title

بررسی تأثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای سیاه بسته بندی شده ایرانی و خارجی و چای سبز

زاد فتاح, فیروز ، حکمت فر, سمیه ، رضوانی شهامت, مسعود (1397) بررسی تأثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای سیاه بسته بندی شده ایرانی و خارجی و چای سبز. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل





[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
921kB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
105kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

14MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه: از آنجا که مقادير بالاي فلورايد می‌تواند باعث فلوروزيس و استئوآرترايتيس شود و با توجه به مصرف بالاي چاي در ايران و مقادير قابل‌توجه فلورايد در چاي و با توجه به عدم اطلاع از تأثیر زمان دم چاي بر ميزان فلورايد آزادشده از چاي، در اين تحقيق هدف تعيين تأثیر زمان دم بر ميزان فلورايد آزادشده از چاي سیاه بسته‌بندی‌شده ایرانی و خارجی و چای سبز بسته‌بندی‌شده ایرانی بود. مواد و روش: این تحقیق به‌ صورت یک مطالعه تجربی انجام گرفت، پس از انتخاب 6 نوع چای پرمصرف در اردبیل (احمد، دوغزال، گلستان، گلین و چای سبز بسته‌بندی‌شده ایرانی دبش و محمود) از هر نوع چای، 6 بسته از نقاط مختلف شهر اردبیل تهیه شد، سپس در هر یک از زمان‌های 3-5-15-30-60-120 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. سپس میزان فلوراید نمونه‌ها توسط الکترود اختصاصی یون فلوراید اندازه‌گیری شد. پس از تعیین مقادیر فلوراید آزادشده در هر یک از زمان‌های مورد بررسی مقادیر آن برحسب p.p.m در فرم اطلاعاتی تحقیق ثبت و میزان فلوراید چای در هر زمان دم و به تفکیک نوع چای با آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر و تحلیل واریانس آمیخته موردبررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین فلوراید آزادشده چای دو غزال (ppm 1/007) نسبت به چای‌های دیگر کمتر می‌باشد و به ترتیب بعد از چای دو غزال؛ چای سبز دبش (ppm 1/127) در رتبه دوم و چای احمد (ppm 1/134) در رتبه سوم و چای گلین (ppm 1/58) در رتبه چهارم و چای سبز محمود (ppm 1/953) در رتبه پنجم و چای گلستان (ppm 2/11) در رتبه ششم قرار دارد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش زمان دم میزان فلوراید آزادشده از چای‌های مورد بررسی بیشتر می‌شود (P<0.05). نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد محتواي فلورايد در برخي انواع چاي در سطحي بود كه روزانه نوشيدن چند فنجان از آن‌ها می‌تواند خطر بروز فلوروزيس دنداني را افزايش دهد. بنابراين، مصرف آن‌ها به‌ویژه در كودكان و در تمام افراد ساكن در نواحي با آب شرب حاوي غلظت بالاي فلورايد محدود گردد

عنوان انگليسی

Effect of brewing time on the amount of fluoride released from black tea packed in Iran and abroad and green tea.

خلاصه انگلیسی

Introduction: Since high levels of fluoride can cause fluorosis and osteoarthritis, due to the high consumption of tea in Iran and significant amounts of fluoride in tea, due to the lack of knowledge about the effect of tea on the amount of fluoride released In this study, the aim of this study was to determine the effect of tail time on the amount of fluoride released from Iranian and foreign black tea and green tea packed in Iran. Materials & Methods: This study was conducted as an experimental study, After selecting 6 types of tea consumed in Ardabil (Ahmad, Doghzal, Golestan, green tea and Mahmoud) of each type of tea from different regions of Ardabil 6 package was prepared, Then it was examined at each time of 3-5-15-30-60-120 minutes. Then the fluoride content of the samples was measured by ion-fluoride-specific electrode, after determining the values of fluoride released in each of the examined periods, its values in ppm were recorded in the research information form and the amount of tea fluoride at any time, and by tea type, by repeated measure ANOVA and mixed analysis variance was investigated. Results: The results of this study showed that the mean of fluoride in do gazal tea (1.007 ppm) is lower than that of other tea, And after green tea (1.127 ppm) was second ranked, And Ahmad tea (1.134 ppm) third ranked; And Galin tea (1.58 ppm) fourth ranked and Mahmood Green Tea (1.935ppm) is ranked fifth and Golestan Tea (2.11 ppm) is ranked sixth. The results also showed that, with increasing tail time, the amount of fluoride released from the tea was increased (P <0.05). Conclusion: This study showed that drinking a few cups of tea can increase the risk of dental fluorosis. There fore, their use, especially in children and in all people living in areas with drinking water containing high concentrations of fluoride are limited

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :فیروز زاد فتاح
استاد مشاور :سمیه حکمت فر
دانشجو :مسعود رضوانی شهامت
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:شماره پایان نامه : 94 ، پایان نامه دکتری حرفه ای دندانپزشکی
کلیدواژه ها (فارسی):چای، زمان دم، فلوراید
کلیدواژه ها (انگلیسی):Tea, brewing time, fluoride
موضوعات :WU دندانپزشکی .جراحی دهان
بخش های دانشگاهی :دانشکده دندانپزشکی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده
دانشکده دندانپزشکی > گروه اندودونتیکس
دانشکده دندانپزشکی > گروه دندانپزشکی کودکان
کد شناسایی :10559
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :19 مهر 1397 13:28
آخرین تغییر :20 خرداد 1399 09:20

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...