title

بررسی تاثیر تغذیه ‏ی زودرس در کاهش عوارض و مدت زمان بستری به دنبال عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک

سید صادقی, میرسلیم and پورفرزان, ایرج and عرب زاده, امیر احمد and صادقیه اهری, سعید and نورانی, مسعود (1396) بررسی تاثیر تغذیه ‏ی زودرس در کاهش عوارض و مدت زمان بستری به دنبال عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک. MD (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.





[img]
Preview
Text - final reserch project report
524kB
[img]
Preview
Text - final reserch project report
84kB
[img] Text - final reserch project report
محدود به Repository staff only

1MB
[img] Other (spss) - فایل ضمیمه
محدود به Repository staff only

2kB

Official URL: http://lib.arums.ac.ir

Persian Abstract

سابقه و هدف: اخیرا مطالعاتی برای ارزیابی اینکه آیا جراحی‌های شکمی متفاوت می‌توانند از تغذیه خوراکی زودرس نفع ببرند، انجام شده است و به نظر می‏رسد تغذیه‏ی زودرس از لحاظ کاهش موربدیتی و مورتالیتی بعد از عمل مفید است. مطالعه‏ی حاضر با هدف بررسی تاثیر تغذیه‏ی زودرس در کاهش عوارض و مدت زمان بستری به دنبال عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک انجام گرفت. مواد و روش‏ها: 100 بیمار تحت کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک به طور تصادفی در قالب دو گروه تغذیه زودرس (گروه مداخله، n=50) و تغذیه روتین (گروه کنترل، n=50) قرار گرفتند. همه ‏ی بیماران بعد از عمل از لحاظ وضعیت صداهای روده، داشتن تهوع و استفراغ، زمان شروع دفع گاز و اجابت مزاج، و مدت بستری ارزیابی شدند. یافته‏ها: در گروه مداخله، 7 نفر (14%) مرد و 43 نفر (86%) زن و در گروه کنترل، 9 نفر (18%) مرد و 41 نفر (82%) زن بودند (P=0/585). میانگین سنی بیماران در گروه مداخله 17/8±44/98 سال و در گروه کنترل 15/24±46/30 سال بود (P=0/691). دو گروه از لحاظ فراوانی تهوع (54% در گروه مداخله و 48% در گروه کنترل و P=0/548) و استفراغ (34% در گروه مداخله و 30% در گروه کنترل و P=0/668) بعد از عمل تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشتند. متوسط زمان سمع صداهای روده‏ای در گروه مداخله به طور قابل توجهی کمتر از گروه کنترل بود (4/99±12/79 در مقابل 4/76±16/09 ساعت و P=0/002). متوسط زمان شروع کارکرد شکمی در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود (5/67±15/79 ساعت در مقابل 4/45±17/58 ساعت) ولی معنی داری نبود (P=0/215). متوسط مدت زمان بستری در گروه مداخله به طور قابل توجهی کمتر از گروه کنترل بود (0/50±1/42 روز در مقابل 0/51±1/70 روز و P=0/006). نتیجه‏گیری: یافته‏های مطالعه‏ نشان داد که در بیماران کاندید اعمال جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، تغذیه زودرس تاثیر قابل توجهی در کاهش سمع صداهای روده‏ای و کاهش مدت زمان بستری این بیماران دارد بدون آنکه تفاوتی از لحاظ عوارضی همچون تهوع و استفراغ با تغذیه سنتی داشته باشد

Title

The effect of early oral nutrition on decreasing the complications and hospitalization duration following laparoscopic cholecystectomy surgery Abstract

English Abstract

Background and objective: Recently, some studies have been conducted to assess whether different abdominal surgeries can benefit from early oral nutrition, and it is seems that early nutrition is beneficial in terms of reducing post surgery morbidity and mortality. The aim of this study was to consider the effect of early oral nutrition on decreasing the complications and hospitalization duration following laparoscopic cholecystectomy surgery. Methods: 100 patients undergoing laparoscopic cholecystectomy were randomly divided into two groups: early feeding (intervention group, n=50) and routine feeding (control group, n = 50). After surgery, all of these patients were evaluated in terms of vomiting, nausea, hearing of bowel sound, flatus passing, stools passing, and duration of admission. Results: In the intervention group, 7 (14%) patients were male and 43 (86%) patients were female and in the control group, 9 (18%) patients were male and 41 (82%) patients were female (P = 0.585). The mean age of patients in the intervention group was 44.98 ± 17.8 years and 46.30 ± 15.24 years in the control group (P = 0.969). There was no significant different between the two groups in terms of frequency of nausea (54% in the intervention group and 48% in the control group and P = 0.548) and vomiting (34% in the intervention group and 30% in the control group and P = 0.668). The mean time of hearing of bowel sounds in the intervention group was significantly lower than the control group (12.79 ± 4.99 vs. 16.09 ± 4.76 and P = 0.002). Mean time of onset of abdominal function in the intervention group was lower than the control group (15.79 ± 5.67 for 17.58 ± 4.45 hours) but not significant (P = 0.152). The mean duration of hospitalization in the intervention group was significantly lower than the control group (1.42 ± 0.50 days versus 1.70 ± 0.05 days and P = 0.006). Conclusion: The findings of the study showed that in patients undergoing laparoscopic cholecystectomy, early nutrition has a significant effect on reducing hospital admission of these patients without any adverse effects such as nausea and vomiting compared to traditional nutrition.

Item Type:Thesis ( MD)
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :میرسلیم سید صادقی
استاد راهنما :ایرج پورفرزان
استاد مشاور :امیر احمد عرب زاده
استاد مشاور :سعید صادقیه اهری
دانشجو :مسعود نورانی
Additional Information:شماره پایان نامه : 0635 ، پایان نامه دکتری حرفه ای پزشکی
Uncontrolled Keywords:کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، تهوع، استفراغ، مدت بستری، تغذیه زودرس دهانی
کلیدواژه ها (انگلیسی):laparoscopic cholecystectomy, nausea, vomiting, hospitalization, oral early feeding.
Subjects:WO Surgery
Divisions:Faculty of Medicine > research unit > sumitted thesis
Faculty of Medicine > Department of Pediatrics , Community Medicine
Faculty of Medicine > Department of Surgery
ID Code:9237
Deposited By: farhad khodaei
Deposited On:09 Aug 1396 06:45
Last Modified:24 Mar 1397 13:05

Repository Staff Only: item control page

Document Downloads

More statistics for this item...