title

تعیین مقدار اکریل آمید در انواع نان ایرانی به وسیله GC-MS در شهرستان اردبیل

سلیمی, احمد ، بهلولی, شهاب ، پاشایی, رافت (1399) تعیین مقدار اکریل آمید در انواع نان ایرانی به وسیله GC-MS در شهرستان اردبیل. [ طرح تحقیقاتی]

متن کامل از این مجموعه در دسترس نیست.

خلاصه فارسی

آکریل آمید از کربوهیدرات و اسیدهای آمینه حاوی مواد غذایی با استفاده از گرما تشکیل میشود. از آنجا که نان یکی از غذاهای اصلی مردم است، تعیین مقدار آکریل آمید در نان بسیار مهم است. همچنین کاهش اثرات سمی آن در بدن میتواند در جلوگیری از سرطان زایی و سمیت ژنی آکریل آمید بسیار ارزشمند باشد. ما مقادیر آکریل آمید را در نانهای سنتی ایران مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم و همچنین، اثرات محافظتی آنتی اکسیدانها، عوامل محافظتی میتوکندریایی و لیزوزومی در برابر سمیت ناشی از آکریل آمید در لنفوسیت های انسانی، با استفاده از پارامترهای سلولی مانند زنده ماندن سلول، تشکیل گونههای اکسیژن فعال (ROS)، سقوط انتقال نفوذپذیری غشای میتوکندری (MMP)، آسیب غشای لیزوزومی، گلوتاتیون داخل سلول کاهش یافته (GSH) و گلوتاتیون اکسید شده خارج سلول (GSSG) و پراکسیداسیون لیپید اندازه گیری شد. نتیجه ما نشان داد که غلظت آکریل آمید در نانهای بربری، تافتون، سنگک و لواش به ترتیب 2.5 ± 143.5 ، 1.7 12 129.4 ، 1.3 ± 95.2 و 2.5 ± 17.5 میکروگرم بر کیلوگرم بود. در سنجشهای سلولی، لنفوسیتهای انسانی با غلظت های 0.1 ، 0.2 ، 0.4 ، 0.8 و 1.6 نانوگرم در میلی لیتر برای اکریل آمید به مدت 6 ساعت تحت درمان قرار گرفتند. ارزیابیهای آماری نشان داد که آکریل آمید در مقایسه با کنترل، باعث کاهش قابل توجهی در زنده ماندن سلول میشود. علاوه بر این، آکریل آمید به طور قابل توجه‌ی باعث تشکیل ROS، فروپاشی MMP، آسیب غشای لیزوزومی، پراکسیداسیون لیپید و کاهش GSH توسط عوامل آنتی اکسیدانی (BHT)، مهار نفوذپری میتوکندری (سیکلوسپورین A) و محافظت کننده لیزوزومی (کلروکین) سبب کاهش سمیت سلولی و استرس اکسیداتیو ناشی از آکریل آمید می‌شود. نتایج حاضر نشان میدهد که آکریل آمید برای لنفوسیتهای انسان سمی است و سمیت آنها میتواند توسط آنتی اکسیدان ها، عوامل محافظتی میتوکندریایی و لیزوزومی بهبود یابد.

عنوان انگليسی

Analysis of the acrylamide in breads and evaluation of mitochondrial/lysosomal protective agents to reduce its toxicity in vitro model


نوع سند : طرح تحقیقاتی
زبان سند : فارسی
وضعیت پروژه : اتمام یافته
مجری اصلی :احمد سلیمی
همکار طرح :شهاب بهلولی
همکار طرح :رافت پاشایی
تاریخ اتمام :20 آذر 1399
موضوعات :QV فارماکولوژی
بخش های دانشگاهی :دانشکده داروسازی > بخش سم شناسی
دانشکده داروسازی > بخش فارماکولوژی
کد شناسایی :13797
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :08 دی 1399 12:51
آخرین تغییر :08 دی 1399 12:51

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد