معاضدی, کاظم ، دیاری بیدگلی, محمد تقی (1395) بررسی آسیب های اخلاقی فردی واجتمائی تغذیه از منظر قرآن وروایات. در: همایش منطقه ای صلح وسلام با رویکرد سبک زندگی قرآنی, 9اردیبهشت 1395, اردبیل - ایران.
متن کامل
|
تصویر
449kB | |
|
متنی
716kB |
آدرس اینترنتی رسمی : http://www.sabkzq.iauardabil.ac.ir
خلاصه فارسی
هدف: یکی از مسایل مهم و اساسی که در قرآن و روایات به آن اهمیت خاصی داده شده است موضوع غذا و تغذیه می باشد که حدود 300 آیه در قرآن به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به موضوع تغذیه و خوراک انسان پرداخته است. و رویات فراوانی از پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) در مورد اهمیت تغذیه و پیامدهای خوب و بد آن در جسم و روح انسان و در نتیجه انعکاس آن در اعمال و رفتارهای انسانی مورد تاکید قرار گرفته است. با مطالعه کوتاه در آیات و روایات معصومین (ع) در این باب، روشن می شود که استفاده از طعام پاک و طیب و بهره گیری از الگوهای کلی و راهنمایی های دقیق اهل بیت عصمت و طهارت (ع) مثل:«معده خانه همه بیماریهاست و امساک و کم خوری در راس همه داروهاست»به راحتی می توان به سلامت جسم و روح و رفتارهای درست و به دور از انحرافات اخلاقی دسترسی پیدا کرد و برعکس با رعایت نکردن آنها به آسیب های شدید جسمی و روحی و اخلاقی فردی و اجتماعی گرفتار خواهدشد. یافته ها: آسیب های رفتاری فردی و اجتماعی در برنامه تغذیه، کیفیت خوراک، حجم خوراک و تنوع خوراک در صورت مراعات نکردن دستورات برگرفته از قرآن و روایات روش کار: ما در این تحقیق از روش کتابخانه ای و گرد آوری اطلاعات از طریق جستجوی کتاب ها، مجلات و سایت های مختلف علمی، اخلاقی استفاده می کنیم نتیجه گیری: رفتارهای خشن و برخوردهای نامناسب در اثر استفاده از غذاهای حرام مثل شراب و خون و همچنین آثار پرخوری و افراط بیان می شود که با اجتناب از آن جسم و روح سالم و رفتارهای مناسب پرورش داده می شود.
نوع سند : | موضوع کنفرانس یا کارگاه (سخنرانی ) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
نویسنده اول : | کاظم معاضدی |
کلیدواژه ها (فارسی): | تفذیه، قرآن، روایات، اخلاق. |
موضوعات : | QZ آسیب شناسی |
بخش های دانشگاهی : | دانشكده پزشكي > گروه معارف اسلامي |
کد شناسایی : | 7728 |
ارائه شده توسط : | دکتر کاظم معاضدی عالی |
ارائه شده در تاریخ : | 26 مرداد 1395 10:19 |
آخرین تغییر : | 31 شهریور 1395 06:12 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد