پوراصلانی, الناز ، نساجی , ناهید ، امانی, فیروز ، صادقی, هادی ، گلمغانی, صغری (1384) وضعیت بهداشت محیط نانوایی های شهر اردبیل در سال 1382. کادوسه (فصلنامه علمی - پژوهشی کمیته تحقیقات دانشجویی) ــ 6 (7). ص.ص.5-7. شاپا 1735-2584
متن کامل
|
متنی
- نسخه چاپ شده
74kB |
خلاصه فارسی
زمینه و هدف : نان قوت غالب مردم کشورهای خاورمیانه به ویژه ایران را تشکیل می دهد به طور متوسط هر ایرانی روزانه 350-300 گرم نان مصرف می کند و نان به عنوان منبع اصلی تامین برخی از مواد اساسی مورد نیاز بدن می باشد. بررسی بهداشت نانوایی از اهمیت بسزایی برخوردار است که در این مطالعه سعی شده است وضعیت بهداشت محیط نانوایی ها را در سطح شهرستان اردبیل بررسی کنیم تا بتوانیم در جهت اصلاح امور بهداشتی نانوایی ها گامی موثر برداریم. موارد و روش کار: این مطالعه به روش توصیفی مقطعی بر روی 38 نانوایی انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه ای حاوی 25 سوال بود که به وسیله نانوایان کامل شد. اعتبار و صحت پرسشنامه با استفاده از مطالعه مقدماتی مورد تایید قرار گرفت اطلاعات بعد از جمع آوری تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: درجه مطلوبیت وسایل و لوازم کار در مقایسه با شاخص های بهداشت فردی و مکانی بالا بود. کمترین مطلوبیت مربوط به وجود حشرات موذی در محل (9/7%) ، ترک خوردگی سقف (9/28%) و عدم استفاده از کلاه و روپوش سفید (8/15%) بود. نتیجه گیری : نتایج این تحقیق بیانگر این بود که وضعیت کلی بهداشت محیط نانوایی های مورد مطالعه در حد نسبتاً مطلوب و مطابق با استاندارهای بهداشتی بوده است
نوع سند : | مقاله |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
نویسنده اول : | الناز پوراصلانی |
نویسنده مسئول : | فیروز امانی |
نویسنده : | صغری گلمغانی |
کلیدواژه ها (فارسی): | نانوایی ها ، وضعیت بهداشتی ، اردبیل |
موضوعات : | WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط |
بخش های دانشگاهی : | دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش آمار حياتي دانشکده بهداشت > گروه بهداشت محیط |
کد شناسایی : | 1660 |
ارائه شده توسط : | خانم صغری گلمغانی |
ارائه شده در تاریخ : | 03 مهر 1389 03:40 |
آخرین تغییر : | 24 بهمن 1391 11:16 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد