title

مقایسه سطح سرمی IgE تام و اختصاصی در افراد مبتلا به آنافیلاکسی به گندم قبل و بعد از حساسیت زدایی

نبوی, محمد ، رکابی, مهسا ، عرشی, صبا ، بمانیان, محمد حسن ، فلاح پور, مرتضی ، ملاطفی, رسول ، رجبی, ابوالفضل ، رکابی, وهاب ، خوش میرصفا, مجید ، صیف, فرهاد (1395) مقایسه سطح سرمی IgE تام و اختصاصی در افراد مبتلا به آنافیلاکسی به گندم قبل و بعد از حساسیت زدایی. مجله علوم پزشکی رازی ــ 23 (144). ص.ص.100-108. شاپا 7043-2228

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
2MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3793-fa.html

خلاصه فارسی

زمینه و هدف: آلرژي به برخی مواد خوراکی امري شایع است که به نظر میرسد به علت واکنشهاي ایمنی و غیرایمنی رخ میدهند. یکی از عوامل مهم می باشد که میتواند موجب آنافیلاکسی شود. افزون بر این، یکی از شایعترین مواد خوراکی آلرژي زا IgE در ایجاد این واکنشها، میانجیگري آنتی بادي گندم میباشد که اگرچه بهترین روش همانند سایر آلرژنها، پرهیز از برخورد با آن میباشد، اما میتوان از راهکارهاي نوینی مانند ایمونوتراپی خوراکی جهت اختصاصی و تام بیماران قبل و بعد از IgE در این بیماران استفاده کرد. هدف این مطالعه، بررسی میزان IgE حساسیتزدایی و کاهش یا عدم افزایش ایمونوتراپی می باشد. روش کار: 12 نفر از بیماران مبتلا به آنافیلاکسی به گندم پس از مراجعه به کلینیک آلرژي و ایمونولوژي بالینی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مورد معاینه و با چالش غذایی دوسوکور با کنترل دارونما مورد تشخیص قرار گرفتند؛ سپس طی یک پروتکل دو فازي تحت ایمونوتراپی خوراکی قرار گرفتند که اختصاصی گندم، قبل و بعد IgE تام سرم و IgE فاز اول تجویز دوزهاي افزایشی آرد سمولینا و فاز دوم تجویز دوزهاي افزایشی ماکارونی می باشد. میزان اندازهگیري شد. همچنین جهت بررسی واکنش پوستی، تست پریک انجام و برجستگی پوستی ارزیابی شد. در نهایت ELISA از حساسیتزدایی با روش ائوزینوفیلهاي موجود در اسمیر بینی بیماران، قبل و بعد حساسیتزدایی بررسی گردید. اختصاصی گندم در بیماران اندازهگیري شد و با وجود اینکه افزایش اندکی را نشان می داد اما اختلاف IgE یافته ها: قبل و بعد از حساسیت زدایی میزان میانگین .(p>0/ تام در این بیماران افزایش کمی را نشان میداد اما تفاوت معنیداري یافت نشد ( 9 IgE همچنین میزان .(p>0/ معنیداري مشاهده نشد ( 1 تعداد ائوزینوفیل هاي .(p<0/ اندازه برجستگی بعد از پروتکل نسبت به قبل از پروتکل کاهش نشان داده است که تفاوت معنی داري را نشان می داد ( 02 .(p>0/ اسمیر بینی تفاوت معنیداري را نشان نداد ( 5 اختصاصی و تام بیماران داراي آلرژي به گندم نشان داده شد. با این وجود IgE نتیجهگیري: در این مطالعه اثربخشی روش ایمونوتراپی خوراکی بر میزان مطالعات بیشتري جهت زمان شروع، دوز اولیه، چگونگی افزایش دوز تدریجی و دیگر فاکتورهاي موثر در روند حساسیت زدایی به گندم مورد نیاز است.

عنوان انگليسی

Evaluation of total and specific IgE in serum of wheat allergy patients before and after of desensitization

خلاصه انگلیسی

Background and Aim: Allergy to some food products is a usual affair which appears to be caused by immunologic and non immunologic reactions. One of the most important factors generating these reactions is mediating the IgE which can cause anaphylaxis. Additionally one of the most renowned allergens is wheat. However the best method for curing these patients is avoiding from allergen, modern approaches such as oral immunotherapy can be used for lowering or prevention of IgE increasing in these patients. The aim of this study is evaluation of total and specific IgE in patients before and after desensitization. Methods: Patients suffering from wheat Allergy were recruited and 12 individuals of them approved by physical examination and Double-blind Placebo-controlled Food Challenge. Then they were put into desensitization protocol containing 2phases: first phase was gradually increased prescription of semolina and second was gradually increased doses of spaghetti. Eventually total and specific IgE to wheat was determined by ELISA before and after desensitization. Results: Before and after desensitization specific IgE to wheat was measured in patients. Although it was shown little increase in specific IgE but there was no significant difference between after and before specific IgE. Total IgE was also measured before and after desensitization and despite of little increase in total IgE, there was no significant difference between after and before total IgE in patients. Conclusion: In this study it was shown the effect of oral immunotherapy on specific and total IgE in patients suffering from wheat allergy but more study is needed in order to find the best initiation time of desensitization, how to increase gradual doses and the other factors influencing the process of immunotherapy.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :محمد نبوی
نویسنده مسئول :مهسا رکابی
نویسنده :صبا عرشی
نویسنده :محمد حسن بمانیان
نویسنده :مرتضی فلاح پور
نویسنده :رسول ملاطفی
نویسنده :ابوالفضل رجبی
نویسنده :وهاب رکابی
نویسنده :مجید خوش میرصفا
نویسنده :فرهاد صیف
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexing in: Google scholar, ISc, Magiran, SID, Index Copernicus
کلیدواژه ها (فارسی):آلرژی، گندم، IgE، آنافیلاکسی، حساسیت زدایی
کلیدواژه ها (انگلیسی):Allergy, anaphylaxis, desensitization, wheat, IgE
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
WS بیماریهای کودکان
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه اطفال ، پزشکی اجتماعی
کد شناسایی :11729
ارائه شده توسط : دکتر رسول ملاطفی نیاری
ارائه شده در تاریخ :23 خرداد 1398 10:19
آخرین تغییر :16 بهمن 1401 11:52

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...