالاترین میزان گزارش شده در ایران مربوط به اردبیل است. استان های اردبیل و گلستان به ترتیب دارای بالاترین آمار ابتلا به سرطان معده و مری در ایران بوده و در اردبیل 5/2برابر متوسط کشوری می باشد. به طوری که بیش از 50% سرطان های منجر به مرگ در استان اردبیل مربوط به سرطان معده و مری بوده و سالانه بین 350 تا 400نفر در این استان به علت ابتلا به این بیماری فوت می کنند. میزان بقاء برای بیماران مبتلا به سرطان معده و مری در اردبیل کمتر از 2سال و در سرطان مری نسبت به سرطان نسبتاً بیشتر و میزان ابتلا در مردان نسبت به زنان بالاتر است. حدود 90 تومورهای معده به صورت رشد بدخیم یافت های معده ظاهر می شوند که به دو تیپ اصلی تقسیم می شوند: 1)تیپ روده ای یا تیپ مشتق شده 2) تیپ مشتق نشده یا تیپ پراکنده. شایع ترین فرم سرطان معده آدنوکارسینوما می باشد که نوع روده ای آدنوکارسینومای معده به عنوان شایع ترین شکل سرطان معده است. در مورد عوامل خطر محیطی ایجاد سرطان معده می توان به نقش هلیکوباکترپیلوری، سبک زندگی و تغذیه اشاره نمود. متاسفانه سرطان معده و مری علایمی نداشته و زمانی علامت دار می شود که غیرقابل علاج است به طوری که 95% کسانی که به این سرطان مبتلا می شوند حداکثر ظرف مدت 2 سال می میرند. بسیاری از ترکیبات تغدیه ای نقش مهمی در توسعه و پیشرفت سرطان مده دارند. غذاهای گیاهی به ویژه سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان های بسیاری هستند که تاثیر سودمند و ثابت شده ای روی سرطان معده دارند. آنتی اکسیدان ها و از جمله فلاوونوئیدها موادی هستند که به نظر می رسد با خنثی کردن رادیکال های آزادی که به آسیب DNA می انجامند. از سرطان پیشگیری می کنند. عقیده بر این است که آسیب مذکور در طول زمان می توانند به شروع ایجاد سرطان کمک نماید. آنتی اکسیدان ها به مقدار زیاد در میوه ها و سبزیجات و سایر غذاها مثل آجیل و حبوبات یافت می شوند. برخی آنتی اکسیدان های شناخته شده عبارتند از فلاوونوئیدها، سلنیوم و ویتامین های A، B، C و E . بسیاری از این آنتی اکسیدان ها می توانند پیشرفت سرطان معده را کندتر نمایند که این نشان می دهد که استرس اکسیداتیو و نارسایی آنزیم های آنتی اکسیدان ها می توانند در تخریب ژنومی سرطان معده پیشرفته سهیم باشند. آنتی اکسیدان های پلی فنلی یک گروه ویژه از متابولیت های ثانویه را تشکیل می دهند. چای سبز، سیب، پیاز، خانواده نعناع ها، رزماری از منابع غنی از پلی فنل هستند. این ترکیبات نقش مهمی در حفاظت بافت ها در مقابل اثرات اکسیدکنندگی رادیکال های آزاد اکسیژن و سایر گونه های فعال ایفا می کنند به طوری که از بروز بیماری های متعددی از جمله سرطان جلوگیری می نمایند. دانشمندان دریافته اند که ابتلا به سرطان با میزان مصرف غذاهای غنی از پلی فنل رابطه معکوس دارد. مهم ترین متابولیت های برگ و میوه قره قاط را فنل ها و به ویژه آنتوسیانین ها تشکیل می دهند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی هستند. بررسی متابولیت های این گیاه نشان داده است میوه های رسیده قره قاط حاوی آنتوسیانین ها و فلانووئیدهای فراوان می باشد که این گیاه را به عنوان یک گیاه دارویی مهم معرفی می نماید. برگ و میوه گیاه دارویی قره قاط سرشار از ترکیبات فنی بوده و نیز خاصیت آنتی اکسیدانی داشته بنابراین می توان از آن به عنوان یک منبع گیاهی که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است در پیشگیری و درمان سرطان استفاده کرد. مواد و روش ها عصاره آبی قره قاط را تهیه کرده و عصاره بدست آمده در داخل فریزر 80- درجه سانتی گراد قرار داده شد تا منجمد شود. در مرحله بعدی با استفاده از دستگاه Freeze dryer پودر عصاره آبی تهیه شد، البته این عمل 48 ساعت به طول انجامید. بعد از این که پودر عصاره آبی تهیه شد در دمای 20- درجه سانتی گراد برای استفاده های بعدی در داخل بطری آزمایشگاه نگه داری شد. کشت سلول: رده سلول AGS را پس از خریداری از انستیتوپاستور ایران، در فلاسک های حاوی محیط کشت PPMI1640 حاوی 10 درصد FBS و 1 درصد پنیسیلین- استرپتومایسین در اتکوباتور با رطوبت 95درصد و دمای 37 درجه سانتی گراد به تعیین فعالیت دی اکسیدکربن کشت داده شدند. تعیین فعالیت متابولیکی(روش MTT): روشی برای تعیین تعداد سلولهای زنده در بسیاری از متدهای مختلف بیولوژیکی می باشد. بر پایه تغییر تترازولیوم زرد است که در آب غیرمحلول است و به صورت کریستال های آبی فورامازون دیده می شود تترازولیوم زرد توسط آنتی میتوکندریای سوکسینیت دهیدروژناز شکسته شده و فورمازون غیرمحلول در آب را تولید می کند به منظور خواندن جذب از محلول DMSO استفاده می شود تا محلول رنگی ایجاد کند. سلول ها در چاهک های 11-2 از پلیت های کشت سلولی 96 خانه ای رشد داده شد و به مدت 24 ساعت انکوبه شدند (به هر چاک 3 10 ×4 سلول ریخته شد). پس از تیمار سلول های کشت داده شده در پلیت در سه بازه زمانی تست MTT انجام شد. نتایج و بحث: در این مطالعه اثر آّبی قره قاط روی رده سلولی AGS بررسی گردید که نتایج به دست آمده نشان دد، که این عصاره دارای اثر بازدارندگی در این رده سلولی می باشد که با توجه به نمودارهای MTT حاصل از این آزمایش مشاهده شد که این عصاره تقریباً به میزان 6/98% اثر بازدارندگی داشته است و با توجه به آنالیزهای مشاهده شد که میزان تأثیر این عصاره در دزهای مختلف به طور معنی داری موثر بوده است.



نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (سخنرانی )
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :مریم اسمعیل زاده
نویسنده :سوسن هوشمندی
کلیدواژه ها (فارسی):AGD، قره قاط، MTT
موضوعات :WQ مامایی
بخش های دانشگاهی :دانشکده پرستاری و مامایی > بخش مامایی
کد شناسایی :9701
ارائه شده توسط : خانم سوسن هو شمندی
ارائه شده در تاریخ :03 بهمن 1396 05:59
آخرین تغییر :03 بهمن 1396 05:59

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...