title

تاثیر مصرف ماست پروبیوتیک بر روی استرس اکسیداتیو و التهاب در زنان جوان متعاقب فعالیت ورزشی وامانده ساز

مأذنی, محمد ، نقی زاده باقی, عباس ، نعمتی, علی ، امانی, مجتبی ، حیدری, کبری (1393) تاثیر مصرف ماست پروبیوتیک بر روی استرس اکسیداتیو و التهاب در زنان جوان متعاقب فعالیت ورزشی وامانده ساز. کارشناسی ارشد (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل





[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
805kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

999kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

754kB
[img] سایر (spss) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

34kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

سابقه و هدف: پروبيوتيك ها، ميكروارگانيسم هاي زنده و مشخصي هستند كه در صورت مصرف در انسان بر روي فلور ميكروبي بدن تاثیر گذاشته و موجب اثرات ضداكسيداني و ضدالتهابي و سلامتي ميزبان مي شوند. مطالعه حاضر با هدف تاثیر مصرف ماست پروبیوتیک بر روی استرس اکسیداتیو و التهاب در زنان جوان متعاقب فعالیت ورزشی وامانده ساز طراحي شده است. مواد و روشها: در یک مطالعه تجربی، 27 دانشجوی دختر سالم به صورت تصادفی در دو گروه مداخله (14 نفر) و شاهد (13 نفر) قرار گرفتند. گروه مداخله روزانه 450 گرم ماست پروبيوتيك و گروه شاهد روزانه همان مقدار ماست معمولي را به مدت 14 روز دريافت نمودند. نمونه های خونی قبل و بعد از مداخله و بعد از ورزش درمانده ساز اخذ شد. برای آنالیز داده ها از آزمونهای آماری تی تست برای گروههای مستقل و نیز تی تست زوجی در سطح معنی داری 05/0≥p استفاده شد. یافته ها: بعد از مکمل یاری در گروه مداخله ، مقادیر GPX و TAC افزایش معنی داری یافت (p<0/05)، در حالیکه مقادیر MDA، TNFα ، IL6 ، hs-CRP ، MMP2، MMP9‌، SOD درگروه مداخله تفاوت معنی داری نشان نداد. همچنین در گروه مداخله، نسبت به گروه کنترل، بعد از ورزش درمانده ساز مقدار GPX، SOD و TAC افزایش معنی دار و مقادیر MDA، MMP2، MMP9‌ کاهش معنی دار نشان داد (p<0/05). در مقایسه اختلاف پیش آزمون و بعد از فعالیت ورزشی درمانده ساز بین دو گروه، میانگین اختلاف GPX ، SOD، TAC در گروه مداخله بیشتر از گروه شاهد درصورتی که میانگین اختلاف TNFα، MMP2، MMP9 ، MDA در گروه شاهد بیشتر از گروه مداخله بود و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بودند (p<0/05). بطور کلی مقادیر متغیرهای IL6 ، hs-CRP تغییرات معنی داری در هیچکدام از وضعیت ها نشان نداد. نتیجه گیری: ماست پروبیوتیک در مقایسه با ماست معمولی ممکن است با افزایش فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان و کاهش اکسایش لیپید و عوامل پیش التهابی ظرفیت آنتی اکسیدانی بدن را افزایش و عوامل التهابی را کاهش دهد.

عنوان انگليسی

The effect of probiotic yoghurt consumption on oxidative stress and inflammatory factors in young women after exhaustive exercise

خلاصه انگلیسی

Background: Probiotics are live microorganisms consumed by foods. Probiotic consumption influences the microbial flora of the body and affects health and anti-inflammatory factors of the host. Current study was conducted to evaluate the effect of probiotic yoghurt consumption on oxidative stress and inflammatory factors in young women after exhaustive exercise. Materials and Methods: In an interventional study, 27 healthy women were randomly assigned into two groups as intervention (n = 14) and sham (n = 13) groups. Intervention group received 450 grams /day of probiotic yoghurt and the sham group received the same amount of regular yogurt. Blood samples were taken before and after the nutritional intervention as well as after exhaustive exercise. Data were analyzed by independent and paired t-tests. P-values less than 0.05 considered as significant. Results: The intervention group showed significant increase in GPX and TAC levels (p<0/05) while MDA, TNFα, IL6, hs-CRP, MMP2, MMP9, SOD did not change. In intervention group GPX, SOD and TAC increased and MDA, MMP2, MMP9 reduced significantly following the exhaustive exercise in comparison to sham group. The comparison between two groups in pre-test and post-exercise showed that GPX, SOD, TAC increased in the intervention group but the TNFα, MMP2, MMP9, MDA had a significant increment in the control group (p<0/05). In brief, amounts of IL6, hs-CRP had not significant difference in any situations. Conclusion: Probiotic yoghurt consumption leads to decrement in lipid oxidation and increment in the activity of antioxidant enzymes which in turn enhances antioxidant capacity and reduces pro-inflammatory factors.

نوع سند :پایان نامه (کارشناسی ارشد )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :محمد مأذنی
استاد راهنما :عباس نقی زاده باقی
استاد مشاور :علی نعمتی
استاد مشاور :مجتبی امانی
نگارنده:کبری حیدری
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:شماره پایان نامه: 010
کلیدواژه ها (فارسی):استرس اکسیداتیو، التهاب، ماست پروبیوتیک، ورزش درمانده ساز، زنان جوان
کلیدواژه ها (انگلیسی):Keywords: Oxidative stress, inflammatory, probiotic yogurt, exhaustive exercise, young women
موضوعات :QT فیزیولوژی
QU بیوشیمی
WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوفیزیک
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشكده پزشكي > گروه عمومی
کد شناسایی :6794
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :09 تیر 1394 03:11
آخرین تغییر :02 تیر 1399 09:56

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...