title

بررسی غلظت ویتامین C میوه گیاه نسترن کوهی(Rosa canina L.)

میران, منصور ، محسن پور مبارکی, ناصر (1401) بررسی غلظت ویتامین C میوه گیاه نسترن کوهی(Rosa canina L.). دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل





[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB

آدرس اینترنتی رسمی : https://lib.arums.ac.ir/cgi-bin/koha/opac-ISBDdeta...

خلاصه فارسی

مقدمه: نسترن کوهی یا گل سرخ وحشی با نام علمی Rosa canina و از خانواده Rosaceae است. این گیاه دارای خواص درمانی متعددی مانند خواص ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد که این خواص به دلیل مواد معدنی (پتاسیم و فسفر) ، ویتامین ها (ویتامین C)، ترکیبات فنولی و فلاونوئید موجود در میوه گیاه نسترن کوهی است. ویتامین C (اسید اسکوربیک) ، یک ویتامین ضروری محلول در آب و نقشی اساسی در تشکیل کلاژن دارد که یک جز اصلی در بسیاری از بافت های پیوندی بدن است. لذا هدف این مطالعه بررسی میزان فنول ها، فلاونوئید ها و غلظت ویتامین C موجود در میوه نسترن کوهی رشد یافته در ارتفاعات استان اردبیل است. روش کار: گیاه نسترن کوهی در اواخر شهریور سال 1400 از اطراف تونل حیران استان اردبیل جمع آوری گردید. در مرحله بعد بخش گوشتی (میوه¬) نسترن کوهی از هسته¬ها جدا شدند. عصاره گیری به روش خیساندن(ماسراسیون) با حلال آب انجام شد. در مرحله بعد به منظور فرآیند آبگیری و حذف رطوبت موجود درعصاره میوه گیاه نسترن از دستگاه فریز درایر استفاده شد. سپس میزان فنول تام و فلاونوئید تام توسط دستگاه الایزدرایر تعیین شد. در نهایت غلظت ویتامین C موجود در عصاره توسط دستگاه HPLC اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج حاصل از بررسی صفات فيتوشيميایی ميوه نسترن کوهی نشان داد که مقادیر فنول تام و فلاونوئيد تام میوه نسترن کوهی به ترتیب برابر با 2/1 ± 101/5 و 0/68 ± 48/7 میلی گرم در گرم عصاره خشک به ترتیب بر اساس گالیک اسید و کوئرستین می باشد. علاوه بر این نتایج بدست آمده از HPLC نشان داد که غلظت ویتامین C در نسترن کوهی برابر با 0/16 ± 4-91 میلی گرم به ازاي گرم عصاره خشک است. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که میوه گیاه نسترن کوهی که در شهرستان اردبیل یافت می شود حاوی سطح مناسبی از ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی می باشد. علاوه بر این غلظت ویتامین C این میوه در مقایسه با مطالعاتی که در استان لرستان انجام شده است در سطح بالایی قرار داشته است. لذا میتوان این میوه را به عنوان یک منبع غنی از ویتامین C معرفی کرد.

عنوان انگليسی

Investigating the concentration of vitamin C in the fruit of the Rosa canina

خلاصه انگلیسی

Introduction: Dog rose or wild rose with the scientific name Rosa canina belongs to the Rosaceae family. This plant has many therapeutic properties such as anti-oxidant, anti-tumor and anti-inflammatory properties, which are due to plant vitamins, minerals (potassium and phosphorus), vitamins (vitamin C), carotenoids and flavoring compounds found in the fruit. The Rosa canina plant contains vitamin C (ascorbic acid), an essential water-soluble vitamin that plays an essential role in the formation of collagen, which is a major component of many connective tissues in the body. Therefore, the aim of this study is to determine the amount of phenols, flavonoids and vitamin C in the Rosa canina fruit prepared from the Ardabil. Methods: Rosa canina plant was collected in the spring of 2021 from around the Hiran tunnel in Ardabil city. In the next step, after complete washing, the fleshy part of the Rosa canina fruit was separated from the kernels. Extraction was done by soaking method. Then, a freeze dryer was used in order to dehydrate and completely remove the moisture present in the fruit of the Rosa canina. Then the amount of total phenols and total flavonoid were determined by ELISA reder. Finally, the amount of vitamin C in the extract was determined by HPLC. Results: The results of the investigation of the phytochemical characteristics of the Rosa canina fruit showed that the amount of total phenol and flavonoid content were 101/5± 2/1 and 48/7 ± 0/68 mg GAE/g DW of dry extract, respectively. In addition, the results obtained from HPLC showed that the amount of vitamin C in the Rosa canina is 4/91± 0/61 mg/g of dry matter. Conclusion: The present study shows that the fruit Rosa canina of the found in Ardabil city contains a suitable level of phenols and flavonoids. In addition, the amount of vitamin C in this fruit is at a high level compared to the studies conducted in Lorestan province. Therefore, this fruit can be introduced as a rich source of vitamin C

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :منصور میران
دانشجو :ناصر محسن پور مبارکی
کلیدواژه ها (فارسی):نسترن کوهی، ویتامین C، فنول تام، فلاونوئید تام
کلیدواژه ها (انگلیسی):Rosa canina, vitamin C, total phenol, total flavonoid
موضوعات :QV فارماکولوژی > QV 766 گیاهان دارویی
بخش های دانشگاهی :دانشکده داروسازی > بخش فارماکوگنوزی
دانشکده داروسازی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده
کد شناسایی :16574
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :14 دی 1401 09:31
آخرین تغییر :14 دی 1401 09:31

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...