title

مقایسه عادات غذایی و نیترات سرم در بیماران مبتلا به سرطان مري با افراد سالم

علی پناه مقدم, رضا ، حسین زاده, سارا ، نعمتی, علی ، نقی زاده باقی, عباس ، ملک زاده, ودود (1396) مقایسه عادات غذایی و نیترات سرم در بیماران مبتلا به سرطان مري با افراد سالم. مجله دانشگاه علوم پزشكي اردبيل ــ 17 (2). ص.ص.241-251. شاپا 2228-7280

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی
151kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://jarums.arums.ac.ir/article-1-1383-fa.html

خلاصه فارسی

زمینه و هدف: رابطه بین عادات غذایی و سرطان مري به درستی مشخص نیست ولی اخیراً نشان داده اند که الگوي غذایی غربی می تواند با افزایش خطر ابتلا به سرطان مري ارتباط داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه عادات غذایی و نیترات سرم در بیماران مبتلا به سرطان مري با افراد سالم در شهر گرگان انجام گرفت. روش کار: در یک مطالعه مورد- شاهدي، 44 فرد مبتلا به سرطان مري (گروه مورد) و 44 فرد سالم (گروه کنترل) به مدت یک سال در شهر گرگان براي مطالعه انتخاب گردیدند. پس از اندازه گیري فاکتورهاي تن سنجی، اطلاعات دموگرافیک و غذایی توسط پرسشنامه هاي عمومی و بسامد غذایی، ثبت گردید و نمونه هاي خونی ناشتا از هر دو گروه براي اندازه گیري سطوح نیترات سرم تهیه شد. نتایج توسط آزمونهاي آماري تی تست مستقل، کاي دو، فیشر و آزمون مونت کارلو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: وزن، نمایه توده بدنی و سطح سرمی نیترات از نظر آماري در گروه مورد کمتر از گروه کنترل بود ( p<0.05)نتایج براساس عادات تغذیه ایی نشان داد که مصرف نان و نمک، سیگار و قلیان در بیماران بیشتر از گروه کنترل بود ( p<0.05). برنج، چربی اشباع، چاي داغ، کالباس و نوشابه هاي صنعتی در بیماران از نظر آماري بیشتر از گروه کنترل ولی مصرف سبزي جات، ، میوه جات، روغن هاي غیراشباع، عسل و گوشت کبابی در بیماران کمتر از گروه کنترل بود ( p<0.05) نتیجه گیري: مصرف برخی از غذاهاي آماده، چائی داغ و چربی اشباع با سرطان مري مرتبط بود، اما سطوح سرمی نیترات در بیماران کمتر از گروه کنترل بوده و نشانگر نیاز به تحقیقات بیشتر می باشد.

عنوان انگليسی

Comparison of Dietary Habits and Serum Nitrate Levels in Patients with Esophageal Cancer and Healthy Individuals

خلاصه انگلیسی

Background & objectives: The relationship between dietary patterns and esophageal cancer has not been documented yet. However, recent studies have shown that the Western dietary pattern is associated with an increased risk of esophageal cancer. The current study was performed a comparative evaluation of the food habits and serum nitrate level in patients with esophageal cancer and healthy individuals in Gorgan city. Methods: In a case-control study, 44 patients with esophageal cancer (the case group) and 44 healthy subjects (control group) were selected for one year in Gorgan city. Anthropometric factors were measured, and then demographic and dietary data were recorded using general and food frequency questionnaires (FFQs), respectively. Fasting blood samples from both groups were collected to measure serum nitrate levels. Data were analyzed by independent ttest, Chi-square, Fisher, and Monte Carlo tests. Results: the mean weight, body mass index (BMI) and serum nitrate levels were statistically lower in the case group than in control group (p<0.05). Salt intake, smoking cigarette or hookah was higher in patients than in control group (p<0.05). Based on nutritional habits , consumption of bread , rice, saturated fats, hot tea, sausages and industrial soft drinks was statistically higher in the patient group than control group, but intake of vegetables, fruits, unsaturated fats, honey and grilled meat was lower in patients than control group (p<0.05). Conclusion: Consumption of fast foods, hot tea and saturated fats may be associated with esophageal cancer. Serum nitrate levels were lower in patients than control group, probably indicating the need for further research in this field.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :رضا علی پناه مقدم
نویسنده :سارا حسین زاده
نویسنده مسئول :علی نعمتی
نویسنده :عباس نقی زاده باقی
نویسنده :ودود ملک زاده
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: Magiran , SID , ISC, Index Copernicus, DOAJ , Google Scholar
کلیدواژه ها (فارسی):سرطان مري، عادات غذایی، نیترات سرم
کلیدواژه ها (انگلیسی):Esophageal Cancer; Food Habits; Serum Nitrate
موضوعات :QU بیوشیمی
WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی
کد شناسایی :6591
ارائه شده توسط : دکتر رضا علی پناه مقدم
ارائه شده در تاریخ :11 شهریور 1396 05:15
آخرین تغییر :13 دی 1400 13:53

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...