جعفری کفاش, کریم ، زندیان, حامد ، شهباززاده, رهام (1400) بررسی الگوی تغذیهای در افراد بیدندان شهرستان اردبیل بر مبنای شاخص بسامد مصرف خوراکی (FFQ). دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.
متن کامل
|
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB | |
|
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB | |
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه 1MB | ||
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه 650kB | ||
سایر (spss)
- فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه 95kB |
آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir
خلاصه فارسی
مقدمه: از دست دادن دندانها و سایر نقایص دهانی میتواند تأثیرات سوئی بر وضعیت تغذیهای و رژیم غذایی افراد بگذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی الگوی تغذیهای در افراد بیدندان شهرستان اردبیل بر مبنای شاخص بسامد مصرف خوراکی (FFQ) انجام پذیرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 507 فرد با محدوده¬ی سنی 35 تا 70 سال در اردبیل که در پرشین کوهورت ثبتنام کرده بودند مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی وضعیت الگوی تغذیهای در افراد بیدندان از پرسشنامه بسامد مصرف خوراکی (FFQ) استفاده گردید و میزان شاخصهای پروتئین، چربی، چربی اشباعشده، چربی غیراشباع، امگا 3، سدیم، آهن، منیزیم، ید، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین B1، ویتامین B3، فولات، ویتامین B2، ویتامین B6، ویتامین B12، کربوهیدرات، ویتامین D، فیبر و قند با میزان استاندارد آن با استفاده از آزمون تی تکی و آزمون کای دو در سطح خطای 05/0 مورد مقایسه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان پروتئین، چربی اشباعشده و غیراشباع، سدیم، منیزیم و ید، فولات، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین B2، B6، B12، امگا 3، فیبر و قند بهدستآمده در افراد بیدندان از میزان استاندارد کمتر و معنادار بود (P<0.05). با این وجود میزان ویتامین B1، B3 و کربوهیدرات در افراد بیدندان نسبت به استاندارد بالاتر و معنادار بود (P<0.05). اما میزان چربی بهدستآمده در افراد بیدندان با میزان استاندارد تفاوت معنادار نداشت (P< 0.05)، و میزان آهن در افراد بیدندان در 49/7 درصد موارد استاندارد بود (P<0.05). نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که الگوی تغذیه ای در افراد بیدندان شهرستان اردبیل از استانداردهای تغذیه ای پایین تر می باشد.
عنوان انگليسی
Evaluation of Nutritional Pattern In Edentulous People of Ardabil City Based on Food Frequency Questionnaires (FFQ)
خلاصه انگلیسی
Introduction: Tooth loss and other oral defects can have adverse effects on nutritional status and diet. The aim of this study was to investigate the nutritional pattern in toothless people in Ardabil city based on Food Frequency Questionnaire(FFQ). Materials & Methods: In this descriptive-analytical study, 507 individuals with an age range of 35 to 70 years in Ardabil who were registered in Persian Cohort were studied. To assess the status of nutritional pattern in toothless people, the Food Frequency Questionnaire (FFQ) was used and the indicators of protein, fat, saturated fat, unsaturated fat, omega 3, sodium, iron, magnesium, iodine, vitamin A, vitamin E ,Vitamin B1, vitamin B3, folate, vitamin B2, vitamin B6, vitamin B12, carbohydrates, vitamin D, fiber and sugar were compared and analyzed with their standard levels using t-test and chi-square test at the error level of 0.05. Results: The results of the present study showed that the amount of protein, saturated and unsaturated fat, sodium, magnesium and iodine, folate, vitamin E, vitamin D, vitamin B12 B6 B2 omega 3 ,fiber and sugar obtained in toothless people was less than the standard and significant (P <0.05). However, the amount of vitamin B3 B1 and carbohydrates in toothless people was higher than the standard and significant (P <0.05). But the amount of fat obtained in toothless people was not significantly different from the standard amount (P <0.05), and the amount of iron in toothless people was standard in 49.7% of cases (P <0.05). Conclusion: The results of the study showed that the nutritional pattern in toothless people in Ardabil is lower than nutritional standards
نوع سند : | پایان نامه (دکتری حرفه ای ) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
استاد راهنما : | کریم جعفری کفاش |
استاد مشاور : | حامد زندیان |
دانشجو : | رهام شهباززاده |
کلیدواژه ها (فارسی): | وضعیت تغذیه، افراد بی دندان، شاخص بسامد مصرف خوراکی |
کلیدواژه ها (انگلیسی): | nutritional status, toothless people, Food Freqency Questionnaire |
موضوعات : | WU دندانپزشکی .جراحی دهان |
بخش های دانشگاهی : | دانشكده پزشكي > گروه اطفال ، پزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده دانشکده دندانپزشکی > گروه پروتزهای دندانی |
کد شناسایی : | 14685 |
ارائه شده توسط : | آقای فرهاد خدایی |
ارائه شده در تاریخ : | 24 شهریور 1400 12:52 |
آخرین تغییر : | 24 شهریور 1400 12:52 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد