مهدوی, رضا and نعمتی, علی and فیضی, ایرج and امانی, مجتبی and علیمحمدی, حسین and مأذنی, محمد and نقی زاده باقی, عباس and شادمان فرد, علی and علی پناه مقدم, رضا and پیرزاده, اصغر and غیورنهند, موسی (1390) تاثیر مصرف مکمل اسیدهای چرب 3ω روی استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اردبيل ــ 11 (2). pp. 166-175. شاپا 2228-7280
|
Text
- Published Version
253kB |
Official URL: http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_id=186&sid=...
Persian Abstract
زمینه و هدف: نظر بر این است که مکمل اسیدهای چرب 3ω باعث مهار آسیب استرس های اکسیداتیو، افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیز سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در بیماران مبتلا به سرطان معده می شود. بنابراین مطالعه اخیر با هدف تاثیر مصرف مکمل اسیدهای چرب 3ω روی استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی انجام گردید. روش کار: پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور در شهر اردبیل در سال 1389 انجام شد. بدین منظور 15 نفر از بیماران داوطلب مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی برای گروه مورد و 15 دیگر نفر برای گروه شاهد بعد از مصاحبه به صورت تصادفی جهت مطالعه انتخاب گردیدند. سپس به گروه مورد، مکمل اسیدهای چرب 3ω به میزان 3 گرم (محتوی ایکوزا پنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک اسید به ترتیب 8/1 و 2/1گرم) و به گروه شاهد ماده دارونما بمدت یک و نیم ماه داده شد. پس از ثبت اطلاعات آنتروپومتریک از هر دو گروه نمونه های خونی در سه مرحله (در شروع، 30 و 45 روز بعد) در حالت ناشتا جمع آوری شد. از نمونه های خونی برای انجام آزمایش مالون دی آلدئید، ظرفیت کل آنتی اکسیدانی، کلسترول، تری گلسیرید، LDL، VLDL و HDL خون استفاده گردید. نتایج بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و اندازه گیری های مکرر مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: وزن و نمایه توده بدنی گروه مصرف کننده مکمل اسیدهای چرب 3 ω بعد از مداخله در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنی داری نشان داد (p<0/05). در گروه کنترل وزن و نمایه توده بدنی و میزان مالون دی آلدئید سرم بعد از مداخله نسبت به قبل از آن کاهش معنی داری نشان داد، در صورتی در گروه مصرف کننده مکمل اسیدهای چرب ω3 وزن، نمایه توده بدنی و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی در روزهای 30 و 45 پس از مداخله نسبت به شروع مطالعه افزایش معنی داری را نشان داد (p<0/05) . هیچ اختلاف معنی داری در سایر فاکتورهای بیوشیمیائی اندازه گیری شده در انتهای مطالعه در بین گروه ها مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که تجویز اسیدهای چرب 3ω در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی باعث افزایش ظرفیت کل آنتی اکسیدانی سرم شده و مانع از تشدید استرس اکسیداتیو می گردد.
Title
Effect of ω 3 Fatty Acid Supplementation on Oxidative Stress in Gastric Cancer Patients Undergoing Chemotherapy
English Abstract
Background & Objectives: Consumption of ω3 fatty acids supplementation inhibits oxidative stress injury, increases activity of antioxidant enzymes and decreases lipid peroxidation in gastric cancer patients. In this study, we examined effects of ω-3 fatty acid intakes on oxidative stress in gastric cancer patients undergoing chemotherapy. Methods: This double blind clinical trial study was conducted on 30 adult patients (15 cases and 15 controls) with gastric cancer during chemotherapy in Ardabil city in 2010. Case and control groups were selected by randomized allocation. Three grams ω-3 fatty acid supplementation (1.8 g EPA & 1.2 g DHA in 10 g fish oil) and placebo were given case and control groups for 45 days, respectively. Anthropometric indices (weight, height & BMI) were measured. Blood samples were taken and then biochemical factors including triglycerides, total cholesterol, HDL and LDL cholesterol, MDA, and total antioxidants were evaluated at the beginning, middle and end of the study. The data were analyzed by using Paired sample t-test, Independent sample t-test and repeated measures test. Results: MDA, Weight and BMI of omega group after intervention were significantly more than control group at the end of the study (p<0.05). Weight and BMI were decreased but serum MDA was significantly increased in control group during the study (p<0.05). Weight, BMI, and total antioxidants were significantly increased in omega group during day 30-45, (p <0.05). There were no significant differences in other biochemical factors at the end of study. Conclusion: The present investigation shows administration of ω3 fatty acid supplements to gastric cancer patients during chemotherapy increases the total antioxidants capacity and prevents the enhancement of oxidative stress.
Repository Staff Only: item control page