صادقیه اهری, سعید and احمدآبادی, فرزاد and نعمتی, علی and پورواحد, اشکان (1393) بررسی میزان مصرف شیر و فراورده های لبنی در کودکان مقطع دبستان ساکن شهرستان اردبیل و عوامل موثر بر آن. MD (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.
|
Text
- final reserch project report
39kB | |
|
Text
- final reserch project report
472kB | |
![]() |
Text
- final reserch project report
محدود به Repository staff only 2MB | |
![]() |
Text
- final reserch project report
محدود به Repository staff only 511kB | |
![]() |
Other (spss)
- فایل ضمیمه
محدود به Repository staff only 409kB |
Official URL: http://lib.arums.ac.ir
Persian Abstract
مقدمه و بیان مسئله: مصرف شير و فرآورده هاي آن به عنوان يكي از شاخص هاي توسعه جوامع انساني بيان مي شود. با توجه به اینکه از میزان مصرف شیر کودکان اردبیل در سالهای اخیر اطلاعاتی در دست نیست و نیز با توجه به این مطلب که به منظور ارتقاي سلامت كودكان و پيشگيري از اثرات مخرب بيماري پوكي استخوان در بزرگسالي نياز به اتخاذ تدابير لازم براي افزايش مصرف شير در بين كودكان مي باشد، مطالعه حاضر با هدف تعيين ميزان مصرف شير و فرآورده هاي آن در كودكان دبستانی در شهر اردبیل برنامه ریزی گردید. مواد و روش ها : مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی می باشد. در این مطالعه جهت دریافت لیست مدارس به اداره آموزش پرورش کل شهرستان اردبیل مراجعه کرده و لیست تمام مدارس سطح شهر شهرستان اردبیل اخذ گردید. سپس تمامی مدارس را براساس منطقه به شش خوشه تقسیم بندی کرده و به صورت کاملا تصادفی 5 مدرسه انتخاب گردید. سپس به مدارس مراجعه کرده و 22 دانش آموز به صورت تصادفی انتخاب کرده و یه هر یک پرسشنامه های عمومی حاوی اطلاعات افراد از جمله اطلاعات دموگرافیک کودکان، مقطع تحصیلی، نوع و میزان ولبنیات مصرفی در کودکان ، قد و وزن کودکان را دادیم. پس از تکمیل آن اطلاعات جمع آوری شده و در انتها اطلاعات هریک وارد برنامه SPSS v16 شده و به آنالیز داده ها پرداختیم. نتایج : این مطالعه بر روی اطلاعات 600 کودک انجام شد. در این مطالعه 5/54 درصد کودکان دختر و میانگین سنی آنها 35/8 سال بود. در بررسی BMI آنها 8/11 درصد در سوء تغذیه، 3/7 درصد در وضعیت خطر، 7/66 درصد نرمال، 7/8 درصد اضافی وزن و 5/5 درصد چاق بودند. در بررسی مصرف فراورده های لبنی مشاهده شد که میانگین مصرف شیر 88/6 واحد بار در هفته، ماست 40/5 واحد بار در هفته و در پنیر 77/4 واحد بار در هفته می باشد و در بررسی مصرف این مواد مشاهده شد که 7/58 درصد مصرف روزانه شیر، 5/31 درصد مصرف روزانه ماست و 8/25 درصد مصرف روزانه پنیر داشتند. پس از تحلیل داد ها میان مصرف پنیر با سن کودکان، مصرف شیر و ماست با تعداد خانوار، مصرف فراورده های لبنی با شغل و تحصیلات والدین و مصرف ماست و پنیر با BMI رابطه معنی داری مشاهده شد ولی میان مصرف این مواد با جنسیت چنین رابطه ای مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان مصرف شیر و فراورده های لبنی و میزان دریافت کلسیم در میان کودکان اردبیلی از کمتر از سطح جهانی می باشد.
Title
Evaluation of milk and dairy products consumption in primary school children living in the city of Ardabil and its influencing factors
English Abstract
Introduction: Milk and dairy products consumption is one of the indicators of the development of human communities. Given that there is no recent information about children's milk consumption, and also due to the fact in order to improve the health of children and prevent the devastating effects of osteoporosis in adulthood we need to take necessary measures to increase milk consumption among children. This study planned to determine the amount of milk and milk products consumption by schoolchildren in the city of Ardabil. Materials and Methods: This is a cross-sectional study. In this study for obtaining the list of schools we referred to the department of education of Ardabil city and we obtained a list of all schools in the city of Ardabil. Then all the schools were divided into six clusters by region and randomly 5 schools were selected. Then we went to schools and from every school randomly 22 students were selected. Then we gave each student a quastionair which included demographic information, educational level, type and amount of milk and milk products consuption , height and weight and etc. After filling the forms and gathering the informations eventually we entered the data in to the SPSS v16 software and analyzed them. Results: The study was conducted on 600 children information. 54.5% of children in this study were female and the mean age was 8.35. IN the evaluation of BMI, 11.8 percent were malnourished, 3.7% were at the risk of malnutrition, 66.7 percent were at normal range , 7.8 percent were overweight and 5.5 percent were obese. In data evaluation, averge milk consumption was 6.88 unit per week, average consumption of yogurt was 5.40 unit per week and the average consumption of cheese was 4.77 unit per week. Data evaluation showed that 58.7% of the children were drinking milk every day,31.5% of them were eating yogurt daily and 25.8% of them were eating cheese every day. After analyzing the data there was meaningfull realationship between consumption of cheese with age of children, milk and yogurt consumption with number of familly members,consumption of diary products with job and educational level of parents and eventually consumption of cheese and yogurt with BMI but there was no realation between consumption of these products with gender of children. Conclusion: The results of this study showed that consumption of milk and dairy products and calcium intake among children of ardabil was less than global average.
Item Type: | Thesis ( MD) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
استاد راهنما : | سعید صادقیه اهری |
استاد راهنما : | فرزاد احمدآبادی |
استاد مشاور : | علی نعمتی |
نگارنده : | اشکان پورواحد |
Additional Information: | شماره پایان نامه: 0489 |
Uncontrolled Keywords: | شیر، فراورده های لبنی، مقطع دبستان |
کلیدواژه ها (انگلیسی): | milk, dairy products, primary school |
Subjects: | WD Nutrition Disease and metabolic diseases |
Divisions: | Faculty of Medicine > research unit > sumitted thesis Faculty of Medicine > Department of Pediatrics , Community Medicine Faculty of Medicine > Department of Basic Sciences > Department of Nutrition |
ID Code: | 5962 |
Deposited By: | MS Soghra Golmaghani |
Deposited On: | 06 Jul 1393 08:10 |
Last Modified: | 17 Feb 1399 08:19 |
Repository Staff Only: item control page