دادی پور, سکینه and مدنی, عبدالحسین and قنبرنژاد, امین and صفری, علی and امانی, فیروز and حسینی, مرضیه and یگانه, حمیده (1393) عوامل مرتبط با مصرف غذاهای آماده در شهر بندرعباس: يک مطالعه مبتنی بر جمعيت. فصلنامه علمی و پژوهشی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ايران ــ 2 (2). pp. 77-86. شاپا 2345-346X
|
Text
- Published Version
571kB |
Official URL: http://journal.ihepsa.ir/browse.php?a_id=134&sid=1...
Persian Abstract
زمينه و هدف: افزايش قابلتوجهی در مصرف غذاهای آماده يا فستفودها در دهههای اخير ديدهشده است. درنتيجه استفاده زياد از اين غذاهای پرکالری و چرب و عدم تعادل بين انرژی دريافتی و مصرفی، شانس ابتلا به ديابت و بيماریهای قلبی عروقی در افراد بهشدت افزايش داده است. مطالعه حاضر با هدف تعيين عوامل مرتبط با مصرف غذای آماده در شهر بندرعباس در سال 1392 انجام گرفت. مواد وروش ها: پژوهش حاضر مطالعهای توصيفی-تحليلی از نوع مقطعی بود. جامعه آماری را 600 نفر مصرفکننده غذاهای آماده تشکيل داد. روش نمونهگيری ترکيبی از تصادفی خوشهای و آسان در دسترس بود. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه محققساخته جهت سنجش علل گرايش مردم به مصرف غذاهای آماده بود. روايی پرسشنامه توسط متخصصين و پايايی آن در مرحله مطالعه اوليه (پايلوت) مورد تائيد قرار گرفت. برای تفسير دادهها از نرمافزار SPSS16 و روشهای آمار توصيفی (ميانگين، انحراف معيار، تعداد و درصد) و تحليلی (ANOVA و کایاسکوئر دو) استفاده شد. همچنين 05/0 >p ازنظر آماری معنادار تلقی گرديد. يافتهها: در اين مطالعه 52% افراد مرد بوده و 303 نفر (5/50%) از بين غذاهای آماده پيتزا را ترجيح داده بودند. در افراد زير 25 سال مصرف غذاهای آماده بيشتر از ساير گروههای سنی ديده شد. افراد تحصيلکرده دانشگاهی بيشتر از ساير مقاطع تحصيلی مصرفکننده غذاهای آماده بودند. نتيجهگيری: مصرف غذاهای آماده در افراد جوان و دارای تحصيلات دانشگاهی بيشتر ديده شد. شايد محل سکونت، تحصيلات، وضعيت اشتغال در نوع مصرف غذاهای آماده و همچنين تکرار مصرف اين غذاها دخيل باشد.
Title
Effective Factors related to Fast-foods Consumption in Bandar Abbas: A Community-Based Study
English Abstract
Background and objective: In recent decades there has been a growing increase in the consumption of fast-foods. As a result of over-consumption of these high-calorie and fatty foods and the unbalance between the received and consumed energy, the chance of affliction with cardiovascular diseases and diabetes in individuals has rised. The present research sought to determine the effective factors related to the consumption of fast-foods in Bandar Abbas in 2013. Methods: The present research was descriptive/analytic and of a cross-sectional type. Research population was comprised of 600 fast-food consumers. The samples were selected using a combination of cluster sampling and convenient sampling. The instrument used for gathering data was a researcher-made questionnaire (RMQ) to measure the reasons for people’s tendency toward consuming fast-foods. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was established in the pilot study. SPSS16 was used to analyze the data. Descriptive statistics (mean, SD, frequency and percentage) as well as analytical statistics (ANOVA and Chi-squared test) were used. Significance level was set at <0.05. Results: 52% of subjects were male and 303 (50.5%) of them preferred pizza among fast-foods. Fast-food consumption was most prevalent among individuals below 25 years of age. Subjects with university degrees consumed fast-food more than others. Conclusion: Consuming fast-foods was more prevalent among youngster and those with academic degrees. Place of residence, education and employment could be involved in the recurrent consumption of fast foods.
Item Type: | Article |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
نویسنده اول : | سکینه دادی پور |
نویسنده مسئول : | علی صفری |
نویسنده : | فیروز امانی |
Additional Information: | این مجله در پایگاه های زیر نمایه می شود. SID، ISC، Magiran، Iran Medex |
Uncontrolled Keywords: | رفتار تغذيهای، رفتار غذاخوردن، وضعيت مصرف، غذاهای فوری، غذاهای آماده، سلامت، سبک زندگی |
کلیدواژه ها (انگلیسی): | Feeding behavior, Eating behavior, Consumption status, Fast foods, Ready-Prepared foods, Health, Life style |
Subjects: | WA Public Health > WA. 900 Vital Statistics WA Public Health > WA. 900 Vital Statistics WD Nutrition Disease and metabolic diseases |
Divisions: | Faculty of Medicine > Department of Basic Sciences > Department of Vital Statistics |
ID Code: | 6088 |
Deposited By: | Dr Firouz Amani |
Deposited On: | 26 Aug 1393 11:36 |
Last Modified: | 26 Aug 1393 11:36 |
Repository Staff Only: item control page