title

مطالعه اثر مهاری آلیسین "ماده فعال موجود در عصاره سیر" بر استرپتولیزین O و پنومولیزین O در شرایط آزمایشگاهی

ارزنلو, محسن ، بهلولی, شهاب (1388) مطالعه اثر مهاری آلیسین "ماده فعال موجود در عصاره سیر" بر استرپتولیزین O و پنومولیزین O در شرایط آزمایشگاهی. [ طرح تحقیقاتی]

متن کامل

[img] PDF - نسخه چاپ شده
محدود به فقط پرسنل سامانه

328kB

خلاصه فارسی

استرپتولیزین O (SLO) و پنومولیزین O (PLY) توکسین های سیتولیتیک قوی هستند که تقریباً به ترتیب توسط همه سویه های استرپتوکوکوس پیوژنز و استرپتوکوکوس پنومونیه تولید شده و به عنوان فاکتور مهم ویرولانس برای این باکتریها محسوب می شوند. در این مطالعه ما اثر آلیسین و عصاره های آبی سیر را روی فعالیت همولیتیک SLO و PLY مورد بررسی قرار دادیم. تمام ترکیبات مورد آزمون بشکل قوی SLO و PLY را مهار نمودند. آلیسین این دو توکسین را با یک روش وابسته به دوز و زمان مهار نمود. بطوریکه 15 دقیقه مجاورت SLO با µg 35 آلیسین (IC50 = 5.97 µg) و 25 دقیقه انکوباسیون PLY با µg100 (IC50 = 47.46 µg) آلیسین فعالیت همولیتیک آنها را بطور کامل مهار نمود. فعالیت مهاری عصاره کهنه سیر در مهار هر دو توکسین(SLO; IC50 = 6.57 µg,p<0.05) و (PLY; IC50 = 54.46 µg, p<0.05) مشابه آلیسین خالص بود. در مقایسه با آلیسن خالص مقادیر بسیار اندک عصاره تازه سیر (5/4 میکرولیتر حاوی 4/5 میکرو گرم) قادر بود فعالیت همولیتیک SLO (SLO; IC50 = 1.59 µl; 1.9 µg allicin) و PLY (30 میکرولیتر حاوی 30 میکروگرم )(PLY; IC50 = 13.96 µl; 13.96 µg allicin) را مهار نماید. در این مطالعه اثر مهاری آلیسین با افزودن ترکیبات احیا کنند (mM 2 DTT) از بین رفت لذا بنظر می آید احتمالاً الیسین از طریق اتصال به زیرواحد سیستئین در دومین اتصالی توکسین ها فعالیت آنها را مهار می- کند. نتایج بدست آمده در این تحقیق فعالیت جدیدی را برای آلیسین مطرح کرده و آنرا بعنوان یک داروی احتمالی جایگزین برای درمان عفونتهای ناشی از استرپتوکوکوس پیوژنز و استرپتوکوکوس پنومونیه در آینده مطرح می نماید.

عنوان انگليسی

In vitro study of the inhibitory effect of allicin on streptolysin O and pneumolysin O

خلاصه انگلیسی

Streptolysin O (SLO) and pneumolysin O are potent cytolytic toxins produced by almost all strains of group A streptococci and streptococcus pneumoniae. They are considered as important virulence factors for these organisms. In this study we investigated the effect of allicin and aqueous garlic extracts on haemolytic activity of SLO and PLY. All tested materials potentially inhibited the SLO and PLY haemolytic activity. Allicin neutralizes both toxins in a dose- and time-dependent manner. Fifteen minute incubation of SLO with 35 µg concentration of allicin and 25 min incubation of PLY with 100 µg (IC50 = 47.46 µg) concentration of allicin totally inhibited the haemolytic activity. The inhibitory activity of old garlic extract was equipotent as pure allicin for both SLO (IC50 = 6.27 µg; p < 0.05) and PLY (IC50 = 54.46 µg, p < 0.05). In contrast fresh garlic extract inhibits the SLO (IC50 = 1.59 µl; 1.9 µg allicin) and PLY (SLO; IC50 = 13.96 µl; 13.96 µg allicin) haemolytic activity at lower concentrations. The inhibitory effect of the allicin was restored by addition of reducing agent DTT at 2 mM, suggesting that allicin likely inhibits the SLO and PLY by binding to cysteinyl residue in the binding domain. These results indicate a new activity for allicin and may be proposed as an alternative drug against streptococcal diseases.

نوع سند : طرح تحقیقاتی
زبان سند : فارسی
وضعیت پروژه : اتمام یافته
مجری اصلی :محسن ارزنلو
سایر مجریان :شهاب بهلولی
تاریخ اتمام :19 آذر 1389
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:شماره اولویت: 147
کلیدواژه ها (فارسی):استرپتولیزین O ، پنومولیزین O ، فعالیت همولیتیک ، آلیسین ، عصاره سیر
کلیدواژه ها (انگلیسی):Streptolysin O ; Pneumolysin O ; Haemolytic activity ; Allicin ; Garlic extract
موضوعات :QV فارماکولوژی
QW میکروب شناسی و ایمنی شناسی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش فارماکولوژی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی
کد شناسایی :1533
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :11 مرداد 1389 06:16
آخرین تغییر :15 شهریور 1391 11:45

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...