title

بررسی میزان و عوامل موثر در تشکیل تری هالومتان ها در آب آشامیدنی شهر اردبیل

حضرتی, صادق ، فضل زاده دویل, مهدی ، علیزاده, بابك (1397) بررسی میزان و عوامل موثر در تشکیل تری هالومتان ها در آب آشامیدنی شهر اردبیل. کارشناسی ارشد (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل





[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
2MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
167kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

3MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

زمینه وهدف: کلر به عنوان رایج ترین گندزدای آب به منظور تامین آب بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.واکنش کلر با مواد آلی موجود در آب باعث تولید تعداد زیادی محصولات فرعی گندزدایی در آب آشامیدنی می شود. در بین این محصولات تری هالومتان هاگروهی از مواد شیمیایی هستند که شایع ترین هستند.تری هالومتان ها مشکلات بهداشتی بالقوه ای برای سلامت انسان و حیوانات ایجاد می کنند.بدین منظور اندازه گیری و پایش مستمرآنها در آب آشامیدنی ضروری است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان و عوامل موثر در تشکیل تری هالومتان هادر آب آشامیدنی شهر اردبیل می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی و به صورت مقطعی انجام گرفت. شهر اردبیل بر اساس نقشه جغرافیایی در 8 جهت اصلی و فرعی و یک نقطه مرکز تقسیم بندی شد و از هر جهت تعداد 3 نمونه آب و مجموعا از کل شهر 25 نمونه آب از شبکه توزیع آب آشامیدنی در تابستان سال 1396برداشت شد. همزمان با برداشت نمونه در محل میزان دما،pH و میزان کلرباقیمانده آزاد اندازه گیری شد.نمونه ها با دستگاه GC-MS مدل Agilent Technologies 7890A- Agilent Technologies 5975 C به روش Headspace مورد آنالیز قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد میانگین غلظت CHCl3، CHBrCl2، CHBr2Cl و CHBr3 به ترتیب برابر با 11/94، 14/12، 5/93 و 0/94 میکروگرم در لیتر می باشد. همچنین بیشترین غلظت برای CHCl3، CHBrCl2، CHBr2Cl و CHBr3 به ترتیب برابر با 20/27، 25/21، 10/20 و 2/88 میکروگرم در لیتر اندازه گیری شدند.رابطه ضعیفی بین افزایش دما وpH آب و غلظت تری هالومتان ها مشاهده شد به نحوی که با افزایش دما و pH غلظت تری هالومتان ها افزایش یافت.رابطه ضعیف و معکوسی بین غلظت کلرباقیمانده آزاد و غلظت تری هالومتان ها مشاهده شد. نتیجه گیری: میانگین غلظت تری هالومتان ها در شبکه آب آشامیدنی در حد مجاز می باشد.

عنوان انگليسی

Investigation of Amount and Effective Factors on Trihalomethane Production in Potable Water of Ardabil

خلاصه انگلیسی

Back ground & Objectives: Chlorine is used as the most common water disinfectant to provide sanitary water. Chlorine reaction with organic matter in water generates a large number of disinfection By-products in drinking water. Among these products, trihalomethans are a group of chemicals that are the most common. Trihalomethanes are a potential health problem for human and animal health. Therefore, continuous measurement and monitoring of trihalomethanes in drinking water is essential. The aim of this study was to determine the amount and effective factors in the formation of trihalomethanes in drinking water City of Ardabil. Methods: This descriptive-analytic study was conducted on a cross-sectional basis.the city of Ardabil was classified according to a geographical map in eight main directions and one center point, and in each case, three samples of water and a total of 25 samples of the city were taken from the distribution network of drinking water in the summer of 2017. Simultaneously with sampling at the site of the rate Temperature, pH, and free residual chlorine were measured. The samples were analyzed by the GC-MS device of Agilent Technologies 7890A-Agilent Technologies 5975 C using Headspace method Finding: The results showed that the average concentration of CHCl3, CHBrCl2, CHBr2Cl and CHBr3 was 11.94, 14.12, 93.5 and 94.9 μg/l, respectively. Also, the highest concentrations for CHCl3, CHBrCl2, CHBr2Cl and CHBr3 were determined to be 20.27, 25.21, 10.20 and 2.88 g μg/l respectively. The poor correlation between the increase of temperature and pH of water and the concentration of trihalomethanes was seen, So that with increasing temperature and pH the concentration of trihalomethanes increased, a weak and inverse relationship was observed between the concentration of free residual chlorine and the concentration of trihalomethanes. Conclusion: The average concentration of trihalomethanes in the drinking water is within the permitted limits

نوع سند :پایان نامه (کارشناسی ارشد )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :صادق حضرتی
استاد مشاور :مهدی فضل زاده دویل
دانشجو :بابك علیزاده
کلیدواژه ها (فارسی):تری هالومتان؛ کروماتوگرافی گازی؛شبکه توزیع آب آشامیدنی؛ اردبیل
کلیدواژه ها (انگلیسی):trihalomethane, GC, drinking water, Ardabil
موضوعات :WA بهداشت عمومي
WA بهداشت عمومي
بخش های دانشگاهی :دانشکده بهداشت > واحد پژوهش: پایان نامه های دفاع شده
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت محیط
کد شناسایی :12857
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :31 فروردین 1399 23:14
آخرین تغییر :08 بهمن 1399 08:50

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...