title

ارزیابی ژنوتیپ هاپتوگلوبین و برخی از عوامل خطر سرطان در بیماران مبتلا به سرطان مری در مراحل اولیه

حسین زاده, سارا ، علی پناه مقدم, رضا ، عیسی پناه املشی, فاضل ، نعمتی, علی (1398) ارزیابی ژنوتیپ هاپتوگلوبین و برخی از عوامل خطر سرطان در بیماران مبتلا به سرطان مری در مراحل اولیه. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention ــ 20 (10). ص.ص.2897-2901. شاپا 1513-7368

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
254kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journal.waocp.org/article_88768.html

خلاصه فارسی

مقدمه: سرطان مری یکی از کشنده ترین سرطان های دستگاه گوارش است که دارای اتیولوژی پیچیده و متنوع است و چندین عامل ژنتیکی و تغذیه ای در ایجادآن نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی نوع ژنوتیپ هاپتوگلوبین و ارتباط آن با برخی از عوامل خطرزای تغذیه‌ای و بیوشیمیایی مؤثر در شیوع سرطان مری در بیماران مبتلا به سرطان مری در مراحل اولیه می باشد. مواد و روش ها: در این مقاله در این مطالعه از 44 بیمار (20 مرد و 24 زن) مبتلا به سرطان مری در مراحل اولیه و 44 فرد سالم بعنوان گروه کنترل (19 مرد و 25 زن) استفاده شده است. ژنوتیپ هاپتوگلوبین(HP) با استفاده از تکنیک PCR تعیین شد.داده های تغذیه ای با استفاده از پرسشنامه استاندارد فراوانی مواد غذایی (FFQ) تجزیه و تحلیل شد. سطح سرم مالون دی آلدئید (MDA) ، نیترات و نیتریت با استفاده از روش رنگ سنجی اندازه گیری شد. سطوح سرمی پروتئین p53 با استفاده از الیزا اندازه گیری شد. نتایج: نتایج مطالعه ما برای اولین بار نشان داد که ژنوتیپ HP1-1 شایع ترین ژنوتیپ در بیماران مبتلا به سرطان مری در استان گلستان، ایران بود. ژنوتیپ HP2-2 در گروه کنترل شایع ترین ژنوتیپ بود. سطح سرمی MDA در گروه بيماران نسبت به گروه كنترل به طور معني داري بالاتر بود (0.001=P). شاخص توده بدنی (BMI) در گروه بيماران نسبت به گروه كنترل به طور معني داري كمتر بود (P <0.01). تجزیه و تحلیل فراوانی مصرف مواد غذایی نشان داد ميزان مصرف ميوه و سبزيجات در گروه بيماران كمتر از گروه كنترل بود (P <0.01). نتیجه گیری: نتایج مطالعه ما برای اولین بار نشان داد که ژنوتیپ HP1-1 ژنوتیپ غالب در بیماران مبتلا به سرطان مری در استان گلستان، ایران است . همچنین ، اصلاح الگوی تغذیه‌ای و مصرف سطح بالای ترکیبات آنتی اکسیدانی می تواند در کاهش شیوع سرطان مری در این منطقه مؤثر باشد.

عنوان انگليسی

Evaluation of Haptoglobin Genotype and Some Risk Factors of Cancer in Patients with Early Stage Esophageal Cancer

خلاصه انگلیسی

Introduction: Esophageal cancer is one of the most lethal gastrointestinal cancers that has a complex and diverse etiology, with several genetic and nutritional factors involved in its etiology. The purpose of this study was to investigate the type of haptoglobin genotype and its relationship with some nutritional and biochemical risk factors affecting the prevalence of esophageal cancer in patients with early stage esophageal cancer. Materials and methods: In this study, 44 patients (20 males and 24 females) with early stage esophageal cancer and 44 healthy subjects, classified as control group, (19 males and 25 females) were selected. Haptoglobin (HP) genotype was determined employing PCR technique. Nutritional data were analyzed using standard food frequency questionnaire (FFQ) method. Serum levels of malondialdehyde (MDA), nitrate and nitrite were measured employing the colorimetric method. Serum levels of p53 protein were measured using the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) technique. Results: The results of our study showed for the first time that HP1-1 genotype was the most prevalent genotype in esophageal cancer patients in Golestan province, Iran. HP2-2 genotype was the most frequent in the control group. Serum levels of MDA were significantly higher in the patients’ group compared to the control group (P=0.001). Weight and body mass index (BMI) were significantly lower in the patients’ group than the control group (P<0.01). Food frequency analysis revealed that the consumption of fruits and vegetables in the patients’ group was lower than that of the control group (P<0.05). Conclusion: The results of our study showed for the first time that HP1-1 genotype is the dominant genotype in patients with esophageal cancer in Golestan province. As well, modification of nutritional pattern and consumption of high level of antioxidant compounds can be effective in reducing the prevalence of esophageal cancer in this region.

نوع سند :مقاله
زبان سند : انگلیسی
نویسنده اول :سارا حسین زاده
نویسنده مسئول :رضا علی پناه مقدم
نویسنده :فاضل عیسی پناه املشی
نویسنده :علی نعمتی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: PubMed/Medline , Scopus, EMBASE, DOAJ
کلیدواژه ها (انگلیسی):Esophageal cancer, haptoglobin genotype, cancer risk factors
موضوعات :QU بیوشیمی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
کد شناسایی :12384
ارائه شده توسط : دکتر رضا علی پناه مقدم
ارائه شده در تاریخ :12 آبان 1398 13:52
آخرین تغییر :12 آبان 1398 13:52

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...