title

بررسی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف انجدان رومی

میران, منصور ، جلیلیان, یلدا (1399) بررسی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف انجدان رومی. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل





[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

22MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه: عصاره ها و ترکیبات آنتی اکسیدانت نقش بسیار مهمی در تامین سلامت دارند، به طوریکه می توانند نقش مهمی در حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی، سرطان و ... داشته باشند. لازم به ذکر است که مطالعات انجام شده توسط محققان و نیز پایلوت های گذاشته شده از قبل، حاکی از آن است که در گیاه انجدان رومی ترکیبات بالقوه آنتی اکسیدانی وجود دارد که در پایان نامه مزبور سعی می شود اثرات آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف انجدان رومی و فرکشن های حاصل از عصاره ی فعال آن بررسی شود. مواد و روش ها: در این مطالعه در ابتدا عصاره اتیل استات ریشه به عنوان نمونه اصلی جهت فرکشنه کردن انتخاب گردید. سپس به منظور تهیه فرکشن های مختلف براساس قطبیت های متفاوت از عصاره اتیل استات ریشه، سیستم-های حلالی متفاوت با درصدهای متفاوت به ترتیب از غیرقطبی به قطبی ساخته شد. برای به دست آوردن IC50، چهار غلظت از نمونه ها تست شد. سپس منحنی غلظت در برابر درصد مهار رادیکال آزاد رسم گردید و از معادله خط به دست آمده غلظتی که سبب 50 درصد مهار رادیکال آزاد می شود، به دست آمد. بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه از آنجا که فرکشن 50% n- هگزان- 50% اتیل استات ریشه ی گیاه انجدان این رومی خاصیت آنتی اکسیدانی قابل قبولی از خود نشان داد، از این رو می توان از این عصاره و فرکشن حاصل در جهت تولید محصولات موضعی و خوراکی با خاصیت آنتی اکسیدانی در جهت پیشگیری و درمان بیماری های سیستیمک استفاده کرد.

عنوان انگليسی

Evaluation of antioxidant effect of Levisticum officinale extracts

خلاصه انگلیسی

Introduction: Plant extract and antioxidant compounds of plants have a critical role in health providing, so that they can play an important role in maintaining health and preventing cardiovascular disease, cancer, etc. The studies conducted by researchers and pre-established pilots indicate that there are potential antioxidant compounds in the Levisticum officinale, which in this thesis we aimed to evaluate the antioxidant effects of various extracts of L.officinale and the fractions obtained from of them. Materials and methods: In this study, first ethyl- acetate extract of the root, was selected as the main sample for fraction prepration. Then, in order to prepare different fractions based on polarity several solvent systems were used. To obtain IC50, four concentrations of samples were tested. Then, the concentration curve was plotted against the percentage of free radical scavenging, and from the line equation, the concentration that causes 50% of free radical scavenging was obtained. Discussion and conclusion: In this study, the fraction of 50% n-hexane- 50% ethyl acetate of the root of L.officinale showed acceptable antioxidant properties, therefore, this extract and the resulting fraction can be used to produce topical and dietary supplements with antioxidant properties to prevent and treat systemic diseases.

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :منصور میران
دانشجو :یلدا جلیلیان
کلیدواژه ها (فارسی):آنتی اکسیدان، انجدان رومی، فرکشن، عصاره
کلیدواژه ها (انگلیسی):Antioxidant, Levisticum officinale, fraction, extract
موضوعات :QV فارماکولوژی > QV 766 گیاهان دارویی
بخش های دانشگاهی :دانشکده داروسازی > بخش فارماکوگنوزی
دانشکده داروسازی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده
کد شناسایی :13438
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :09 مهر 1399 13:20
آخرین تغییر :09 مهر 1399 13:20

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...