title

ارزیابی تأثیر ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی‌آمیدوآمین–G5 بر روی باکتری‌های اشرشیاکلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از محیط بیمارستانی

نظری, شهرام ، باقری, سوسن ، محمدی, لیلا ، مجیدی, غریب ، کامران, عزیز ، عسگری, اسرافیل ، آذغانی, پیمان ، درخوش, زهره ، نظری, زهره ، علیزاده متبوع, سودابه (1396) ارزیابی تأثیر ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی‌آمیدوآمین–G5 بر روی باکتری‌های اشرشیاکلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از محیط بیمارستانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ــ 24 (6). ص.ص.112-120. شاپا 1606-7487

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی
741kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://jsums.medsab.ac.ir/article_1019.html

خلاصه فارسی

زمینه و هدف:هدف از این مطالعه بررسی آثار ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی‌آمیدوآمین–G5 بر روی باکتری‌های اشرشیا کلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از محیط بیمارستانی بود. مواد و روش‌‌ها: در این مطالعة آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی آمید و آمین-G5 به روش انتشار دیسک و رقت لوله‌ای بررسی شد. غلظت‌های مختلفی از نانو دندریمر پلی آمید و آمین-G5 بر روی دیسک‌های بلانک تلقیح شد و در داخل محیط کشت مولر هینتون آگار که در آن تلقیح باکتری‌ها مطابق با غلظت استاندارد 5/0 مک فارلند صورت گرفته بود، قرار داده شد، سپس هاله‌های عدم رشد بررسی شد. حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی نانو دندریمر پلی‌‌آمید و آمین-G5 ، به روش رقت لوله‌ای در محیط کشت نوترینت براث تعیین شود. یافته‌ها: قطر هاله عدم رشد در غلظت25 میکروگرم بر میلی‌لیتر از نانو دندریمر پلی‌آمید و آمین-G5 برای اشرشیاکلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس به‌‌ترتیب برابر 22، 28، 21، 16 و 20 میلی‌متر بود. در مورد قطر هاله عدم رشد در باکتری‌های گرم منفی با باکتری‌های گرم مثبت اختلاف معناداری مشاهده نشد (2/0p=). حداقل غلظت بازدارندگی برای پروتئوس میرابیلیس و سالمونلا تیفی برابر 5/2 میکروگرم بر میلی‌لیتر و برای اشرشیاکلی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس برابر 25 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی برای سالمونلا تیفی برابر 50 میکروگرم بر میلی‌لیتر و برای پروتئوس میرابیلیس، اشرشیا کلی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس برابر 100 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، نانو دندریمر پلی آمید و آمین-G5 برای حذف اشرشیا کلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس بسیار موثر است.

عنوان انگليسی

Assessment of antibacterial effect of nano polyamidoamine-G5 (NPAMAM-G5) dendrimer on escherichia coli, proteus mirabilis, salmonella typhi, bacillus subtilis and staphylococcus aureus isolated from the hospital environment

خلاصه انگلیسی

Background & Objectives: This study aimed to examine the antibacterial effect of Nano Polyamidoamine-G5 (NPAMAM-G5) dendrimer on Escherichia Coli, Proteus Mirabilis, Salmonella Typhi, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus isolated from the hospital environment. Materials & Methods:In this study, the antibacterial effects of NPAMAM-G5 dendrimer were studied by disc diffusion and micro-dilution method. Different concentrations of Polyamidoamine-G5 inoculated onto blank disks and were placed in Mueller-Hinton agar media. Zone of inhibition was investigated by bacterial inoculation according to the McFarland standard 0.5. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of NPAMAM-G5 dendrimer were determined by micro-dilution method. Results: Zone of inhibition in Polyamidoamine-G5 dendrimers concentration of 25 μg/mL for Escherichia Coli, Proteus Mirabilis, Salmonella Typhi, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus were 22, 28, 21, 16 and 20 mm, respectively. Regarding the zone of inhibition in gram negative bacteria with gram positive ones was p=0.16 and was not significant different. The minimum inhibitory concentration for both Proteus Mirabilis and Salmonella Typhi was 2.5 μg/mL and for Escherichia Coli, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus was 25 μg/mL. The Minimum Bactericidal Concentration (MBC) for Salmonella Typhi was 50 μg/mL and for all Proteus Mirabilis, Escherichia Coli, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus was 100 μg/mL. Conclusion: According to the results, NPAMAM-G5 dendrimer can effectively eliminate Escherichia Coli, Proteus Mirabilis, Salmonella Typhi, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :شهرام نظری
نویسنده :عزیز کامران
نویسنده :پیمان آذغانی
نویسنده مسئول :سودابه علیزاده متبوع
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: Google Scholar, SID, ISC, Magiran, Iran Medex,
کلیدواژه ها (فارسی):باکتری های گرم منفی و گرم مثبت؛ پلی‌آمیدوآمین–G5؛ تاثیر ضد باکتریایی؛ محیط بیمارستانی
کلیدواژه ها (انگلیسی):antibacterial effect, gram negative and gram positive bacteria, hospital environment, nano polyamidoamine-G5
موضوعات :WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط
WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط

WA بهداشت عمومي
WA بهداشت عمومي
بخش های دانشگاهی :دانشکده بهداشت > گروه بهداشت محیط
کد شناسایی :10036
ارائه شده توسط : آقای شهرام نظری
ارائه شده در تاریخ :31 تیر 1397 09:48
آخرین تغییر :31 تیر 1397 09:48

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...