title

اثر محیط کشت بر پایداری شیمیایی و فعالیت ضد میکروبی آلیسین

ایمانی راد, حامد ، ارزنلو, محسن ، رنجبر امید, مهسا ، رواجی, صابر ، پیری دوگاهه, هادی (1395) اثر محیط کشت بر پایداری شیمیایی و فعالیت ضد میکروبی آلیسین. Journal of Functional Foods ــ 28 . ص.ص.321-325. شاپا 1756-4646

متن کامل

[img] متنی - نسخه چاپ شده
محدود به فقط پرسنل سامانه

294kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://www.sciencedirect.com/science/journal/17564...


عنوان انگليسی

Effect of culture media on chemical stability and antibacterial activity of allicin

خلاصه انگلیسی

Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of allicin were determined for 11 bacterial strains using 6 culture media including Todd Hewitt Broth (THB), Brain Heart Infusion (BHI) Broth, Tryptic Soy Broth (TSB), Mueller Hinton Broth (MHB), Luria Bertani (LB) Broth, and Brucella Broth (BB) at 37 °C. The chemical stability of allicin as a function of media was measured by HPLC. The MICs for most individual isolates grown at the same temperature varied with the media used. Higher MICs were obtained in BB, THB, BHI, TSB/MHB and LB with geometric mean values of 272.7, 145.2, 90.5, 77.3/72.6 and 46.7 μg ml−1 respectively. In media with higher MICs a big percent of allicin disappeared within the first 4 h of incubation and apparently allicin had shorter half-life compared to those with lower MIC values. The results showed that temperature directly influences the stability of allicin and shorter half-life was found at 37 °C. We conclude that the type of culture media, markedly influences the chemical stability of allicin and accordingly its MIC in a given bacterial species.

نوع سند :مقاله
زبان سند : انگلیسی
نویسنده اول :حامد ایمانی راد
نویسنده مسئول :محسن ارزنلو
نویسنده :هادی پیری دوگاهه
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Impact Factor(2015) 3.973 Indexed in: ISI, Scopus, Current Contents/Agriculture, Biology & Environmental Sciences, ScienceDirect, Scirus
کلیدواژه ها (انگلیسی):Allicin; Culture media; Antimicrobial activity; Minimum Inhibitory Concentration; Temperature; Chemical stability
موضوعات :QW میکروب شناسی و ایمنی شناسی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی
کد شناسایی :8220
ارائه شده توسط : دکتر محسن ارزنلو
ارائه شده در تاریخ :20 آذر 1395 06:25
آخرین تغییر :20 آذر 1395 06:25

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...