title

مقایسه‌ی آزمایشگاهی اثر آنتی باکتریال عصاره‌ی چای سبز و چای سیاه ایرانی با کلرهگزیدین 0/2% بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس

فرهنگ, رباب ، پیری دوگاهه, هادی ، نقی زاده باقی, عباس ، نوری خانکندی, سودا (1399) مقایسه‌ی آزمایشگاهی اثر آنتی باکتریال عصاره‌ی چای سبز و چای سیاه ایرانی با کلرهگزیدین 0/2% بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل






[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

22MB
[img] سایر (spss) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

1kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه: مطالعات در زمینه تأثیر گیاهان دارویی از جمله چای بر روی باکتری‌های مضر حفره دهان روز به روز افزایش یافته است تا در صورت امکان جایگزین دهان‌شویه‌های ضد عفونی کننده فعلی شوند؛ با این وجود، نتایج متناقضی در مطالعات در این زمینه وجود دارد؛ بنابراین این مطالعه با هدف مقایسه‌ی آزمایشگاهی اثر آنتی باکتریال عصاره‌ی چای سبز و چای سیاه ایرانی با کلرهگزیدین 0/2% بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس انجام پذیرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی نمونه آماری شامل 30 پلیت محیط کشت بلاد آگار حاوی باکتری استرپتوکوکوس موتانس (ATCC35668) بود که هر پلیت شامل 6 میکرو چاهک برای چای سبز و چای سیاه (در غلظت‌های مختلف 25، 50، 75، 100، 200، 300، 400 و 500 میلی گرم بر میلی لیتر) و کلرهگزیدین 0/2% بود. نمونه باکتری‌ از مرکز کلکسیون میکروارگانیسم های صنعتی ایران تهیه شد و پلیت ها در جار بی هوازی حاوی گازپک A قرار داده شدند و به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد در انکوباتور قرار گرفت و بعد از 24 ساعت هاله ی عدم رشد باکتری با خط کش میلی متری اندازه گیری شد.پس از انجام مراحل آزمایشگاهی سایز و اندازه‌ی هاله‌ها اندازه‌گیری و ثبت شد سپس وارد نرم‌افزار SPSS نسخه 24 شده و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه و آنالیز واریانس با اندازه‌گیری مکرر در سطح معنی‌داری 05/0 تحلیل شد. نتایج: نتایج نشان داد که چاي سبز و چای سیاه در غلظت‌های 25، 50 و 75 میلی گرم بر میلی لیتر خاصیت ضد میکروبی ندارد؛ اما با افزایش غلظت عصاره چای سبز و سیاه از 100 به 200، 300، 400 و 500 میلی گرم بر میلی لیتر میزان خاصیت ضد باکتریایی افزایش می‌یابد. همچنین خاصیت ضد میکروبی (قطر هاله) كلرهگزيدين 0/2 %تا غلظت عصاره 200 میلی گرم بر میلی لیتر بالاتر از چای سیاه و چای سبز بود (P<0.05). ولی خاصیت ضد میکروبی (قطر هاله) در چای سبز در غلظت 300 میلی گرم بر میلی لیتر و بالاتر بیشتر از چای سیاه و كلرهگزيدين 0/2% بود (P<0.05). در غلظت 300 میلی گرم بر میلی لیتر خاصیت ضد میکروبی (قطر هاله) در چای سیاه کمتر از كلرهگزيدين 0/2 %بود (P<0.05) با این وجود در غلظت بالاتر از 300 میلی گرم بر میلی لیتر تفاوت معناداری در خاصیت ضد میکروبی (قطر هاله) در چای سیاه و كلرهگزيدين 0/2 % مشاهده نشد (P>0.05). نتیجه‌گیری: عصاره‌ی چای سبز در غلظت 300 میلی گرم بر میلی لیتر و بالاتر خاصیت ضد باکتریایی در برابر استرپتوکوک موتانس در شرایط in vitro را دارد؛ اما عصاره‌ی چای سیاه اثر آنتی باکتریال مشابه یا کمتر از كلرهگزيدين 2/0 % دارد.

عنوان انگليسی

An in vitro comparison of antibacterial efficacy of Iranian green and black tea extracts with chlorhexidine 0.2% on streptococcusmutans

خلاصه انگلیسی

Introduction: Studies on the effect of medicinal plants such as tea on harmful bacteria of oral cavity have increased day by day to replace current disinfectant mouthwashes if possible, however, there are conflicting results in studies in this field, so this study was conducted to compare the antibacterial effect of green tea extract and Iranian black tea with chlorhexidine 0.2% on Streptococcus mutans. Materials and Methods: In this in vitro study, the sample consisted of 30 plates of blood agar medium containing Streptococcus mutans (ATCC35668) and each plate consisted of 6 micro wells for green tea and black tea at different concentrations. (25, 50, 75, 100, 200, 300, 400 and 500 mg/ml) and chlorhexidine was 0.2%. The bacteria samples were prepared from the Collection Center of Industrial Microorganisms of Iran and the plates were placed in anaerobic jar containing gazpack A and inculptored for 24 hours at 37°C and after 24 hours the inhibition zone of bacteria with line After laboratory procedures, the size of the halos were measured and recorded, then entered into SPSS software version 24 and analyzed using one-way ANOVA and repeated measure ANOVA at the significant level of 0.05. Results: The results showed that green tea and black tea at concentrations of 25, 50 and 75 mg/ml have no antimicrobial properties, but by increasing the concentration of green and black tea extract from 100 to 200, 300, 400 and 500 mg/ml, antibacterial activity increases. Also, the antimicrobial activity (halo diameter) of chlorhexidin was 0.2% to the concentration of 200 mg/ml extract higher than black tea and green tea (P<0.05). However, antimicrobial activity (halo diameter) in green tea at concentrations of 300 mg/ml and higher was higher than black tea and chlorhexidin 0.2% (P<0.05). At a concentration of 300 mg/ml, antimicrobial activity (halo diameter) in black tea was less than chlorhexidin 0.2% (P<0.05), however, at concentrations higher than 300 mg/ml, there was no significant difference in antimicrobial activity (halo diameter) in black tea and chlorhexidin 0.2% (P>0.05). Conclusion: Green tea extract at concentrations of 300 mg/ml and higher has antibacterial activity against Streptococcus mutans at in vitro situation, but black tea extract has the same antibacterial effect or less than chlorhexidide 0.2%.

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :رباب فرهنگ
استاد راهنما :هادی پیری دوگاهه
استاد مشاور :عباس نقی زاده باقی
دانشجو :سودا نوری خانکندی
کلیدواژه ها (فارسی):چای سبز، چای سیاه، كلرهگزيدين 0/2 %، اثر آنتی باکتریال، استرپتوکوک موتانس
کلیدواژه ها (انگلیسی):Green tea, black tea, chlorhexidin 0.2%, antibacterial effect, Streptococcus mutans
موضوعات :QV فارماکولوژی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی
دانشکده دندانپزشکی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده
دانشکده دندانپزشکی > گروه اندودونتیکس
کد شناسایی :13923
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :07 بهمن 1399 11:55
آخرین تغییر :07 بهمن 1399 11:55

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...