رهبر, مهدی ، خادمی, فرزاد ، کامران, عزیز ، زیبانژاد, مهسا ، راستکار حسین علیزاده, سودا (1401) بررسی اثر ضدباکتریایی، ضدقارچی و اثرات سینرژیستی عصارههای اتانولی و استونی گیاهان خردل سیاه، هلیلهی زرد و عاقرقرحا علیه پاتوژنهای دخیل در پوسیدگیهای دندانی و بیماریهای پریودنتال. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.
متن کامل
|
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
3MB | |
|
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
3MB | |
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه 4MB | ||
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه 5MB | ||
سایر (spss)
- فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه 3kB |
آدرس اینترنتی رسمی : https://lib.arums.ac.ir/cgi-bin/koha/opac-ISBDdeta...
خلاصه فارسی
مقدمه: مطالعه و بررسی خاصيت ضدباکتریایی و ضدقارچی حاصل از عصارههای استخراج شده از گياهان جزء گامهای کليدی در جهت شناخت اثرات گياهان میباشد، به نحوی که با شناخت این اثرات میتوان در جهت انجام مطالعات و گامهای بعدی برای کاربرد بالينی آنها اقدام نمود. با این حال در مطالعات قبلی بررسی تأثير ضدباکتریایی و ضدقارچی حاصل از گياهان مذکور انجام گردیده است، اما بررسی تأثير دو به دو و هر سه گياه باهم از لحاظ سينرژیستی و آنتاگونيستی بررسی نشده است. مواد و روشها: در این مطالعه عصارههای گياهان به روش سوکسله تهيه شدند. سپس پاتوژنها در محيط کشتهای اختصاصی کشت و اثر ضدمیکروبی آنها با روش دیسک دیفيوژن و میکروبراث دایلوشن تعيين شد. برای آنالیز دادهها، برای مقایسهی شاخصها از آزمون تی مستقل و برای مقایسهی این شاخصها در بين بيش از دو گروه، از آزمون آناليز واریانس یکطرفه استفاده شد. یافتهها: طبق نتایج حاصل از این مطالعه عصارههایی که با کمترین MIC بیشترین اثر را روی میکروبهای مختلف داشتند به شرح زیر بود: عصارهی استونی هلیلهی زرد علیه استرپتوکوک موتانس، استونی عاقرقرحا علیه سودوموناس آئروژینوزا، عصارهی استونی عاقرقرحا و ترکیبی استونی هلیلهی زرد علیه کاندیدا آلبیکنس و استونی عاقرقرحا، استونی هلیلهی زرد، ترکیبی استونی خردل سیاه و عاقرقرحا، اتانولی هلیلهی زرد و ترکیبی اتانولی عاقرقرحا و هلیلهی زرد علیله لاکتوباسیلوس. همچنان بین MIC عصارههای استونی تفاوت معناداری وجود داشت (0/05>P.value). نتیجهگیری: براساس نتایج به دست آمده از تست ضدمیکروبی میکروبراث دایلوشن، عصارهی استونی عاقرقرحا و هلیلهی زرد هرکدام به تنهایی، اتانولی هلیلهی زرد به تنهایی و همچنین ترکیبی اتانولی خردل سیاه و عاقرقرحا و هلیلهی زرد بیشترین اثر ضدمیکروبی را بر علیه هر 4 میکروب نشان دادند.
عنوان انگليسی
Evaluation of antibacterial, antifungal and synergistic effect of ethanol and acetone extracts of Brassica nigra, Terminalia chebula, Anacyclus pyrethrumagainst pathogens involved in dental caries and periodontal diseases
خلاصه انگلیسی
Introduction: Studying and investigating the antibacterial and antifungal properties of extracts extracted from plants is one of the main steps in knowing the effects of plants, in such a way that knowing these effects can be used to conduct studies and next steps for their clinical use. However, in previous studies, the antibacterial and antifungal effect of the mentioned plants has been investigated, but the effect of two by two and all three plants together in synergistic and antagonistic terms has not been investigated. Materials and Methods: In this study, plant extracts were prepared by Soxhlet method. Then, pathogens were cultured in specific culture medium and their antimicrobial effect was determined by disk diffusion and microbroth dilution method. For data analysis, independent t-test was used to compare indicators, and one-way analysis of variance was used to compare these indicators between more than two groups. Results: According to the conducted study, the acetone extract of Terminalia chebula with the lowest MIC, had the greatest effect on Streptococcus mutans bacteria. The acetone extract of Anacyclus pyrethrum with the lowest MIC, had the greatest effect on Pseudomonas aeruginosa. The acetone extract of Anacyclus pyrethrum and the acetone extract of combination of Terminalia chebula and Anacyclus pyrethrum with the lowest MIC, had the greatest effect on Candida albicans.The acetone extract of Anacyclus pyrethrum, acetone extract of combination of Terminalia chebula and Anacyclus pyrethrum with the lowest MIC, had the greatest effect on Lactobacillus bacteria and there was a significant difference between the MIC of acetone extracts (P.value <0.05). Conclusion: According to the tests conducted, with the lowest MIC and MBC against all the bacteria examined, the acetone extract of Anacyclus pyrethrum, acetone extract of Terminalia chebula showed the most antimicrobial effect against all 4 microbia.
نوع سند : | پایان نامه (دکتری حرفه ای ) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
استاد راهنما : | مهدی رهبر |
استاد راهنما : | فرزاد خادمی |
استاد مشاور : | عزیز کامران |
استاد مشاور : | مهسا زیبانژاد |
دانشجو : | سودا راستکار حسین علیزاده |
کلیدواژه ها (فارسی): | خردل سياه، هليلهی زرد، عاقرقرحا، عصارهی گياهی |
کلیدواژه ها (انگلیسی): | Brassica nigra, Terminalia chebula, Anacyclus pyrethrum, herbal extract |
موضوعات : | QV فارماکولوژی > QV 766 گیاهان دارویی |
بخش های دانشگاهی : | دانشكده پزشكي > واحد توسعه آموزش دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی دانشکده دندانپزشکی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده دانشکده دندانپزشکی > گروه دندانپزشکی ترمیمی |
کد شناسایی : | 16752 |
ارائه شده توسط : | آقای فرهاد خدایی |
ارائه شده در تاریخ : | 16 بهمن 1401 10:40 |
آخرین تغییر : | 16 بهمن 1401 10:40 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد