title

رفتارهای ارتقاء دهنده در کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

درگاهی, عبداله ، قلیزاده, هلیا ، پورصادقیان, محسن ، حمیدزاده اربابی, یوسف ، حمیدزاده اربابی, محمدحسین ، حسینی, جواد (1401) رفتارهای ارتقاء دهنده در کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. در: بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور, 1401/07/8, اردبیل، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
تصویر - نسخه چاپ شده
562kB

خلاصه فارسی

مقدمه و هدف: رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده سلامت و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیردار شناخته میشود. تدارک و توسعه بهداشت شرط ضروری برای سلامت عمومی و توسعه پایدار میباشد. کارکنان و دانشجویان دانشکده های بهداشت و دندانپزشکی می توانند نقش بسزایی را در ترغیب دانشجویان و مراجعین خود جهت اتخاذ رفتارهای بهداشتی و پیشگیرانه ایفا کنند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در کارکنان و دانشجویان دانشکده های بهداشت و دندان پزشکی شهر اردبیل انجام شد. روش كار و مواد: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی بود که در سال 1400 در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شد. جامعه پژوهشی، کارکنان و دانشجویان دانشکده های بهداشت و دندان پزشکی بودند. نمونه گیری کارکنان از نوع تمام شماری و نمونه گیری دانشجویان از نوع طبقاتی و سهمیه ای بود به طوری که نمونه ها از بین دانشجویان تمام رشته ها و ورودیها انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که روایی و پایایی آن قبلا تایید شده بود. تحلیل داده ها با آزمونهای آمار توصیفی و تحلیلی و با استفاده از نرم افزار SPSS20 انجام شد. رگراسیون خطی گام به گام اجرا گردید. يافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات افراد مورد پژوهش، 20.24± 99.2 بود. در سطح بندی نیز، رفتارهای 33 نفر (17.55%)، مناسب و خوب بوده و رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت بقیه افراد یعنی 154 نفر (82.45%) در حد متوسط و پائین بود. ارتباط و همبستگی بین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و متغیرهای سن، جنسیت، وضعیت تاهل و محل کار، معنا دار نبود (p>0.05). خروجی تحلیل رگراسیون گام به گام نشان داد که میانگین نمره رفتارهای ارتقا دهنده سلامت قابل پیش بینی بود. نتیجه گیری: رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در 20% دانشجویان و کارکنان دانشکده های بهداشت و دندان پزشکی دانشگاه، مطلوب و در 80 درصد ضعیف و متوسط و غیر قابل قبول می باشد. لذا بایستی مدیران آموزشی تدابیر لازم برای افزایش رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در دانشجویان و کارکنان از قبیل توسعه زیرساختها و برنامه های بهداشتی و فرهنگی در دانشکده ها همراه با اجرای برنامه های ورزشی - هنری متنوع و متناسب با ذائقه کارکنان و دانشجویان و تغییر منوی غذای سلف سرویس دانشگاه به نفع بکارگیری روزانه سبزی و میوه و ارائه میوه در بوفه دانشکده ها توسط مدیران دانشگاهی بعمل آورند.

عنوان انگليسی

Promoting behaviors in staff and students of Ardabil University of health medical sciences

خلاصه انگلیسی

Introduction and purpose: Health promoting behaviors are known as one of the most important determinants of health and prevention of non-communicable diseases. Health provision and development is a necessary condition for public health and sustainable development. The staff and students of health and dental schools can play a significant role in encouraging their students and clients to adopt health and preventive behaviors. The present study was conducted with the aim of comparing health promoting behaviors among employees and students of health and dental schools in Ardabil city. Methods and Materials: This was a cross-sectional descriptive analytical study that was conducted in 1400 at Ardabil University of Medical Sciences. The research community was the employees and students of health and dental schools. The sampling of the employees was of the full number type and the sampling of the students was of the class and quota type, so that the samples were selected from among the students of all fields and entrances. The data collection tool was a questionnaire whose validity and reliability had been confirmed before. Data analysis was done with descriptive and analytical statistics tests using SPSS20 software. linear regression was performed Step-by-step. Results: The results showed that the average scores of the research subjects were 99.2 ± 20.24. In the stratification, the behaviors of 33 people (17.55%) were appropriate and good, and the health-enhancing behaviors of the rest of the people, i.e. 154 people (82.45%), were moderate and low. The relationship and correlation between health promoting behaviors and the variables of age, gender, marital status and workplace were not significant (p>0.05). The output of stepwise regression analysis showed that the average score of health promoting behaviors was predictable. Conclusion: Health promoting behaviors in 20% of students and staff of health and dental faculties of the university are favorable and in 80% they are weak, average and unacceptable. Therefore, educational managers should take the necessary measures to increase health-promoting behaviors in students and employees, such as developing infrastructure and health and cultural programs in colleges, along with the implementation of diverse sports-art programs that suit the taste of employees and students, and changing the food menu. The university service should be made in favor of the daily use of vegetables and fruits and the presentation of fruits in the college buffet by the university administrators.

نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : انگلیسی
نویسنده اول :عبداله درگاهی
نویسنده مسئول :هلیا قلیزاده
نویسنده :محسن پورصادقیان
نویسنده :یوسف حمیدزاده اربابی
نویسنده :محمدحسین حمیدزاده اربابی
نویسنده :جواد حسینی
کلیدواژه ها (فارسی):رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، کارکنان و دانشجویان، دانشکده های بهداشت و دندانپزشکی ، اردبیل
کلیدواژه ها (انگلیسی):Health promoting behaviors, employees and students, health and dental faculties, Ardabil
موضوعات :WA بهداشت عمومي > WA 18 آموزش بهداشت
WA بهداشت عمومي > WA 18 آموزش بهداشت
بخش های دانشگاهی :دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
کد شناسایی :17511
ارائه شده توسط : آقای دکتر یوسف حمیدزاده اربابی
ارائه شده در تاریخ :24 مهر 1402 10:37
آخرین تغییر :24 مهر 1402 10:37

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...