title

تفکیک حرارتی دمینهای آنزیم آمین اکسیداز جوانه عدس با کالریمتری روبشی افتراقی

موسوی موحدی, علی اکبر ، امانی, مجتبی ، موسوی نژاد, سیده زهرا ، هاشم نیا, صدیقه ، احمد, فیضان ، فلوریس, جیووانی ، مورا, آنا ، رضایی طاویرانی, مصطفی ، حکیم الهی, غلامحسین ، صبوری, علی اکبر ، یوسفی, رضا (1386) تفکیک حرارتی دمینهای آنزیم آمین اکسیداز جوانه عدس با کالریمتری روبشی افتراقی. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry ــ 71 (7). ص.ص.1644-1649. شاپا 0916-8451

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
104kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0...


عنوان انگليسي

Thermal dissection of lentil seedling amine oxidase domains by differential scanning calorimetry

خلاصه انگلیسی

The relationships between the structural and energetic domains of lentil seedling amine oxidase (LSAO) were investigated using modifiers that target the active site and the carbohydrate moiety of the enzyme. An irreversible inhibitor, aminoguanidine, specifically modified the active site of the lentil enzyme, whereas sodium metaperiodate cleaves carbohydrate moieties covalently bound to the native enzyme. Differential scanning calorimetry (DSC) measurements were made on the modi-fied LSAOs. Deconvolution of the reversible thermal DSC profiles of the modified enzyme gave three subpeaks (energetic domains), each of which was assigned to one of the three structural domains of the native protein. Our results led us to conclude that deglycosylation of LSAO has no effect on thermal stability, whereas binding of the inhibitor imparts more stability to the enzyme.

نوع سند :مقاله
زبان سند : انگلیسی
نویسنده مسئول :علی اکبر موسوی موحدی
اطلاعات اضافی :cited By (since 1996) 0 ONLINE ISSN:1347-6947
کلید واژه ها (انگلیسی):Amines; Carbohydrates; Deconvolution; Differential scanning calorimetry; Glycosylation; Thermodynamic stability, Energetic domains; Heat denaturation; Lentil seedling amine oxidases; Thermal dissection, Enzyme inhibition, amine oxidase (copper containing), article; chemistry; differential scanning calorimetry; enzymology; lentil; protein denaturation; protein tertiary structure; seedling, Amine Oxidase (Copper-Containing); Calorimetry, Differential Scanning; Lens Plant; Protein Denaturation; Protein Structure, Tertiary; Seedling, Lens culinaris
موضوعات :QU بیوشیمی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوفیزیک
کد شناسایی :1066
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :13 اسفند 1388 06:56
آخرین تغییر :20 فروردین 1393 13:05

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...