title

بررسی ارتباط میان سطح سرمی hTERT و اطلاعات پاتولوژیکی با عوامل مستعد کننده به سرطان پستان در استان اردبیل طی سال های 97-1396

حسینی اصل, سید سعید ، پورقاسمیان, مهدی ، فیضی, ایرج ، نعمتی, علی ، سجودی, نرمین (1397) بررسی ارتباط میان سطح سرمی hTERT و اطلاعات پاتولوژیکی با عوامل مستعد کننده به سرطان پستان در استان اردبیل طی سال های 97-1396. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل






[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
774kB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
123kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

367kB
[img] سایر (spss) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

8kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

سابقه و هدف: سرطان پستان دومین سرطان شایع در جهان است که حدود یک سوم از کل سرطان های زنان را تشکیل می دهد. باتوجه به اینکه تلومراز در سلولهای سرطانی تنظیم افزایشی دارد، هدف از این مطالعه موردی شاهدی بررسی ارتباط بین سطح سرمی hTERT به عنوان مهمترین جزء تلومراز با اطلاعات پاتولوژیکی و عوامل مستعد کننده به سرطان پستان است. مواد و روش ها:30 نفر از بانوان مبتلا به سرطان پستان(موارد تازه شناخته شده) و 30 نفر سالم به طور تصادفی انتخاب شده، پس از تکمیل پرسشنامه ها، نمونه خون وریدی (به مقدار 4 سی سی) از آنها گرفته شده و پس از جداسازی سرم، mRNA استخراج شد و بعد از سنتز cDNA با استفاده از روش Real Time PCR سطح سرمی hTERT را اندازه¬گیری شد و داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد میانگین سطح سرمی hTERT در گروه شاهد 0/74 و در گروه بیماران 9/88 بود که ارتباط معنی‌داری میان آنها وجود داشت. میان سطح سرمیhTERT با سن منارک و میزان بیان HER-2 ارتباط معنا دار وجود داشت اما با سایر اطلاعات پاتولوژیکی و عوامل مستعد کننده ارتباط معنی دار یافت نشد. همچنین مطالعه نشان داد با افزایش وزن و مصرف سوسیس،‌ کالباس، برگر، سیب زمینی، پیتزا، نوشابه، شیرینی بر میزان hTERT افزوده و با افزایش میزان فعالیت فیزیکی منظم و افزایش مصرف نان، ماست، سبزیجات، میوه، شیر، ماهی، مرغ ،حبوبات و ترشی از میزان آن کاسته می شود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد سن منارک پایین تر از 13 سال، میزان بالاتر بیان HER-2، میزان فعالیت فیزیکی کم و مصرف برخی مواد غذایی می تواند با پیش آگهی بدتر در سرطان پستان همراه باشد.

عنوان انگليسی

Investigation of the relationship between hTERT serum level and pathologic data with the risk factors of breast cancer in Ardabil province during 1396-97

خلاصه انگلیسی

Background and objective: Breast cancer is the second most common cancer in the world that consists 1∕3 of all women’s cancers. Because of the incremental setting of telomerase in cancer cells, the goal of this case-control study is to investigate the relationship between hTERT serum level, as the most important part of telomerase, with pathologic data and risk factors of breast cancer. Methods: 30 patients of women with breast cancer (new cases) and 30 cancer free controls were chosen randomly. After completing the questionnaires, venous blood samples(4 cc) were taken and after separating the serum, mRNA was extracted and after synthesis of cDNA by Real-time PCR, hTERT serum level measured and data analyzed by SPSS 24 version software. Results: The Results of the study showed that the mean of hTERT serum level in control’s group was 0.74 and in patient’s group was 9.88 that there was significant correlation between them. There was significant correlation between hTERT serum level and menarche age and HER-2 expression level but, significant correlation was not found with other pathologic data and risk factors. Also the study showed that by weight gain and using of sausage, burger, potato, pizza, soft drinks and sweet the hTERT’s level increases and by increasing regular physical activity time and using of bread, yogurt, vegetables, fruits, milk, fish, chicken, beans and pickle it’s level decreases. Conclusion: The results of study showed that menarche at the age of younger than 13 , high levels of HER-2 expression, low physical activity and using of some foodstuffs can be accompanied with poor prognosis in breast cancer.

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :سید سعید حسینی اصل
استاد راهنما :مهدی پورقاسمیان
استاد مشاور :ایرج فیضی
استاد مشاور :علی نعمتی
دانشجو :نرمین سجودی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:شماره پایان نامه: 0721، پایان نامه دکتری حرفه ای پزشکی
کلیدواژه ها (فارسی):سرطان پستان،عوامل مستعد کننده
کلیدواژه ها (انگلیسی):hTERT, breast cancer, risk factors
موضوعات :QY آسیب شناسی بالینی
WP بیماریهای زنان
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > واحد پژوهش > پايان نامه هاي دفاع شده
دانشكده پزشكي > گروه جراحی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش ژنتیک
کد شناسایی :11095
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :04 بهمن 1397 11:53
آخرین تغییر :02 اردبهشت 1399 11:13

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...