موسوی, سحر and امانی, فیروز and بدر, محسن (1394) ثبات رنگی 3 نوع دندان آکریلی در برابر سه مادهی قهوه، چای و کولا. MD (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.
|
Text
- final reserch project report
212kB | |
|
Text
- final reserch project report
25kB | |
![]() |
Text
- final reserch project report
محدود به Repository staff only 4MB | |
![]() |
Text
- final reserch project report
محدود به Repository staff only 1MB | |
![]() |
Other (spss)
- فایل ضمیمه
محدود به Repository staff only 3kB |
Official URL: http://lib.arums.ac.ir
Persian Abstract
سابقه و هدف دندانهای مصنوعی به دلیل قرار گرفتن در محیط دهان و اکسپوز با نوشیدنیهای مختلف در معرض تغییرات رنگی قرار دارند؛ لذا برای حفظ زیبایی ظاهری؛ ثبات رنگ آنها باید قابل قبول و مناسب باشد. تحقیق حاضر با هدف مقایسهی ثبات رنگ 3 نوع دندان آکریلی بعد از غوطهوری در محلولهای قهوه، کولا و چای انجام شد. مواد و روشها در یک تحقیق تجربی؛ تعداد 30 دندان آکریلی از هر یک از گروههای Ivoclar (ایتالیا)؛ PolyDent (اسلوونی) و Apple (ایران) انتخاب و به مدت 1؛ 3 و 6 هفته در محلولهای قهوه؛ کولا و چای در شرایط عدم تماس با یکدیگر نگهداری شدند. تغییرات پارامترهای رنگ با دستگاه اسپکتروفتومتر در قبل و بعد از زمانهای غوطهوری محاسبه و از روی آنها تغییرات نهایی رنگ به دست آمد. تغییرات کلی رنگ (EΔ) گروهها در زمانهای مختلف با آزمون آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شده و مقایسات دوگانه نیز با آزمون Tukey انجام شد. يافتهها قهوه بیشترین رنگزایی را در دندان آکریلی Apple بعد از 6 هفته نشان داد (میانگین تغییرات رنگ 6/4 برای قهوه و 4/3 برای چای و کولا)؛ در حالی که چای اثرات رنگزایی نسبتاً یکسانی در دندانهای آکریلی مختلف داشته است. بیشترین تغییرات رنگی در گروه Ivoclar هم بعد از 6 هفته و در محلول کولا به ثبت رسید (میانگین تغییرات کلی رنگ 6/3 برای کولا؛ 4/3 برای چای و 8/2 برای قهوه). بیشترین تغییرات رنگی در هفتهی ششم در کل محلولها به ترتیب در مارکهای Apple؛ PolyDent و Ivoclar به ثبت رسید (با میانگین تغییرات رنگ معادل 8/3؛ 4/3 و 3/3؛ 001/0p<). میانگین تغییرات رنگی در هفتهی اول برای سه گروه برابر 75/2؛ 68/2 و 88/2 (29/0=p) و در هفتهی سوم به ترتیب معادل 6/3؛ 2/3 و 6/3 بوده است (002/0p<). نتيجهگيري با در نظر گرفتن 3/3E≤Δ به عنوان معیار قابل قبول از نظر کلینیکی؛ به نظر میرسد علیرغم وجود تغییرات رنگی قابل توجه در سه گروه؛ این تغییرات در دندانهای آکریلی Ivoclar در محدودهی این معیارها قرار داشته باشد؛ البته برخی نگرانیها دربارهی ثبات رنگ دندانهای آکریلی ایرانی Apple و PolyDent وجود دارد.
Title
Color stability of four denture acrylic teeth embedded in three cola, tea and coffee solutions
English Abstract
Background and Aim Artificial teeth are exposed to different beverages in the oral cavity with a possible color changes after being used by the patients. Due to the importance of esthetics; the color stability of the artificial teeth must be adequate. The present study compared the color stability of 3 acrylic teeth after being exposed to tea, coffee and cola solutions. Materials and Methods In this in vitro trial, 30 acrylic artificial teeth were obtained for each Ivoclar (Italy); PolyDent (Slovenia) and Apple (Iran) brands and exposed for 1; 3 and 6 weeks to coffee, cola and tea solutions without any contact. The specimens’ color was measured by spectrophotometer before and after exposure times while the overall color change (ΔE) was calculated on these data. Total color change values were analyzed among the 3 groups and the paired comparisons were done by Tukey test. Results Coffee showed the most total color change values in the Apple acrylic teeth after 6 months exposure (mean ΔE of 4.6; 3.4 and 3.4 for coffee, tea and cola respectively); but tea similarly affected the color stability of 3 acrylic teeth. The highest ΔE was noted for Ivoclar groups after 6 weeks exposure in cola solution (mean ΔE of 3.6; 3.4 and 2.8 for cola; tea and coffee). In total exposures; the most mean ΔE values were obtained in the Apple; PolyDent and Ivoclar acrylic teeth respectively (mean values of 3.8; 3.4; and 3.3; p<0.001). Furthermore; the mean total color change values following 1 week exposure were 2.75; 2.68 and 2.88 (p=0.29) and 3.6; 3.2 and 3.6 (p<0.002) after 6 weeks exposures for the 3 groups. Conclusion Regarding ΔE≤3.3 as an acceptable clinical measure; and although with considerable color change values in the all studied acrylic teeth; the color stability of Ivoclar teeth was clinically acceptable to some degrees. But; there are concerns in terms of the color stability of Apple and PolyDent acrylic teeth.
Item Type: | Thesis ( MD) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
استاد راهنما : | سحر موسوی |
استاد مشاور : | فیروز امانی |
دانشجو : | محسن بدر |
Additional Information: | شماره پایان نامه : 46، پایان نامه دکتری حرفه ای دندانپزشکی |
Uncontrolled Keywords: | ثبات رنگ؛ دندانهای آکریلی؛ اسپکتروفتومتر؛ محلولهای رنگزا |
کلیدواژه ها (انگلیسی): | Color stability; Acrylic artificial teeth, Spectrophotometer, Colorant solutions |
Subjects: | WU Dentistry. Oral surgery |
Divisions: | Department of Dentistry > Research Unit -Submitted Thesis Department of Dentistry > Department of Oral Surgery, and Maxillofacial |
ID Code: | 7389 |
Deposited By: | Mr farhad khodaei |
Deposited On: | 12 Nov 1394 07:11 |
Last Modified: | 24 Mar 1399 09:28 |
Repository Staff Only: item control page