title

بررسی فراوانی و عوامل موثر بر مصرف مکمل های غذایی بین دانشجویان شهر اردبیل

اسکندراوغلی, بهزاد ، دولت آبادی, هامون ، نخستین جاهد, محسن ، فتحی, افشین (1393) بررسی فراوانی و عوامل موثر بر مصرف مکمل های غذایی بین دانشجویان شهر اردبیل. در: ششمین کنگره سالانه دانشجویی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 18 آذرماه 93, اردبیل- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
560kB

خلاصه فارسی

مقدمه: تحقیقات نشان می دهد که در سال های اخیر مصرف مکمل های غذایی افزایش یافته است که دراین بین مکمل هایی مثل مولتی ویتامین ها و مواد معدنی و نوشابه های انرژی زا بیش از سایر مکمل ها مصرف داشته است . عوامل مختلفی مثل سن، جنس،وضعیت تاهل ،شغل می تواند بر مصرف مکمل های غذایی موثر باشد. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مقطعی است .جامعه آماری در این پژوهش دانشجویان دانشگاه های سطح شهر اردبیل می باشد .در این مطالعه 250 نفر از دانشجویان که در نیمه دوم سال تحصیلی93-92 در دانشگاه ها ی سطح اردبیل در حال تحصیل بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند که 208 نفر از آن ها مرد 42 نفر زن بود.دراین پژوهش داده ها از طریق پرسشنامه ی 57 سوالی که بااستفاده از مطالعات مشابه قبلی وتحت نظر یکی از اساتید تغذیه ویک پزشک عمومی ویک استاد آمار بود، تهیه شد. پرسشنامه شامل 8 سوال دموگرافیک در مورد سن ،جنس،قد ،وزن،وضعیت تاهل ،میزان تحصیلات،سطح در آمد،تعداد دفعات مراجعه به پزشک جهت کنترل سلامت و49 سوال اختصاصی در زمینه ی مصرف مکمل های غذایی شامل مولتی ویتامین، آهن، کلسیم ،روی،قرص های کاهنده وزن ، مولتی ویتامین مولتی مینرال و قرص های بدن سازی بود. یافته ها: مطالعات قبلی نشان می دهند که مصرف مولتی ویتامین ها در بین افراد 35-19 سال و مونث و متاهل بیشتر از سایر افراد است به طوری که 9/54% مصرف کنندگان مکملهای غذایی را افراد 35-19 سال و 8/11% را افراد زیر 19 سال و بقیه مصرف کنندگان بالای 35 سال تشکیل می دهند. 9/76% از مصرف کنندگان متاهل و بقیه مجرد هستند. همچنین مصرف مکمل های غذایی در بین افراد چاق و افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند بیشتر است. مطالعات نشان می دهند که ورزشکارانی که عملکرد بهتری دارند از مکملهای غذایی استفاده می کنند و مصرف مکمل های غذایی در بین بزرگسالان نسبت به کودکان و نوجوانان بیشتر است. نتیجه گیری: با توجه به اینکه اکثر دانشجویان در محدوده سنی فوق الذکر قرار می گیرند و از طرفی اطلاعات کافی از مصرف مکمل های غذایی و علل استفاده از چنین مکمل هایی در بین دانشجویان دانشگاههای اردبیل در دسترس نمی باشد و جای نگرانی دارد و باید آموزش کافی در این زمینه در دسترس دانشجویان قرار داده شود.



نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :بهزاد اسکندراوغلی
نویسنده :هامون دولت آبادی
نویسنده :محسن نخستین جاهد
نویسنده مسئول :افشین فتحی
کلیدواژه ها (فارسی):مکمل های غذایی ، تاهل ، سن ، جنس ، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه اطفال ، پزشکی اجتماعی
دانشكده پزشكي > گروه جراحی
کد شناسایی :6151
ارائه شده توسط : دکتر فیروز امانی
ارائه شده در تاریخ :26 آذر 1393 10:06
آخرین تغییر :26 آذر 1393 10:06

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...