title

مقایسه اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و اتری زردچوبه و دارچین بر میزان رشد هلیکوباکتر پیلوری

شکوهی گوگانی, بهروز ، نوری زاده, عزت ، قاسمی گرمی, کریم اله ، لطیفی نوید, سعید (1388) مقایسه اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و اتری زردچوبه و دارچین بر میزان رشد هلیکوباکتر پیلوری. Research Journal of Biological Sciences ــ 3 ( 4). ص.ص.408-412. شاپا 1815-8846

این آخرین ویرایش عنوان است.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
643kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://www.medwelljournals.com/abstract/?doi=rjbsc...


عنوان انگليسی

In vitro Comparison of the Antimicrobial Effect of Turmeric and Cinnamon Water and Ether Extracts on the Growth Rate of Helicobacter pylori

خلاصه انگلیسی

Nowadays, it has been known that Helicobacter pylori (H. pylori) is causative agent of the most common GI infection in world; at least half of the populations of many communities are affected by this bacterium. H. pylori infection plays an important role in progression of gastritis and especially in the peptic ulcers of duodenum. Eradication of H. pylori has lead to a significant decrease in the prevalence of PUD world-wide. At present, due to various reasons, such as to overcome bacterial resistances, it seems that the investigation for production of new antibacterial products is a necessity. So, this study was designed to evaluate the "in vitro" inhibitory effects of ether and water extracts of turmeric and cinnamon on the growth of H. pylori. Ether and water extracts of Turmeric and cinnamon was investigated by agar dilution and disc diffusion methods on five strains of H. pylori. Ether and water extracts obtained from the studied plants have antibacterial effects and water extract of turmeric represented the most potent antibacterial effect. The results showed that the investigated plants have antibacterial capacity; in this case, cinnamon water extracts have a considerable antibacterial effect on H. pylori. Therefore, more investigation on this plant is recommended, by extraction of its effective materials.

نوع سند :مقاله
زبان سند : انگلیسی
نویسنده مسئول :بهروز شکوهی گوگانی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Abstracted/Indexed in: 3-DOAJ-Index Copernicus - Zoological Record
کلیدواژه ها (فارسی):اتر، زردچوبه، دارچین، ضدمیکروبی، هلیکوباکتر پیلوری
کلیدواژه ها (انگلیسی):Ether, turmeric, cinnamon, antibacterial and H. pylori
موضوعات :WI سیستم گوارشی
QV فارماکولوژی
QW میکروب شناسی و ایمنی شناسی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش پاتولو‍ژي
کد شناسایی :1377
ارائه شده توسط : دکتر بهروز شکوهی
ارائه شده در تاریخ :11 خرداد 1389 00:47
آخرین تغییر :15 بهمن 1391 14:27

ویرایش های موجود این سند

  • مقایسه اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و اتری زردچوبه و دارچین بر میزان رشد هلیکوباکتر پیلوری. (deposited 11 خرداد 1389 00:47) [Currently Displayed]

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...