title

بررسی وضعيت مصرف غذاهای فوری (فست ‏فودها) در شهرستان اردبيل

امانی, فیروز ، نعمتی, علی ، رحیمی, الناز ، فرضی زاده, فاطمه ، دیده وری, المیرا ، نصیرپور, فاطمه ، احمدی, فاطمه ، مهاجری, مهسا ، تذکری, زهرا ، سوادپور, محمدتقی ، محمدنیا, علیرضا (1393) بررسی وضعيت مصرف غذاهای فوری (فست ‏فودها) در شهرستان اردبيل. مجله سلامت و بهداشت ــ 5 (2). ص.ص.127-137. شاپا 2228-7183

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
139kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://healthjournal.arums.ac.ir/browse.php?a_id=1...

خلاصه فارسی

زمينه و هدف: افزايش مصرف غذاهای آماده در سال‏های اخير بر سلامت جامعه تاثير گذاشته است. بر اين اساس شناخت دلايل استفاده از غذاهای آماده، ميزان مصرف و جلوگيری از افزايش استفاده آنها اهميت دارد. اين مطالعه با هدف بررسی ميزان استفاده مردم شهر اردبيل از غذاهای آماده انجام گرفت. روش کار: در اين مطالعه توصيفی- تحليلی 200 نفر از افراد سالم با محدوده سنی 47-14 سال به‏طور تصادفی از نقاط مختلف شهر اردبيل برای مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات لازم از طريق يک پرسشنامه عمومی و تخصصی و به‏روش حضوری و مصاحبه گردآوری گرديد. روايی پرسشنامه توسط متخصصين آموزش بهداشت و تغذيه بررسی و مورد تائيد قرار گرفت. داده‏ها با استفاده از روش‏های آماری توصيفی، ANOVA و کای دو، در نرم‏افزار آماری SPSS.16 مورد تحليل قرار گرفت. يافته ها: نتايج مطالعه نشان داد که ميزان غذاهای آماده مصرفی در افرد شهری از نظر آماری بيشتر از افراد روستايی بود (05/0>p). اختلاف معني‏داری بين نوع و تعداد دفعات غذاهای آماده مصرفی با شغل افراد و نيز بين نوع غذاهای آماده مصرفی با سطح تحصيلات وجود داشت (05/0>p). هيچ اختلاف معني‏داری مابين نوع غذاهای آماده مصرفی و سن مشاهده نگرديد. نتيجه گيری: نتايج اين مطالعه نشان داد که مصرف غذاهای آماده در تمامی مشاغل و افراد مورد مطالعه احتمالاً به‏دليل افزايش گرفتاری و کمبود وقت رايج مي‏باشد. همچنين محل سکونت، نوع شغل و سطح تحصيلات مي‏تواند در نوع و تکرار غذاهای آماده مصرفی تاثيرگذار باشد.

عنوان انگليسی

Survey of Fast Food Consumption in Ardabil City

خلاصه انگلیسی

Background & Objectives: Increased fast food consumption has recently influenced community health. Therefore, understanding the reasons for fast food consumption, consumption rate, and preventing from their increasing consumption are very important. This study was conducted to survey the rate of fast food consumption among population of Ardabil city. Methods: For this analytical descriptive study, 200 healthy adults aged from 14 to 47 years were selected from different regions of Ardabil city using convenience sampling method. Data were collected by general and professional questionnaires using interview method. Validity of questionnaires was proved by specialists in the fields of health education and nutrition. Data were analyzed using descriptive statistics; ANOVA and Chi-square, in SPSS V.16 software. Results: The results showed that fast food consumption was significantly higher among residents of urban than rural areas (p<0.05). Significant differences were observed between type and frequency of fast food consumption and individual's occupations well as the type of consumed fast food and educational levels (p<0.05). No significant difference was found between type of consumed fast food and age of the subjects. Conclusion: The results indicated that fast food consumption is common among all occupations and the studied subjects probably due to increasing involvement and shortage in time. Type of occupation and level of education can also affect the type and frequency of fast food consumption.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :فیروز امانی
نویسنده مسئول :علی نعمتی
نویسنده :علیرضا محمدنیا
کلیدواژه ها (فارسی):غذاهای فوری (فست فودها)، سلامت، اردبیل،
کلیدواژه ها (انگلیسی):Fast Food , Health , Ardabil
موضوعات :WA بهداشت عمومي > WA. 900 آمار حياتي
WA بهداشت عمومي > WA. 900 آمار حياتي

WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش آمار حياتي
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشکده پرستاری و مامایی > بخش پرستاری
کد شناسایی :5511
ارائه شده توسط : دکتر فیروز امانی
ارائه شده در تاریخ :18 فروردین 1393 08:11
آخرین تغییر :31 خرداد 1393 09:09

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...