title

بررسي تاثير ويتامين D و كلسيم در پيش گيري از سرطان پستان

قربانی, اعظم ، قزلباش, سيما (1390) بررسي تاثير ويتامين D و كلسيم در پيش گيري از سرطان پستان. در: هفتمين كنگره بين المللي سرطان پستان, 3-5 اسفند 1390, تهران، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
507kB

خلاصه فارسی

مقدمه:هر سال حدود 1/1 ميليون زن مبتلا به سرطان پستان در سراسر جهان تشخيص داده مي شوند و 410 هزار نفر از اين بيماري مي ميرند. تعداد زنده ماندگان سرطان در انگلستان حدود 2 ميليون نفر تخمين زده مي شود كه اين افراد تا 10 سال بعد از درمان علائمي را تجربه مي كنند. مطالعات نشان مي دهد عوامل تغذيه اي، محيطي، استعداد ژنتيكي و وضعيت تاهل در بروز سرطان پستان نقش دارند. از جمله ي اين عوامل مي توان به قاعدگی ( سن منارک و یائسگی)، تولید مثل، عوامل آنتروپومتریک (شاخص توده بدنی)، سطوح هورمونی بدن، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان، سابقه ابتلا به بیماری های خوش خیم پستان و مصرف الکل اشاره کرد. روش كار: اين مطالعه يك مرور جامع است كه با جستجوي وسيع در پايگاههاي اطلاعاتي «science direct , pubmed scopus , google scholar» و با استفاده از كليدواژه هاي « prevention of breast cancer, vitamin D, calcium» انجام شد. يافته ها: محصولات لبنی خواص ضد سرطان دارند. فرآورده های لبنی منابع غنی کلسیم و ویتامین D هستند که از طریق مکانیسم های مختلف می توانند کارسینوژن های پستان را متأثر سازند. در سالهای اخیر مطالعات بسیاری در ارتباط با تأثیر ویتامین D و کلسیم بر سرطان پستان انجام شده است. نتایج مطالعات نشان می دهد مصرف میزان کافی ویتامین D در زنان می تواند تا 50 درصد احتمال خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. سطح ویتامین D پایینتر از 20 نانوگرم در میلی لیتر با افزایش 30 تا 50 درصدی خطر ابتلا به سرطان هایی نظیر کولون، پروستات و سرطان پستان مرتبط می باشد. مطالعات تجربی نشان می دهند تأثیر مصرف ویتامین D بر سرطان پستان در زنان پیش از سنین یائسگی قویتر از ارتباط آن در سنین بعد از یائسگی می باشد. مطالعات اکولوژیکی ارتباط بين میزان قرارگیری در معرض تابش اشعه خورشید وکاهش خطرابتلا به سرطان پستان را نشان مي دهد. مصرف میزان کافی مواد لبنی می تواند از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری کند. مصرف بیش از 800 میلی گرم کلسیم روزانه می تواند 30 درصد خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان در مقایسه با زنانی که مصرف کمتر از 200 میلی گرم در روز دارند کاهش دهد. با توجه به مطالعات ارتباط منفی و قابل توجهی بین مصرف شیر و کلسیم و ابتلا به سرطان پستان وجود دارد. نتيجه گيري: با توجه به تاثير ويتامين D و كلسيم در كاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، افزايش آگاهي جامعه در ارتباط با مصرف محصولات لبني كم چرب گامي موثر در پيشگيري از اين بيماري مهلك مي باشد.

عنوان انگليسی

Vitamin D, calcium and prevention of breast cancer


نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :اعظم قربانی
کلیدواژه ها (فارسی):پيش گيري از سرطان پستان ، ويتامين D ، كلسيم
موضوعات :WP بیماریهای زنان
بخش های دانشگاهی :دانشکده پرستاری و مامایی > بخش پرستاری
کد شناسایی :3164
ارائه شده توسط : خانم سیما قزلباش
ارائه شده در تاریخ :11 اسفند 1390 07:50
آخرین تغییر :29 بهمن 1391 10:18

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...