title

بررسي ميزان سوء تغذيه بر اساس معيارهاي آنتروپومتریک و بيوشيميايي در بيماران جراحي (سينه اي – شكمي) بستري با محدوده سنی 50-20 سال در مرکز پزشکی - آموزشی و درمانی بيمارستان دكتر فاطمي اردبيل 78-77

رستمی, خلیل and نعمتی, علی (1377) بررسي ميزان سوء تغذيه بر اساس معيارهاي آنتروپومتریک و بيوشيميايي در بيماران جراحي (سينه اي – شكمي) بستري با محدوده سنی 50-20 سال در مرکز پزشکی - آموزشی و درمانی بيمارستان دكتر فاطمي اردبيل 78-77. [ research project ]

[img] Text - final reserch project report
محدود به Repository staff only

263kB

Official URL: http://lib.arums.ac.ir

Persian Abstract

مقدمه : سوء تغذيه باليني از طريق عوامل متعددي مانند عدم دريافت مناسب مواد غذايي ، سوء جذب و استفاده نامناسب از موا د غذايي متنوع بوجود مي آيد . بيش از بيست مطالعه صورت گرفته نشان مي دهد كه 23-62 درصد بيماران بستري در بيمارستان هاي خارج از كشور سوء تغذيه دارند . اهداف: هدف از اين بررسي تعيين ميزان بروز سوء تغذيه ، اثرات سوء تغذيه در ايجاد عوارض و مرگ و مير ، اثر نوع عمل جراحي و طول مدت بستري روي بروز سوء تغذيه مي باشد. روش تحقيق : اين بررسي يك مطالعه توصيفي است و مطالعه در راستاي بررسي سوء تغذيه بر اساس معيارهاي تن سنجي و بيوشيميايي بر روي60 بيمار بستري شده در بيمارستان فاطمي اردبيل كه جهت انجام عمل جراحي (سينه اي – شكمي) در طي ماههاي دي ، بهمن و اسفند 77 و ماههاي فروردين ، ارديبشهت ، خرداد، تير ، مرداد و شهريور 78 بستري شده بودند انجام گرديد. نتايج : نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد 6/92% افرادي كه مورد جراحي قرار گرفته اند درجاتي از سوء تغذيه دچار بودند. 6/28 در صد بيماران سوء تغذيه شديد و 64 درصد بيماران سوء تغذيه خفيف تا متوسط داشتند. 35% از بيماراني كه قبل از بستري سوء تغذيه خفيفي داشتند، بيشتر در معرض خطر اين عارضه قرار گرفتند . در اين بررسي كاهش ميزان آلبومين سرم، وزن ، ذخاير چربي زير پوست پشت عضله سه سر بازو (TSF) در طول مدت بستري اين بيماران از نظر آماري معني دار بود (P<0.05) و همچنين ميزان دفع اوره ادرار در 24 ساعت پس از عمل جراحي افزايش يافت اين افزايش نسبت به روز بستري معني دارد بود (P<0.01) كه دال،بر تعادل ازت منفي در بيماران مي باشد. با توجه به نتايج بدست آمده پيشنهاد مي شود وضعيت تغذيه اين بيماران را قبل از بستري شدن در طول مدت بستري و بعد از عمل با روشهاي مختلف مي توان بهبود داد. نتايج بدست آمده از اين تحقيق نشان مي دهد كه وضعيت تغذيه بيماران قبل از عمل جراحي بر ميزان سوء تغذيه آنها بعد از جراحي تاثير دارد.



Item Type: research project
زبان سند : فارسی
project status : اتمام یافته
مجری اصلی :خلیل رستمی
همکار طرح :علی نعمتی
Uncontrolled Keywords:سوء تغذيه - بيماران - تحت عمل جراحي - بيمارستان
Subjects:WD Nutrition Disease and metabolic diseases
WO Surgery
Divisions:Faculty of Medicine > Department of Surgery
Faculty of Medicine > Department of Basic Sciences > Department of Nutrition
Vice Chancellor for Research and Technology > Deputy for Research and Technology management and Medical Information > completed research projects
ID Code:440
Deposited By: MS Soghra Golmaghani
Deposited On:02 Aug 1388 09:35
Last Modified:28 May 1392 13:07

Repository Staff Only: item control page

Document Downloads

More statistics for this item...