نظری, شهرام and رستگار, ایوب and دهقان, سمانه and کوهساری, ابراهیم and آذغانی, پیمان and علیزاده متبوع, سودابه and نظری, زهره (1395) بررسی خواص ضد باکتریایی نانو دندریمر پلیآمید و آمینG5- بر روی باکتری های باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، شیگلا دیسانتری و اشرشیاکلی در محیط آبی. مجله علوم پزشکی رازي ــ 23 (150). pp. 46-56. شاپا 2228-7043
|
Text
1MB |
Official URL: http://rjms.iums.ac.ir
Persian Abstract
زمینه و هدف: دندریمرها زیر مجموعه اي از ساختارهاي شاخه دار هستند که نظم ساختاري مشخصی دارند. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی نانو دندریمر پلیآمیدوآمینG5- در حذف باکتری¬های باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی و شیگلا دیسانتری از محلول¬ آبی می باشد. روش کار: در این مطالعه تجربی، ابتدا از غلظت نیم مک فارلند هر سویه باکتری، رقت 103 واحد تشکیل دهنده کلونی بر میلی لیتر تهیه شد. سپس غلظت های مختلفی (025/0، 25/0، 5/2 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر) از نانو دندریمر در دمای آزمایشگاه (25- 23 درجه سانتیگراد) به نمونه آب اضافه شد. به منظور تعیین کارایی نانو دندریمر در حذف باکتری¬ها، در زمان هاي مختلف (0، 10، 20، 30، 50 و 60 دقیقه) نمونه برداری انجام گردید و بر روي محيط نوترینت آگار كشت داده شد. نمونه ها به مدت 24 ساعت در دماي 37 درجه سانتيگراد گرمخاگذاري شدند و پس از آن تعداد كلنی ها شمارش شدند. یافته ها: خاصیت ضد باکتریایی نانو دندریمر در محیط آبی با افزایش غلظت نانو دندریمر و زمان تماس، رابطه مستقیم دارد. در غلظت 25 میکرو گرم بر میلی لیتر نانو دندریمر و در زمان تماس 60 دقیقه تمامی انواع باکتری¬های موجود در محلول آبی به جزء شیگلا دیسانتری (98% راندمان حذف) به صورت 100% حذف شدند. در غلظت 5/2 میکرو گرم بر میلی¬لیتر نانو دندریمر و در زمان تماس 60 دقیقه باکتری های اشرشیاکلی و باسیلوس سوبتیلیس به صورت 100% حذف شدند. تمامی غلظت های نانو دندریمر در زمان های مختلف باعث کاهش تمامی باکتری ها شدند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نانو دندریمر پلیآمیدوآمینG5- قادر به حذف باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی و شیگلا دیسانتری از محلول آبی می باشد.
Title
The Survey of the Nano Polyamidoamine –G5 (NPAMAM-G5) Dendrimer Antibacterial Properties on Bacillus Subtilis, Salmonella Typhi, Shigella Dysenteriae and Escherichia Coli from aqueous solution.
English Abstract
Background: Dendrimers are a subset of branched structures that have certain structural order. The aim of this study was to investigate the performance of Nano Polyamidoamine–G5 (NPAMAM-G5) dendrimers in removal of Escherichia Coli, Salmonella Typhi, Shigella Dysenteriae and Bacillus Subtilis from aqueous solution. Material and methods: In this experimental study, initially dilution of 103 CFU/ml were prepared from each strain of bacteria. Then different concentrations of dendrimers (0.025, 0.25, 2.5 and 25 µg/ml) in the ambient temperature (23-25° C) was added to water. In order to determine the efficiency of dendrimers in removal of bacteria, samples were taken at different times (0, 10, 20, 30, 50 and 60 min) and were cultured on nutrient agar medium. Samples were incubated for 24 hours at 37° C and then number of colonies were counted. Results: Antibacterial properties of dendrimers in aqueous solution by increasing the dendrimer concentration and contact time, increased. At a concentration of 25 μg/ml and 60 minutes all kinds of bacteria except Shigella Dysenteriae (98% removal efficiency) 100% removal was observed. The concentration of 2.5 μg/ml at 60 minutes of bacteria, Escherichia Coli and Bacillus Subtilis,100% Were removed. All concentrations of dendrimer at different times were reduced bacteria. Conclusion: Results of this study indicated that NPAMAM–G5 dendrimer is able to remove Escherichia Coli, Salmonella Typhi, Shigella Dysenteriae and Bacillus Subtilis in aqueous solution.
Item Type: | Article |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
نویسنده اول : | شهرام نظری |
نویسنده مسئول : | سودابه علیزاده متبوع |
Additional Information: | Indexed in: Index Copernicus, Cinahl Database, Magiran, SID, ISC, Ulrich's, Google Scholar |
Uncontrolled Keywords: | خاصیت ضدباکتریایی، نانو دندریمر پلی آمیدو آمین-G5، محیط آبی، باکتری ها، گندزدایی. |
کلیدواژه ها (انگلیسی): | Antibacterial Properties, Polypropylenimine-G5 dendrimer, Aqueous Solution, Bacteria, Disinfection. |
Subjects: | WA Public Health > WA 30 Social, Economic, and Environmental factor in public health WA Public Health > WA 30 Social, Economic, and Environmental factor in public health WA Public Health WA Public Health |
Divisions: | Faculty of Health > Department of Environmental health |
ID Code: | 8436 |
Deposited By: | MR Shahram Nazari |
Deposited On: | 07 Nov 1395 07:22 |
Last Modified: | 07 Nov 1395 07:22 |
Repository Staff Only: item control page