title

ارزیابی تست‌های عملکرد ریوی در نانوایان مذکر شهرستان اردبیل در سال 1398

قبادی مراللو, حسن ، عابدی, علی ، اصلانی, محمدرضا ، مطهری, امین اله (1399) ارزیابی تست‌های عملکرد ریوی در نانوایان مذکر شهرستان اردبیل در سال 1398. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل





[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
2MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
11kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

1MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

سابقه و هدف: دستگاه تنفسی یکی از نقاطی است که در معرض آسیب ‌های شدید ناشی از محیط کار ناسالم قرار دارد. یکی از شایع ترین بیماری های ناشی از کار ، بیماری ها و عوارض تنفسی در شاغلین در مواجهه با آلاینده های زیان آور محیط کار است . گردوغبار آرد، ذرات آلی پیچیده ای با اجزای مختلف می باشد. این اجزاء شامل سبوس گندم، گرده ها، ذرات نشاسته و انواع باکتریها است. با توجه به اهمیت بیماری‌های تنفسی و تأثیری که بر کیفیت زندگی این افراد می‌گذارد ما در این مطالعه عملکرد ریوی شاغلین در نانوایی را با افراد سالم مقایسه نموده ایم. مواد و روش ها : تعداد 51 نفر نانوا که حداقل 5 سال به طور متوالی در نانوایی های اردبیل مشغول بودند و 51 نفر شاهد با شرایط سنی و جنسی یکسان و عدم وجود فاکتورهای مخدوش کننده بعد از رضایت اگاهانه و تکمیل پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافی و ... وارد مطالعه شده و تحت اسپیرومتری قرار گرفتند. در نهایت داده های خام استخراج و توسط نرم افزار SPSS مورد پردازش قرار گرفتند در ضمن برای هر مرحله علاوه بر محاسبه میانگین و انحراف معیار جهت مقایسه میانگین ها از آزمون t-test استفاده گردید و در تمامی مراحل احتمال خطای کمتر از 5% معنی دار تلقی می شود. یافته ها: در مطالعه حاضر تفاوت معناداری بین گروه مورد و شاهد در پارامترهای ریوی مشاهده شد همچنین بین میزان تحصیلات ، نوع نانوایی ، تعداد ساعات مواجهه در 24 ساعت و BMI افراد نانوا اختلاف معناداری وجود نداشت. و بین سابقه کار ( سال ) با FVC ، FEV1 ، FEV1% و FEF50% ارتباط معنادار وجود داشت همچنین بین محدوده سنی نانوایان و پارامترهای فوق به جز FVC رابطه معنادار نیز وجود داشت و بین وظیفه مختلف در نانوایی ها فقط در مورد FEF50% معنادار بود. نتیجه گیری: در افراد شاهد با افزایش سن پارامترهای ریوی کاهش می یابد ولی در نانوایان این روند شدیدتر بوده و نیازمند پیگیری می باشد.

عنوان انگليسی

Evaluation of pulmonary function tests in male bakeries in Ardabil city in 1398

خلاصه انگلیسی

Background and purpose: The respiratory system is one of the areas that are most vulnerable to unhealthy workplace injuries. One of the most common occupational diseases, are illnesses and respiratory complications in employees who are exposed to harmful pollutants in the workplace. Flour powder is a complex organic particle with different components. These ingredients include wheat bran, pollen, starch particles and a variety of bacteria. Given the importance of respiratory illness and the impact it has on the quality of life of these people, in this study we compared the pulmonary function of bakery workers with that of healthy people. Materials and Methods: A total of 51 bakers who had been in working in bakeries in Ardabil for at least 5 years and 51 control individuals with the same age and gender and no confounding factors after informed consent and completing the questionnaire including demographic information etc. were studied and underwent spirometry. Finally, the raw data were extracted and processed by SPSS software. In addition to the mean and standard deviation, t-test was used for comparing the means and at all stages the error probability less than 5% was deemed to be significant. Results: In the present study, there was a significant difference between the case group and the control group in pulmonary parameters. Also, there was no significant difference between the level of education, type of bakery, number of working hours per day and BMI of bakers. There was a significant relationship between work experience (year) and FVC, FEV1, FEV1% and FEF50%. There was also a significant relationship between the age of bakers and the all parameters above, except FVC, and there was a significant difference between different tasks in bakeries only in the case of FEF50%. Conclusion: In healthy people, pulmonary parameters decrease with age, but in bakers this process is more severe and needs to be followed.

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :حسن قبادی مراللو
استاد راهنما :علی عابدی
استاد مشاور :محمدرضا اصلانی
دانشجو :امین اله مطهری
کلیدواژه ها (فارسی):اسپیرومتری – نانوایان – آرد- بیماری های شغلی ریوی
کلیدواژه ها (انگلیسی):Spirometry - Bakers - Flour - Occupational Pulmonary Diseases
موضوعات :WF سیستم تنفسی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > واحد پژوهش > پايان نامه هاي دفاع شده
دانشكده پزشكي > گروه داخلی ، قلب ، عفونی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش فیزیولوژی
کد شناسایی :12879
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :08 اردبهشت 1399 09:11
آخرین تغییر :08 اردبهشت 1399 09:11

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...