title

اثرات محافظتی کروسین بر استئاتوز کبد در موشهاي صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب

مهاجری, داریوش and رضایی, علی and موسوی, غفور and مأذنی, محمد and رضایی مقدم, عادل (1391) اثرات محافظتی کروسین بر استئاتوز کبد در موشهاي صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي اردبيل ــ 12 (2). pp. 173-189. شاپا 1735-2452

[img]
Preview
Text - Published Version
1MB

Official URL: http://journals.arums.ac.ir/index.php/jarums/artic...

Persian Abstract

زمینه و هدف: هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثرات محافظتی کروسین در برابر کبد چرب ناشی از رژیم غذایی پرچرب در مدل موش صحرایی میباشد. روش کار: بدین منظور، موشهاي صحرایی نر در گروههاي آزمایشی متفاوت، توسط رژیم غذایی استاندارد به عنوان شاهد، رژیم غذایی پرچرب جهت ایجاد استئاتوز کبد و رژیم غذایی پرچرب به علاوه گاواژ کروسین در دوزهاي مختلف 50 و 100 ) جهت محافظت از کبد در برابر استئاتوز تیمار گردیدند و از لحاظ تغییرات پروفایل لیپیدي ،25 mg kg/day) سرم، بیومارکرهاي سرمی آسیب بافت کبد، فعالیت آنتی اکسیداتیوي کبد و تغییرات هیستوپاتولوژیک آن مورد مقایسه قرار گرفتند. سطوح سرمی پروفایل لیپیدي جهت ارزیابی اختلالات متابولیک، آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز براي ارزیابی آسیب کبدي، آلکالین فسفاتاز و بیلیروبین براي ارزیابی عمکرد صفراوي کبد، و آلبومین براي سنجش عملکرد سوخت و ساز کبد، مالون دي آلدئید و گلوتاتیون احیاء به منظور ارزیابی فعالیت رادیکالهاي آزاد کبد، فعالیت آنزیمهاي گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دسموتاز و کاتالاز جهت تعیین وضعیت آنتیاکسیدانی کبد اندازهگیري گردیدند. مطالعه هیستوپاتولوژي کبد به منظور تائید یافتههاي بیوشیمیایی انجام پذیرفت. یافتهها: پس از 4 هفته تیمار، جیره پر چرب باعث بروز اثرات زیانآور متابولیکی شامل هیپرتريگلیسریدمی، هیپرکلسترولمی و اختلال عملکرد کبد شد. موشهایی که با جیره پرچرب تغذیه شده بودند، افزایش فعالیت آنزیمهاي هپاتوسیتی را در پلاسما و کاهش معنیدار فعالیت آنتیاکسیدانها و افزایش میزان شاخص پراکسیداسیون لیپیدي را در بافت کبد نشان دادند. تیمار با کروسین بهطور معنیداري میزان افزایش یافته مارکرهاي آسیب بافت کبد در سرم و مالون دي آلدئید بافت کبد را کاهش داد همچنین آنتیاکسیدانهاي کبد و لیپیدهاي بیش از حد افزایش یافته سرم را به حالت طبیعی برگرداند. آسیبشناسی بافتی کبد تغییرات ایجاد شده توسط جیره پرچرب و اثرات محافظت از کبدي کروسین را مورد تائید قرار داد. نتیجهگیري: کروسین اثرات محافظتی خود را در استئاتوز کبد موشهاي صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب، احتمالاً از طریق عملکرد آنتیاکسیدانی خود اعمال میدارد.

Title

Protective effects of Crocin on hepatic steatosis in the rats fed with high fat diet

English Abstract

Background & Objectives: The aim of the present study was to evaluate the protective effects of Crocin on rat high fat diet-induced hepatic steatosis model. Methods: For this purpose, male rats were given either standard diet as control, high fat diet for induction of hepatic steatosis and high fat diet plus Crocin through gavage at different doses (25, 50 and 100 mg kg-1/day) for protection of liver steatosis, at a period of 4 weeks in different experimental groups and compared considering serum lipid profile, serum biomarkers of liver tissue injury, hepatic antioxidant activity and liver histopathological changes. The serum levels of triglyceride, total cholesterol, low-density lipoprotein, very lowdensity lipoprotein, high-density lipoprotein for determination of deleterious metabolic effects, alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase for determination of hepatocyte injury, alkaline phosphatase, bilirubin for assessment of biliary function, malondialdehyde and reduced glutathione content for assessment of liver free radical activity, the enzymatic activities of glutathione peroxidase, superoxide dismutase and catalase as indicators of antioxidation in liver tissue, were measured. Finally, the biochemical findings were matched with histopathological verifications. Results: After 4 weeks, high fat diet caused deleterious metabolic effects, including hypertriglyceridemia, hypercholesterolemia and liver dysfunction. Rats fed high fat diet alone showed increased activities of hepatocellular enzymes in plasma, significant decline in antioxidants, and elevated lipid peroxidation indices in liver. Crocin treatment significantly reduced elevated markers of liver tissue injury and malondialdehyde, and brought back the liver antioxidants and the over accumulation lipids in serum towards normal. Histopathology of the liver confirmed the changes induced by high fat diet and the heptoprotective effect of Crocin. Conclusions: Crocin exerts protective effects against hepatic steatosis in rats fed with high fat diet possibly through its antioxidant actions.

Item Type:Article
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :داریوش مهاجری
Uncontrolled Keywords:جیره غذایی پرچرب؛ کروسین؛ آنتیاکسیدانها؛ استئاتوز کبد
کلیدواژه ها (انگلیسی):High Fat Fed Diet; Crocin; Antioxidants; Hepatic Steatosis
Subjects:QU Biochemistry
QV pharmacology
Divisions:Faculty of Medicine > Department of Basic Sciences > Department of Biochemistry
ID Code:3463
Deposited By: Dr Mohammad Mazani
Deposited On:21 May 1391 10:17
Last Modified:10 Jul 1393 08:32

Repository Staff Only: item control page

Document Downloads

More statistics for this item...