title

بررسی میزان بیان ژنهای Drosha,Dicer and DGCR8 در بیماران مبتلا به Gestational diabetes mellitus

رحیمی, گیتی ، پیری دوگاهه, هادی ، خدابخش, مهنوش (1394) بررسی میزان بیان ژنهای Drosha,Dicer and DGCR8 در بیماران مبتلا به Gestational diabetes mellitus. دکتری تخصصی (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل






[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
94kB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
20kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

429kB
[img] سایر (data) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

135kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

1MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه و هدف: microRNA ها در فعالیت های طبیعی سلول دخیل هستند، تنظیم نادرست این مولکولها می تواند همراه با ایجاد بیماری باشد.آنزیمهای اصلی پردازش کننده microRNA شامل: Drosha,Dicer میباشند. DGCR8 فاکتور پروتئینی می باشد که برای فعالیت طبیعی Drosha ضروری می باشد.با توجه به اینکه تا کنون میزان بیان ژنهای Drosha,Dicer,DGCR8 در بیماران مبتلا به دیابت بارداری بررسی نشده است و در صورت تایید ارتباط این ژنها با دیابت بارداری می توان از این مولکولها در تشخیص و هم در درمان استفاده نمود. مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مورد – شاهدی است .روش نمونه گیری ، بصورت غیر تصادفی و در دسترس می باشد ابتدا افرادی که واجد شرایط مطالعه هستند انتخاب و سپس این افراد به سه گروه:خانمهای سالم غیر باردار، خانمهای سالم باردار وخانمهای باردار مبتلا به دیابت بارداری تقسیم و از هر گروه 20 نفر انتخاب ( جمعا 60 نفر) و نمونه گیری گردید روش کار بدین صورت بود که در صورت واجد شرایط بودن افراد ،بعد از توضیح اهداف مطالعه و اخذ رضایت نامه کتبی ،افراد در ابتدای ورود به مطالعه مورد ارزیابی بالینی قرار گرفتند این ارزیابی بالینی شامل مشخصات کامل :سن ، سن بارداری ، اندازه گیری وزن ، قد و توده بدنی می باشد. سپس از هر فرد cc 10 نمو نه خون وریدی توسط پزوهشگر گرفته و در لوله حاوی EDTA جهت بررسی به مرکز تحقیقات دانشکده پزشکی فرستاده شد .سپس اطلاعات حاصل از چک لیستهای موجود به همراه اطلاعات حاصل از بررسی نمونه خون افراد وارد SPSS V16 می شود و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی در قالب جداول و محاسبه فراوانی و درصد و آمار استنباطی استفاده گردید. یافته ها: نتیجه تحقیق نشان داد که میانگین سن در گروه اول 2.1±28.4 ، در گروه دوم 3.7±26.5 و در گروه سوم 3.9±27.8 ، میانگین توده بدنی در گروه اول 1.6±21.3 و در گروه دوم 1.4±21.9 و در گروه سوم 1.7±22.1 و میانگین سن حاملگی در گروه دوم 2.6±33.2 هفته و در گروه سوم 2.7±32 می باشد و از نظر آماری اختلاف معنی دار ی بین گروه ها و جود ندارد و هرسه گروه از نظر سن ، توده بدنی و سن حاملگی ( بین دوگروه 2و3 ) همسان سازی شده است. میزان آنزیم Dicer ، Drosha و پروتئین DGCR 8 در زنان حامله سالم و مبتلا به دیابت بارداری نسبت به زنان سالم (گروه کنترل) بالا می باشد و همچنین میزان آن در زنان مبتلا به دیابت بارداری نیزنسبت به زنان حامله سالم بیشتر می باشد و از نظر آماری آزمون تی تست اختلاف معنی داری وجود دارد. P < 0/001 )) نتیجه گیری:با توجه به نتایج تحقیق که میزان آنزیم Dicer ، Drosha و پروتئین DGCR8در زنان مبتلا به دیابت باردار ی نسبت به گروه کنترل بالا می باشد بنابراین می توان از این مولکولها هم در تشخیص به عنوان مولکول نشانگر احتمالی و هم در درمان استفاده نمود.

عنوان انگليسی

Upregulation of microRNA processing enzymes Drosha and Dicer in gestational diabetes mellitus

خلاصه انگلیسی

Background& Objective: MicroRNAs (miRNAs) have been shown to play important roles in diverse cellular processes and linked to variety of disorders. Dicer and Drosha are two major enzymes in the miRNA biogenesis process. DGCR8 is the assistant of Drosha in the microprocessor complex. Methods :In this study, we evaluated the mRNA expression profiles of major miRNA processing machinery Drosha, Dicer, and DGCR8 in gestational diabetes mellitus (GDM), pregnant and healthy women. Results : Our findings indicate that the expression levels of Drosha, Dicer and DGCR8 were upregulated in both pregnant and GDM patients compared to the control group. However, Drosha and Dicer were upregulated more than pregnant group. conclusion, we detected dysregulation of Drosha, Dicer and DGCR8 expression in pregnant and GDM patients when compared to healthy control participants. Therefore, we favor the hypothesis that miRNAs are involved in the development of GDM.

نوع سند :پایان نامه (دکتری تخصصی )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :گیتی رحیمی
استاد راهنما :هادی پیری دوگاهه
دانشجو :مهنوش خدابخش
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:شماره پایان نامه : 42 - پایان نامه دکتری تخصصی زنان و زایمان
کلیدواژه ها (فارسی):Dicer ، Drosha و پروتئین DGCR8، دیابت باردار ی و microRNA
کلیدواژه ها (انگلیسی):DGCR8; Dicer; Drosha; Gestational Diabetes Mellitus; microRNA; pregnancy
موضوعات :WP بیماریهای زنان
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > واحد پژوهش > پايان نامه هاي دفاع شده
دانشكده پزشكي > گروه بیهوشی، زنان و زایمان
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی
کد شناسایی :6968
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :13 مهر 1394 06:16
آخرین تغییر :12 خرداد 1399 10:48

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...