title

بررسی وضعیت تغذیه زنان در سنین باروری (50-19 ساله) در روستاهای شهرستان اردبیل در سال 1378

مجیدپور, علی and طریقت, علی and اتحاد, غلامحسین and مأذنی, محمد and خیرخواه, معصومه (1379) بررسی وضعیت تغذیه زنان در سنین باروری (50-19 ساله) در روستاهای شهرستان اردبیل در سال 1378. در: همایش سراسری بهداشت باروری, 25-26 آبان 1379, زنجان، ایران.

[img]
Preview
Text - Published Version
403kB

Persian Abstract

وضعیت تغذیه هر فرد و جامعه به عوامل متعددی مثل عوامل فیزیکی، فیزیولوژیکی، فرهنگی، تکنولوژیکی، میزان درآمد، تعداد افراد خانوار، میزان تحصیلات، عوامل مذهبی و اکولوژیکی وعوامل دیگر بستگی دارد. زنان روستایی مثل بقیه افراد جامعه ممکن است دریافت مواد غذایی متعادلی نداشته باشند. مطالعات صورت گرفته روی زنان روستایی در کشورهای در حال توسعه نتایج متغیری را نشان می دهد در برخی از کشورها میزان کالری و ریزمغذیهای دریافتی معادل مقادیر توصیه شده روزانه (RDA) و در برخی از کشورها کمتر از آن گزارش شده است. بدین منظور 157 زن روستایی در سنین باروری (50-19 ساله) از 15 روستای اطراف شهرستان اردبیل به طور تصادفی جهت مطالعه انتخاب شدند. از هر فرد بررسی یادآمد خوراک 24 ساعته، تکرار مصرف مواد غذایی جهت تعیین مقدار غذایی مصرفی و عادت غذایی، بررسی غذایی بعمل آمد. هدف از این بررسی تعیین مقدار انرژی و سایر مواد مغذی دریافتی و همچنین تعیین الگوی مصرف در سنین باروری در زنان روستایی بود. نتایج بدست آمده با استفاده از برنامه آماری spss, Food Processor, Epi آنالیز شدند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که در این افراد دریافت پروتئین 158%، ویتامین B1 186%، ویتامین B2 81%، ویتامین B3 81%، ویتامین B6 165%، فولاسین 43%، ویتامین B12 553%، ویتامین A 104%، ویتامین C 162%، کلسیم 102%، آهن 200%، سلنیم 99%، منیزیم 45%، فسفر 94% و روی 76% مقادیر توصیه شده WHO می باشد. دریافت کالری، ویتامینهای B12, B3, B1, C, A، پروتئین و املاح کلسیم وآهن از نظر آماری بیشتر از مقادیر توصیه شده WHO بود (0.001>p). ولی دریافت ویتامینهای B2، فولاسین، املاح روی، سلنیم و منیزیم کمتر از مقادیر توصیه شده WHO بود (001/0> p). میزان متوسط فیبر، کلسترول دریافتی به ترتیبg 13 و mg 257.2 بود و نسبت دریافت اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع (PS) حدود 0.54 بود. نتایج بدست آمده با استفاده از تکرار مصرف مواد غذایی نشان داد که نان لواش، سیب زمینی و لبنیات عمده غذایی مصرفی زنان روستایی اردبیل در این گروه سنی می باشد. با توجه به کمبود و زیادی برخی از ریزمغذیها در برنامه غذایی زنان روستایی جهت بالا بردن بهبود و تعدیل وضعیت تغذیه اینگونه زنان پیشنهاد می شود که آموزش تغذیه و افزایش سطح بهداشت توأما انجام گیرد.



Item Type:Conference or Workshop Item (Poster)
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :علی مجیدپور
Uncontrolled Keywords:باروری ، زنان ، تغذیه ، اردبیل
Subjects:WD Nutrition Disease and metabolic diseases
WP Gynecology
WQ Obstetrics
Divisions:Faculty of Nursing & Midwifery > Department of Midwifery
Faculty of Medicine > Department of Internal Medicine , Cardiology , Infectious
Faculty of Medicine > Department of Basic Sciences > Department of Biochemistry
Faculty of Medicine > Department of Basic Sciences > Department of Microbiology
ID Code:5168
Deposited By: Dr Mohammad Mazani
Deposited On:15 Oct 1392 10:07
Last Modified:15 Oct 1392 10:07

Repository Staff Only: item control page

Document Downloads

More statistics for this item...